Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Çocuk
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Arama
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Dosya Haber
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Gündem
Haber Giriş: 30 Aralık 2021 Perşembe 11:26Son Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 12:09 Kaynak: İHA

DİAYDER iddianamesi kabul edildi: İlk duruşma 18 Şubat'ta

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
DİAYDER iddianamesi kabul edildi: İlk duruşma 18 Şubatta
[Fotoğraf: AA ]
ABONE OL
Follow @trthaber

İBB personelinin de aralarında bulunduğu DİAYDER iddianamesi kabul edildi. 10’u tutuklu 23 sanığın yargılanacağı ilk duruşma 18 Şubat'ta görülecek.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, PKK/KCK’nın hedefleri faaliyet yürüttüğü öne sürülen DİAYDER yöneticileri ile üyelerinin de aralarında olduğu 23 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

İlk duruşma 18 Şubat'ta

İBB personelinin de aralarında bulunduğu DİAYDER iddianamesi kabul edildi. 10’u tutuklu 23 sanığın yargılanacağı ilk duruşma 18 Şubat ve 21 Şubat’ta görülecek. Ayrıntılar @trthaber'de.https://t.co/SYn4KWR2q3 pic.twitter.com/P8N2JHz87A

— TRT Haber Canlı (@trthabercanli) December 30, 2021

 

10’u tutuklu 23 şüpheli, 18 Şubat’ta hakim karşısına çıkacak. Silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın hedefleri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü öne sürülen DİAYDER (Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) yöneticileri ile üyelerinin aralarında bulunduğu 10’u tutuklu 23 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlanmıştı.

"Maaşlarının bir kısmını derneğe verdikleri tespit edildi"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, DİAYDER’in referansı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne işe alınan örgüt üyesi ve sempatizan şahısların aldıkları maaşın bir kısmını derneğe verdiklerinin tanık beyanları ve görüşmeler doğrultusunda tespit edildiği aktarılmıştı.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından derneğe verilen market yardım kartlarının örgüt sempatizanları tarafından değer ailelerine dağıtıldığına ilişkin tespit yapıldığı belirtilmişti. Şüphelilerin tapelerinin yer aldığı iddianamede, Ramazan ayı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından DİAYDER’e verilen alışveriş kartlarının şüpheli Ekrem Baran tarafından dağıtılması amacıyla Avrupa ve Anadolu yakasında ikamet eden dernek üyelerine verilmesi hususunun yer aldığı, söz konusu kartların dağıtılacağı şahıslar arasında değer ailelerinin de bulunduğu kaydedilmişti.

Duruşma 21 Şubat'a kadar sürecek

Terör örgütü PKK/KCK'nın değer ailesi kavramına önem verdiğinin anlatıldığı iddianamede, örgütün kırsal alanında faaliyet yürütmekte iken ölen örgüt mensupları ile faaliyet yürütmeye devam eden örgüt mensuplarının ailelerinin örgüte olan bağlılıklarının azalmaması amacıyla yapı içerisinde sürekli olarak desteklenmesi, ziyaret edilmesi ve bu hali ile silahlı kanadın temelini oluşturan örgüt mensuplarının aile yapısı itibariyle de bağların örgütsel anlamda diri tutulmasının amaçlandığı vurgulanmıştı.

İddianamede, şüphelilerin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçlarından 3,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. 

Duruşma, 21 Şubat’a kadar sürecek.

Etiketler: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Bu haberler ilginizi çekebilir:
İstanbul'da kural ihlali yapan taksilere 212 bin 65 lira ceza uygulandı
İstanbul'da kural ihlali yapan taksilere 212 bin 65 lira ceza uygulandı
Bakan Soylu: Bizim derdimiz kayyum atamak değil, terörden arındırmak
Bakan Soylu: Bizim derdimiz kayyum atamak değil, terörden arındırmak
Son Haberler
Tümü
  • 08:10
    Haber siteleri Basın İlan Kurumu'na ait ilan ve reklam yayımlayabilecek
  • 08:04
    Nikki Haley, Şubat ayında 2024 başkanlık adaylığını açıklayacak
  • 07:52
    İzmir açıklarında 45 düzensiz göçmen kurtarıldı
  • 07:46
    Tayvan: Ada çevresinde Çin'e ait 34 hava aracı ve 9 gemi tespit edildi
  • 07:44
    Karabük'te otomobil direğe çarptı: 5 yaralı
Gündem Son Haberler
  • Anayasa Mahkemesi yeni başkanını seçecek
  • Haber siteleri Basın İlan Kurumu'na ait ilan ve reklam yayımlayabilecek
  • EYT teklifi yarın komisyonda görüşülecek
  • 'İlk Evim Arsa' projesinde kura çekimi bugün başlıyor
  • BBP Genel Başkanı Destici'ye taziye mesajları
Foto Galeri
Dünyanın en popüler fotoğraf şehirleri açıklandı
Dünyanın en popüler fotoğraf şehirleri açıklandı
Video Galeri
TRT televizyon yayıncılığında 55. yılını kutluyor
TRT televizyon yayıncılığında 55. yılını kutluyor
Sıradaki Haber
"Güven Huzur" uygulamasında 1072 kişi yakalandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz