Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi'ni ziyaret eden Azerin, Karabağ zaferini "ata ile oğulun" buluşmasına benzettiğini söyledi.
Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'ın olduğunu ifade eden sanatçı, şehitlere rahmet, gazilere şifa diledi.
“Öz tarihimizi yeniden yazdık”
Azerin, Hocalı'da vatandaşlarının soykırıma uğradığını hatırlatarak "Ermenistan güçleri, orada katliam yapmıştı. Bugün orada soykırıma uğrayan çocuğundan yaşlısına kadar hepsinin ruhları şaddır. Bu zaferi bize yaşatan Azerbaycan'ın muzaffer ordusuna teşekkür ediyoruz. 30 seneden sonra Azerbaycan topraklarının işgalden kurtuluşunu hem de Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev'in, ordumuzun, milletimizin bir bütün oluşuna bağlıyoruz. Öz tarihimizi yeniden yazdık. Bu tarihi yazmada bize her zamanki gibi yüzyıllardır yanımızda olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, halkı ve ordusuyla manevi bir destek verdi. Bu bizim ortak zaferimizdir. Çok yakın zamanda inşallah Karabağ'da, Şuşa'da güzel konserler yaparız" ifadelerini kullandı.
Bu coğrafyada Türklerin üzerindeki baskı üzerine, 44 günde kazanılan zaferle çizgi çekildiğini belirten Azerin, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kara yolu bağlantısının açılmasına olan inancını dile getirdi.

“Bayrağımızı astık, sıra konserimizi vermekte”
Şuşa'da konser vermeyi çok istediğini ifade eden Azerin, şöyle devam etti:
"Çırpınırdı Karadeniz adlı eserde seslendirdiğim gibi Azerbaycan bayrağını Karabağ'da astık. Sıra Karabağ'da konserlere geldi. Düşman orayı viran etmiş, oralar temizlendikten sonra Allah'ın izniyle Karabağ'da, Şuşa'da Çırpınırdı Karadeniz seslendirilecek. Bu, benim de en büyük arzularımdan biri.
Çırpınırdı Karadeniz adlı eser hiçbir zaman bir şarkı gibi bakmadım. Ona Azerbaycan'ın Türk insanının musiki tarihi olarak baktım. Elbette bu eserde şair Ahmet Cevat, bestekar Üzeyir Hacıbeyli ki o da Şuşa'dan onun ev müzesinde de güzel projeler yaparız. Bu büyük dava adamlarının hayatını öğrendiğim için eser başka hissiyat taşıyor. Artık şarkı olmuyor bir milletin mirası oluyor. O hissettiklerimi halkıma yansıtabildim ki Çırpınırdı Karadeniz bir sembol eser oldu."