Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 7/24 hizmet veren hatları "Alo 183", "Alo 144" ve "Alo 170" geçen yıl 32 milyondan fazla çağrı aldı.
Adıyaman'da hastaya müdahale için giden sağlık ekipleri, asılsız ihbarda bulunan alkollü kişi soğukta üşümesin diye odun kırıp soba yaktı.
"Durumum acil, konuşmaya ihtiyacım var" diyen de var, elektrik arızası için arayan da. İzmir'de 2020 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan çağrıların yüzde 74'ü asılsız çıktı. Her asılsız çağrı, bir başkasının hayatına mal olabilir.
Vatandaşların aradıkları çağrı merkezleri, bazen müşterilerini onlarca dakika hatta bekletiyor. Yasal olarak müşteri temsilcisine bağlanmak için tanınan maksimum süre ise 65 saniye. Bu durum şikayet edilebilir mi? Tüm detaylar haberimizde.
Rize'de 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları, günde 2 bin çağrıyı cevaplıyor. Vatandaşlardan gelen bazı talepler ve sorular çalışanları gülümsetiyor.
112 Acil Çağrı Merkezleri, hayat kurtarmada çok büyük bir görev üstlendi. Koronavirüs döneminde iş yükleri daha da katlanan bu merkezlerin en büyük sorunu ise asılsız çağrılar oldu.
Adana’da polis ekipleri 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak, polis olmak istediğini söyleyen zihinsel engelli Hakan Helek’i ziyaret edip, polis üniforması verdi. Helek, polis aracına binerek, "Maske takın, mesafe kurallarına uyun" anonsu yaptı.