Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Çocuk
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Arama
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Dosya Haber
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Dünya
Haber Giriş: 25 Mart 2020 Çarşamba 11:30Son Güncelleme: 25 Mart 2020 Çarşamba 11:35 Kaynak: AA

Ruhani: İkinci bir koronavirüs dalgasıyla karşılaşabiliriz

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Ruhani: İkinci bir koronavirüs dalgasıyla karşılaşabiliriz
ABONE OL
Follow @trthaber

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, yeni tip koronavirüs vakalarında birinci dalgayı aştıklarını ancak Nevruz Bayramı için tatile çıkan vatandaşların dönmesiyle ikinci dalganın başlayabileceğini belirtti.

Nevruz Bayramı tatiline çıkan vatandaşların dönüş yolculuklarında Kovid-19 salgınının daha fazla yayılmasını önlemek için sert tedbirler aldıklarını aktaran Ruhani, "Hastalığın ilk dalgasını aşmayı başardık ancak önümüzde yeni bir dalga olabilir." uyarısında bulundu.

Ruhani, halkın can güvenliğinden hükümetin sorumlu olduğunu vurgulayarak, "Parklar ve bahçeler kapatılabilir. 13 Ferverdin'deki geleneksel törenler (Nevruz'un 13. gününde ailelerin pikniğe çıkarak yaptıkları kutlamalar) önceki yıllardaki gibi olmayacaktır ancak salgının önüne geçmek için başka çaremiz yok. Halkımız bu tedbirlerin onların menfaati için alındığını bilmelidir." diye konuştu.

"Yarından itibaren kısıtlamalar artırılacak"

Bu doğrultuda Koronoyla Ulusal Mücadele Kurulu'nda, kısıtlamaların artırılması yönünde karar alındığını ve hazırlanan planın bugün öğleden sonra yürürlüğe gireceğini belirten Ruhani, "Halk yarından itibaren daha fazla kısıtlamalara karşı hazırlıklı olmalıdır." dedi.

Vatandaşların temel ihtiyaçlarının temin edileceğini vurgulayan Ruhani, "Halkın elektrik, su ve gıda gibi ihtiyaçlarını temin etmek zorundayız. Bunun için şu anda gıda ve gerekli temizlik malzemelerini üreten tüm fabrikalar üretim faaliyetlerini en yüksek seviyede sürdürmelidir." ifadelerini kullandı.

"Yaptırımların kaldırılması BMGK'nin gündemine alındı"

Ülkede yaklaşık 2 bin kişinin ölümüne yol açan bu salgınla ABD'nin yaptırımları altında mücadele ettiklerini dile getiren Ruhani, şöyle devam etti:

"Şu anda koronavirüsle mücadele sırasında tüm yaptırımların kaldırılması konusu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) gündeminde. Ben de Güvenlik Konseyi'nin daimi olmayan üyelerinden biriyle görüştüm ve bize tasarıyı konseye sunmaya hazırlandıklarını söyledi. Bununla birlikte İran'ın ülke dışında bloke edilmiş nakdi varlıklarınında da serbest bırakılmalısını hedefliyoruz."

Son Haberler
Tümü
  • 19:54
    ABD'nin Kuzey Dakota eyaletinde tehlikeli madde taşıyan yük treni raydan çıktı
  • 19:40
    İsrail Genelkurmay Başkanı: Ülkede dış tehditler iç fırtınayla birleşti
  • 19:46
    Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ'mizi bu süreçte aktif şekilde kullanmayı hedefliyoruz
  • 19:30
    Şırnak'ta gri kategoride yer alan 1 terörist yakalandı
  • 19:26
    Macaristan, Finlandiya'nın NATO üyeliğini onayladı
Dünya Son Haberler
  • Litvanya Cumhurbaşkanı: Rusya'nın nükleer şantajı devam ediyor
  • Polonya mühimmat üretim kapasitesini artıracak
  • Netanyahu, yargı reformunu yaza kadar askıya aldı
  • İsrail'de tartışmalı yargı reformuna karşı düzenlenen gösterilerin odak noktası Meclis oldu
  • Lübnan'da saat karmaşası sona erdi
Foto Galeri
Bakan Akar depremden zarar gören Mar İlyas Kilisesi'ni inceledi
Bakan Akar depremden zarar gören Mar İlyas Kilisesi'ni inceledi
Video Galeri
6'lı masada LGBT kargaşası
6'lı masada LGBT kargaşası
Sıradaki Haber
İsrail'de koronavirüs vaka sayısı 2 bini geçti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz