Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Gündem
Haber Giriş: 22 Kasım 2020 Pazar 13:38Son Güncelleme: 22 Kasım 2020 Pazar 16:09 Kaynak: TRT Haber

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümündeki sır perdesi hala aralanamadı

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
ABONE OL
Follow @trthaber
okuma süresi Okuma süresi

Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şüpheli ölümüyle ilgili dönemin 4 kamu görevlisi hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Peki bu iddianame ne anlama geliyor? Ayrıntılar dosya haberimizde.

İçinde Muhsin Yazıcıoğlu ve beş arkadaşını taşıyan helikopter Yozgat Yerköy'e gitmek için Kahramanmaraş Çağlayancerit'ten havalandı. Kanlı Çukur mevkiine geldiğinde helikopter düştü. 

Enkaza 3 gün ulaşılamadı. Yazıcıoğlu ile birlikte arkadaşları hayatını kaybetti. Üzerinden 12 yıla yakın zaman geçti. 

Yazıcıoğlu iddianamesinde 4 kişiye "görevi kötüye kullanma" suçlaması

Hafta başında dönemin 4 kamu görevlisi hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

"Yanlış yerde arama yapıldı"

Peki enkaza 3 gün neden ulaşılamadı? Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Yavuz, bu konuda şöyle söylüyor:

"Bunların arama kurtarmayla ilgili ihmallerinin bulunduğu, yanlış yerde arama yapıldı. En muhtemel yerde arama yapılmadı biliyorsunuz. Çağrı merkezine gelen çağrılar değerlendirilmedi. Usulüne uygun olarak eldeki veriler değerlendirilmedi. Teknik olarak ulaştırılan veriler değerlendirilmedi.

Teknik verilerden yararlanma konusunda bir çok eksiklikler var. En muhtemel yer olarak kendisine brifing verilmiş olmasına rağmen başka yerde arama kurtarmayı komuta etmiş olmaları sebebiyle, bunlar hakkında bir dava açıldı.

Enkaza 3 gün ulaşılamamış olması, ulaşılamamaktan kaynaklı bir durum değil. Ulaşılması önlendi. Bunu ana dosyadaki kayıtlar, 156'daki ses kayıtları ve diğer kayıtlarla birlikte değerlendirdiğiniz takdirde en muhtemel yerin bilinerek, isteyerek, aranmadığı, arattırılmadığı, aranmasının önlendiği inancındayız."

"Cihazların çalınması suikastı netleştiriyor"

Dosyadaki suikast şüphelerinin izini süren isimlerden biri de Kanlı Çukur kitabının yazarı Köksal Akpınar. Akpınar, hem Güneş'in yaşadıklarına hem de çalınan cihazlara dikkat çekiyor.

Akpınar'ın açıklamaları şu şekilde:

"İsmail Güneş'in yaşadıkları çenesinin sonradan kırılmış olması ve helikopterin içindeki iki tane hayati önemdeki cihazın çalınmış olması. Çalan kişilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 15 Temmuz günü öldürmeye giden ekibin içinde yer almış olması. Bütün bunlara baktığımız da olayın aslında suikast olarak açık ve net olarak son derece duruyor.

Helikopterin tepesinde bulunan jetler şuphelidir. Neden? Çünkü yakın irtifada uçmaktadırlar. Bu jetler helikopterin motorunu oksijensiz bırakmış olabilir. Geçmişte bunun örneği Eşref Bitlis Paşa'da 1992 yılında Kuzey Irak'a giderken yaşamıştır. Aynı şey Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinde de yaşanmış olabilir.

Bu karbonmonoksit otopsi sırasında bedenlerinden alınan kanlarda tespit edilen karbonmonoksit. Bu demek oluyor ki, helikopter havadayken, karbonmonoksit oranı çok daha yüksekti. Bu oranı aşağı çekebilmek için de Pilot Kaya İstektepe helikopteri sert inişe zorladı.

Dikkat ederseniz, helikopterin içinde seyahat edenlerin hiçbirisinin cesetleri parçalara ayrılmadı. Vücut bütünlüğü bozulmadı. Hepsinin bacaklarında kırık var. Bu bize sert iniş olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla jetlerin de ben burada şüpheli olduğunu düşünüyorum."

Bugüne kadar olayla ilgili 3 dava açıldı. Bilgi notunu hazırlayan Dursun Özmen'in yargılandığı dava Kahramanmaraş 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. 9 kamu görevlisi Yargıtay 5'nci Ceza Dairesi'nde yargılanıyor. 10 kişinin yargılandığı helikopterdeki cihazların çalınmasıyla ilgili dava ise, Göksun Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

4 kamu görevlisi hakkında hazırlanan iddianame kabul edilirse, yargılama Kahramanmaraş 5'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. 

Son Haberler
Tümü
  • 02:15
    İtalya'da orman yangını: 120 kişi tahliye edildi
  • 01:18
    Kahramanmaraş'ta ev yangını: Anne ve oğlu yaralandı
  • 00:52
    Alman polisi elinde bıçak olan 16 yaşındaki genci silahla vurarak öldürdü
  • 00:34
    İklim değişikliği kaynaklı doğal afetler, bulaşıcı hastalıkların şiddetini artırıyor
  • 00:23
    Biden, sel felaketinde 37 kişinin hayatını kaybettiği Kentucky'yi ziyaret etti
Gündem Son Haberler
  • Şentop: Aramıza nifak sokmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz
  • Abdülhamid Han ilk sondajı için demir alıyor
  • Kırgızistan'da Binali Yıldırım'a devlet nişanı verildi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cemevi ziyareti
  • Bakan Çavuşoğlu: Normalleşme Ermenistan'ın da yararınadır
Foto Galeri
Kadıköy'de kazanan çıkmadı
Kadıköy'de kazanan çıkmadı
Video Galeri
Antik çeşmeden 1800 yıl sonra yeniden su aktı
Antik çeşmeden 1800 yıl sonra yeniden su aktı
Sıradaki Haber
Huzurevi ve engelli bakım merkezi personeline tedbir hatırlatması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz