Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Gündem
Haber Giriş: 24 Kasım 2020 Salı 17:11Son Güncelleme: 24 Kasım 2020 Salı 17:13 Kaynak: AA

Kılıçdaroğlu: Gemimize uluslararası sularda usulsüz baskın yapıldı

  • Facebookta Paylaş
Kılıçdaroğlu: Gemimize uluslararası sularda usulsüz baskın yapıldı
ABONE OL
Follow @trthaber

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Libya'ya gıda malzemesi götüren Türk gemisinin aranmasına tepki göstererek, "Gemimize uluslararası sularda usulsüz baskın yapıldı. Almanya'yı ve İtalya'yı şiddetle kınıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere hitap etti.

Devletin temelinin adalet olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Adaleti sağlayacak olan kurumlardır, sadece hakimler değil. Örneğin, bir vali devlet adına konuşabilir. Bulunduğu ilde, devleti temsil eder." dedi.

"Vali, sıcak siyasetin içine girmez, devlet adamı gibi konuşur." diyen Kılıçdaroğlu, valinin, devlet adamı gibi davranmak zorunda olduğunu söyledi. 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun "Mesele işsizlik değil, mesele mesleksizliktir, mesele iş beğenmemektir." açıklamasına işaret eden Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı'na telefon ederek bu konuyu sorduğunu anlattı.

CHP İl Başkanı'nın kendisine, "Hayır, binlerce insan işsiz. İş Bulma Kurumu geçici işçi ilanı verdiği zaman insanlar kilometrelerce kuyruğa giriyorlar" dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Peki gitsinler, Vali beyle görüşsünler. 'Biz ayrım yapmıyoruz. Hepimiz iş istiyoruz. Bize iş ver, hangi iş olursa olsun' desinler. Polis alarma geçti, valiliğe yaklaşamadılar. Sayın Valim, bu tür laflar size yakışmaz. Siz valisiniz, devletin valisisiniz. İşsiz var mı, var. Dünya kadar işsiz var. Sadece Diyarbakır'da mı, hayır. 81 ilin tamamında yüz binler işsiz. On binler yatağa aç giriyor." dedi.

Gebze'de işten atılan işçilerin hak aradığını vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'ya gitmek isteyen bu işçilere polis aracılığıyla şiddet uygulandığını dile getirdi.

"Benzer bir olay, İsrail'e gidişte olmuştu"

Türkiye'den Libya'ya giden ticaret gemisinin hukuk dışı aranmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bizim bir gemimiz, uluslararası sularda durdurularak, usulsüz bir şekilde baskın yapıldı ve arandı. Kaptan dahil eller havada. Ne oluyor, Allah aşkına? Benzer bir olay, İsrail'e gidişte olmuştu." dedi.

Yine uluslararası sularda İsrail askerlerinin Türk vatandaşlarını öldürdüklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Biz, dava açtık. Hep birlikte karşı çıktık. Ne oldu? Bir gece yarısı Meclis'ten çıkan bir kanunla Türkiye Cumhuriyeti devleti açtığı davadan vazgeçti. Acaba AK Parti'li kardeşlerim bunu biliyorlar mı? Filistin davasına sahip çıkmak için oraya gidenler öldürüldüler. Hakları bile verilmedi. Tazminat istendi. İsrail dedi ki, 'Ben tazminat vermem ama bir vakıf gösterirseniz, o vakfa bir bağışta bulunabilirim.' Utançlarından kimse duymasın diye bunu gece yarısı Meclis'ten bir kanunla geçirdiler."

"Almanya'yı da İtalya'yı da şiddetle kınıyoruz"

Benzer bir olayın şimdi yaşandığının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Bizim gemimize uluslararası sularda yaptıkları baskın dolayısıyla Almanya'yı da İtalya'yı da şiddetle kınıyoruz. Hükümetten bu konuda çok açık, çok net bir yanıt bekliyoruz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çağdaşlaşmak ve uygarlaşmak istediklerini söyleyerek, "Ama Batı'nın Türkiye'ye karşı çifte standart uyguladığını hepimiz biliyoruz." dedi.

Avrupa Birliği yetkililerine "Türkiye'ye karşı çifte standart uyguluyorsunuz" dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"En açık örneği Kıbrıs'tır. Referandumdan sonra doğrudan ticaret tüzüğünü işleme koymadılar. Hala bekliyor. Aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen hala bekliyor. Tek dillendiren CHP'dir. Türkiye'de eserler, gürlerler, oraya gittiklerinde, kapı arkasında esas duruşta 'Talimatınız var mı?' derler. Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenler, böyle bir tabloyu maalesef sergiliyorlar."

Etiketler: CHP Kemal Kılıçdaroğlu
Bu haberler ilginizi çekebilir:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal'dan 'militan' sözüne tepki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal'dan 'militan' sözüne tepki
Evlat nöbetindeki aileler tüm siyasi partilerden destek bekliyor
Evlat nöbetindeki aileler tüm siyasi partilerden destek bekliyor
Son Haberler
Tümü
  • 02:25
    Hamas: Direniş her türlü İsrail saldırısına hazırdır
  • 01:54
    İstanbul'da iş yerinde yangın
  • 01:46
    Sahte altın satan 3 şüpheli yakalandı
  • 01:07
    Avrupa Birliği, AstraZeneca ile anlaşamadı
  • 01:05
    Rusya "Navalny" açıklamaları nedeniyle G7 ülkeleri ve AB'yi hedef aldı
Gündem Son Haberler
  • Bakan Çavuşoğlu'ndan Paraguaylı mevkidaşına tebrik telefonu
  • Türkiye, KKTC'ye 20 bin doz daha aşı gönderecek
  • Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanun teklifi Meclis'te görüşüldü
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Atalay'ı kabul etti
  • 75 yaş üzerindekilerinin aşılaması başlıyor
Foto Galeri
Trabzonspor ikinci kez TFF Süper Kupa'yı kazandı
Trabzonspor ikinci kez TFF Süper Kupa'yı kazandı
Video Galeri
Vekilin gizlediği telefondan silinen veriler kurtarıldı
Vekilin gizlediği telefondan silinen veriler kurtarıldı
Sıradaki Haber
Türkiye’den Ege'deki 6 ada ile ilgili Navtex
Yükleniyor lütfen bekleyiniz