Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Kültür Sanat
Haber Giriş: 13 Eylül 2018 Perşembe 09:19Son Güncelleme: 13 Eylül 2018 Perşembe 09:49

Cem Karaca "7. Uluslararası Klarnet Festivali"nde anıldı

  • Facebookta Paylaş
Cem Karaca "7. Uluslararası Klarnet Festivali"nde anıldı
ABONE OL
Follow @trthaber

Usta müzisyen Cem Karaca, "İstanbul nefes alıyor" sloganıyla hayata geçirilen "7. Uluslararası Klarnet Festivali" kapsamında konserle anıldı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen konser öncesi, basın mensuplarına açıklamada bulunan festivalin sanat yönetmeni, aynı zamanda klarnet virtüözü Serkan Çağrı, "Ustalara Saygı Konseri"nin festivalin gelenekselleşmiş etkinliklerinden biri olduğunu söyledi.

  • İstanbul'da 7. Uluslararası Klarnet Festivali düzenlenecek

Cem Karaca "7. Uluslararası Klarnet Festivali"nde anıldı

Çağrı, bu yıl Cem Karaca anısına gerçekleştirilen konserin Klarnet Festivali'nin en önemli gecelerinden biri olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ustaya saygı demekle kalmıyoruz, bildiğimiz ustaları genç nesillere tanıtmaya çalışıyoruz. İşimiz kolay değil. Genç jenerasyonun takip ettiği müzik türlerine, günümüz müziklerine bakıldığı zaman maalesef ki Anadolu'nun yetiştirdiği çok değerli üstatlar, besteciler gölgede kalıyor gibi görünse de bizler onların en güzel şarkılarını yeni jenerasyona bir kez daha hatırlatarak, onları yaşatmayı amaçlıyoruz."

Cem Karaca "7. Uluslararası Klarnet Festivali"nde anıldı

Şarkıcı Yonca Lodi de festivalde ve böyle bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bu gece bizim için çok heyecanlı ve önemli bir gece. Çünkü bu kadar manidar bir günde üstadı anıyoruz" dedi.

Cem Karaca belgeseli gösterildi

Şarkıcı Özgün de Karaca'nın Türk rock müziğinin öncülerinden biri olduğuna vurgu yaparak, "Çok özgün bir ses. Eşi, benzeri olmayan çok kıymetli. Bu festivalde ilk konserim. Böylesine özel bir günde, güzel bir ustanın güzel bir şarkısını seslendireceğim. İyi ki davet ettiler. İyi ki buradayım" ifadelerini kullandı.

Cem Karaca "7. Uluslararası Klarnet Festivali"nde anıldı

Besteci, söz yazarı ve oyuncu Cem Karaca'nın hayat hikayesinin belgesel niteliğinde seyirci ile buluştuğu konserde, usta sanatçının aralarında "Tamirci Çırağı", "Ceviz Ağacı", "Sen de Başını Alıp Gitme" ve "Çok Yorgunum"un bulunduğu sevilen şarkılarını Aydilge, Bahadır Tatlıöz, Can Bonomo, Hakan Aysev, Işın Karaca, Kolpa, Mustafa Ceceli, Özgün, Retrobüs, Serkan Çağrı ve Yonca Lodi seslendirdi.

Usta sanatçının eşi İlkim Karaca da konsere katılanlar arasında yer alarak konser sonunda Serkan Çağrı'ya Cem Karaca'nın bir şalını hediye etti.

Kaynak: AA

Son Haberler
Tümü
  • 19:00
    Commerzbank 10 bin çalışanı işten çıkaracak
  • 18:57
    Doğu'da 7 il için yoğun kar uyarısı
  • 18:42
    Durdurulan otomobilde 21 kilogram eroin ele geçirildi
  • 18:40
    AB aşı ihracatını sınırlandıracak
  • 18:30
    Mutasyona uğrayan virüs Senegal'de de görüldü
Kültür Sanat Son Haberler
  • Koronavirüs döneminde plak satışları arttı
  • 700 yıllık kilise müze olarak geleceğe ışık tutacak
  • Ferdi Özbeğen’in aramızdan ayrılışının 8’inci yılı
  • Uyanış: Büyük Selçuklu 19. bölüm fragmanı yayınlandı
  • 74. Cannes Film Festivali ertelendi
Foto Galeri
Antalya'nın yaylalarına yağan kar, kartpostallık görüntüler oluşturdu
Antalya'nın yaylalarına yağan kar, kartpostallık görüntüler oluşturdu
Video Galeri
Genç boksörün hedefi dünya şampiyonası
Genç boksörün hedefi dünya şampiyonası
Sıradaki Haber
İzmir'de "18. Sinema Burada Festivali" başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz