Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Türkiye
Haber Giriş: 20 Ocak 2021 Çarşamba 11:58Son Güncelleme: 20 Ocak 2021 Çarşamba 12:02 Kaynak: AA

Selimiye Camii salgın sürecinde de ilgi gördü

  • Facebookta Paylaş
Selimiye Camii salgın sürecinde de ilgi gördü
ABONE OL
Follow @trthaber

Mimar Sinan tarafından yapılan Selimiye Camii'nin ziyaretçi sayısı yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle azalsa da yerli ve yabancı turistlerden ilgi görmeye devam etti.

Yerli, yabancı çok sayıda turisti ağırlayan ve yıllık ortalama ziyaretçi sayısı 1 milyonu geçen Selimiye Camii'nde salgın nedeniyle 2020'de ziyaretçi sayısında düşüş yaşandı.

COVID-19'a karşı her türlü önlemin alındığı camiyi 2020'de yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Selimiye Camii salgın sürecinde de ilgi gördü

Selimiye Camisi İmam Hatibi Yusuf Serenli, Selimiye'nin Osmanlı mimarisinin şaheserleri arasında yer aldığını söyledi.

Padişah 2. Selim döneminde Mimar Sinan tarafından yapılan caminin çok önemli bir kültür ve ibadet merkezi olduğunu anlatan Serenli, "2020 yılında koronavirüs salgını döneminde bir takım zorluklarımız oldu. Önceki yıllara nazaran turist sayısında gözle görülür bir azalma var. Ancak ziyaretçiler hem yurt içi hem yurt dışından gelmeye devam ediyor." dedi.

Serenli, salgının ilk döneminden itibaren camide maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulduğunu aktardı.

Selimiye Camii salgın sürecinde de ilgi gördü

"Cami, salgın nedeniyle 3 ay kapalı kalmıştı"

2020'de mart ayından sonra salgın tedbirleri kapsamında caminin yaklaşık 3 ay kapalı kaldığını anlatan Serenli, şöyle konuştu:

"Bu dönemde camimizi her gün açıkmış gibi dezenfekte ettik. Edirne Valiliğimiz camimizin girişine dezenfektan cihazı koydu, görevlilerimiz maske, mesafe ve hijyen konusunda vatandaşları uyararak camiye aldı. Şükürler olsun herhangi bir sorunumuz olmadı. Camimizde bir bulaş durumunun olmadığını biliyoruz. Salgınla mücadeleye devam ediyoruz. Mesafe bantlarımız yenileniyor, caminin girişindeki dezenfektanı kullandırıyoruz ve camiye maskeyle girmeleri konusunda vatandaşlarımızı uyarıyoruz."

Selimiye Camii salgın sürecinde de ilgi gördü

Kafile rehberleri bilgilendiriliyor

Serenli, camiye özellikle Balkan ülkelerinden gelenlerin ilgi gösterdiğini anlatarak, "Geçen hafta Saraybosna'dan yoğun ziyaretçi kafilemiz vardı. Gelmeye devam ediyorlar. Kafilelerin başındaki görevli, sorumlu ve rehberlerden salgın tedbirlerine uymalarını istiyoruz. Maske, mesafe ve hijyen uygulamaları hakkında bilgilendiriyoruz. Şu ana kadar bir sorunumuz olmadı. Önümüzde kandiller var, yavaş yavaş ramazan yaklaşıyor, tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz." dedi.

Etiketler: Turizm
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Spil'deki iki mağara turizme kazandırılacak
Spil'deki iki mağara turizme kazandırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor
Son Haberler
Tümü
  • 10:12
    Kayseri'de bir binanın elektrik odasında erkek cesedi bulundu
  • 10:05
    Doğu Anadolu'nun en soğuk ili eksi 19 dereceyle Ağrı oldu
  • 10:03
    Çaldıkları paraları halay çekerek ATM’ye yüklediler
  • 10:05
    Necmettin Erbakan vefatının 10. yılında Ayasofya'da anıldı
  • 10:20
    Spil'deki iki mağara turizme kazandırılacak
Türkiye Son Haberler
  • Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yılı
  • Kıraathanede oyun oynayan 18 kişiye 62 bin 441 lira ceza
  • Meteorolojiden 8 il için çığ uyarısı
  • Yunanistan'ın geri ittiği sığınmacıları Sahil Güvenlik kurtardı
  • Kısıtlamayı ihlal eden alkollü sürücüye 5 bin 550 lira ceza kesildi
Foto Galeri
Yüksekova'nın kar altındaki menderesleri
Yüksekova'nın kar altındaki menderesleri
Video Galeri
Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yılı
Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yılı
Sıradaki Haber
Gaziantep’te altınla yazılmış 10 Tevrat ele geçirildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz