Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Güncel
Haber Giriş: 20 Kasım 2020 Cuma 16:10Son Güncelleme: 20 Kasım 2020 Cuma 16:12 Kaynak: AA

TİKA'dan KKTC'deki kadın girişimcilere destek

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
TİKAdan KKTCdeki kadın girişimcilere destek
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) kadın girişimcilerin üretimde yer alabilmelerine ve kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla çeşitli alanlarda destek projesi başlattı.

TİKA Lefkoşa Program Ofisi, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi, Serdarlı Belediyesi ve Antik Mağusa Vakfı iş birliği ile başlatılan projeyle, kırsal kesimdeki kadın girişimcilere, yeni ürün dizaynı, geleneksel girişimcilik, piyasayı tanıma ve girişimcilikte büyüme gibi alanlarda eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Serdarlı Belediyesinde düzenlenen eğitim programının açılışına, Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay, Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, TİKA Lefkoşa Temsilcisi Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ile çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Milletvekili Canaltay, programa yaptığı katkılardan dolayı TİKA'ya ve kadınlara teşekkür etti.

Canaltay, "Kadınlarımız bu özveriyi göstermeseydi ve bize inanmamış olsaydı bu yolda yürüyemezdik. Antik Mağusa Vakfı olarak her zaman bu tür sosyal sorumluluk projelerinde bulunmayı istedik. Hem genç hem de kadın girişimcilere faydalı olabilecek çalışmalar yaptık." dedi.

Kadın emeği olmadan bir toplumun ileri gitmesinin mümkün olmadığını kaydeden Canaltay, kadınların ürettiği kadar toplumların ürettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Kasım da böyle bir programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Serdarlı Belediyesi olarak üreten kadınların destekleyeceklerini ifade etti.

"Ürünler Türkiye ve dünyanın başka ülkelerine taşındığı zaman çok anlam bulacak"

TİKA Temsilcisi Küçükçavuş, tüm kadınlara emeklerinden dolayı teşekkür etti. Küçükçavuş, "Kıbrıs'ın geleneksel, el emeği ve sevginizi katarak yaptığınız ürünler Türkiye ve dünyanın başka ülkelerine taşındığı zaman çok anlam bulacak." dedi.

TİKA Lefkoşa Program Ofisi'nin yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçtiğini söyleyen Küçükçavuş, programa katılan kadınları genel olarak TİKA'nın misyonu ve çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Konuşmaların ardından kadınlar için düzenlenen ve 5 hafta sürecek kursun ilk bölümü başladı.

Son Haberler
Tümü
  • 15:55
    15 terörist etkisiz hale getirildi
  • 15:28
    Antalya'da banka çalışanlarını rehin alan zanlı tutuklandı
  • 15:42
    Yangın söndürme helikopterine karadan lazer tutuldu
  • 15:15
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: 21 yıldır milletin gönlündeyiz
  • 15:09
    AK Parti'den 21. kuruluş yıl dönümü mesajları
Güncel Son Haberler
  • Denizli'de trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı
  • Peru'da ceza ödememek için kaçan şoför otobüsü yaktı
  • Irak yargısından Sadr'ın "Meclisi feshedin" talebine yanıt: Yetkimiz yok
  • Konya'da oğlu tarafından darbedilen kişi hayatını kaybetti
  • Kilis'te yurda yasa dışı yollarla giren 22 yabancı uyruklu yakalandı
Foto Galeri
Meteoroloji'den 17 il için sağanak uyarısı
Meteoroloji'den 17 il için sağanak uyarısı
Video Galeri
Yangın söndürme helikopterine karadan lazer tutuldu
Yangın söndürme helikopterine karadan lazer tutuldu
Sıradaki Haber
Erzurum'da çocuklara özel otobüs durağı açıldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz