İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıklarınca; Adana, Adıyaman, Aksaray, Ankara, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Ordu, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tokat'ta FETÖ'ye yönelik operasyonlar düzenlendiğini duyurdu.
Son 2 hafta içerisindeki operasyonlarda; FETÖ’nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet yürüten,
ankesörlü telefonlarla örgüt içerisinde sorumlu şahıslar ile irtibatta bulunan, terör örgütüyle iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağlayan, sosyal medya hesapları üzerinden FETÖ’nün propagandasını yapan 76 şüpheli yakalandı.
Şüphelilerden 50'si tutuklanırken 6'sı hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.
Yerlikaya, 2025 yılı içinde yapılan FETÖ operasyonlarında ise toplam 1601 şüpheli tutuklandığını, 1524 şüpheliye ise adli kontrol uygulandığını açıkladı.
Bakan Yerlikaya sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Milli iradeye karşı kurulan tuzaklar bir bir bozuluyor. Devletimizin bütünlüğüne, milletimizin huzuruna kastedenlerle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum."