Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İllere Göre Haftalık Vaka Haritası
    • Kontrollü Normalleşme Haritası
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Ramazan
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Dünya
Haber Giriş: 7 Nisan 2021 Çarşamba 11:11Son Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 11:43 Kaynak: AA

TRT'nin dizileri Kırgızca seslendirilecek

  • Facebookta Paylaş
TRTnin dizileri Kırgızca seslendirilecek
[Fotoğraf: Twitter/ UyanisSelcuklu]
ABONE OL
Follow @trthaber

Kırgızistan'da gençlerin Kırgızca dublajlı Türk dizisi talebini karşılamak için seslendirme ekibi kuruldu. TRT'nin beğeniyle izlenen Uyanış Büyük Selçuklu, Diriliş Ertuğrul ve Payitaht Abdülhamid dizileri seslendirilecek.

Ülkedeki televizyon kanalları, Kırgız aileleri tarafından büyük beğeniyle izlenen Türk dizilerini yayınlamak için birbirleriyle yarışıyor.

İzleyiciler, COVID-19'un hakim olduğu dönemde hemen hemen tüm televizyon kanallarında Türk dizilerini izleme imkanı buluyor.

Genellikle kanalların yayın akışında Rusça dublajlı Türk dizileri hakimken, yayınlanan Kırgızca dublajlı Türk dizilerinin televizyon kanalların stüdyolarında hazırlandığı biliniyor.

"Türk dizilerin dublajına başlamak için seslendirme ekibi kurduk"

Bişkek'te çeşitli üniversitelerden mezun gençlerin, Kırgızca dublajlı Türk dizisi talebini gidermek için kurduğu seslendirme ekibinde yer alan Ermek Kazıbekov, "Kamuoyunda Kırgızca dublajlı Türk dizilerine talep arttı. Türk dizilerin dublajına başlamak için seslendirme ekibi kurduk" dedi.

Kazıbekov, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü mezunu olduğunu ve Devlet Gençlik Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptığını söyledi.

"Türk dizilerine talep arttı"

Tiyatro oyuncusu Kazıbekov, asıl mesleği dışında ekip arkadaşlarıyla birlikte bir iş adamının sponsorluğunda kiralanan seslendirme stüdyosunda seslendirme işiyle uğraştıklarını anlattı.

Çok sayıda uzun metrajlı film ve çizgi film seslendirme tecrübesine sahip olduğunu söyleyen Kazıbekov, kamuoyunda büyük ilgiyle izlenen ve televizyon kanallarında Kırgızca dublajlı Türk dizilerine talebin arttığına dikkati çekti.

"Uyanış Büyük Selçuklu dizisi heyecanla bekleniyor"

Kazıbekov, kurdukları ekipteki dublaj sanatçılarıyla birlikte, ortak Türk dili konuşan halkların tarihine ışık tutan, dili ve kültürü bir olan Türkiye yapımı Uyanış Büyük Selçuklu dizisini seslendirmeye karar verdiklerini açıkladı.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisini, devletine ve milletine hizmet etmeyi, ona karşı sorumluluk duymayı aşılamasından dolayı seçtiklerini aktaran Kazıbekov, "Tanıdıklarımız, Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin ne zaman yayınlanacağını heyecanla bekliyorlar" dedi.

"Kelimelerin benzerliği dikkati çekiyor"

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Kırgız geleneksel ev aletleri ve müzik aletlerinin kullanıldığını ve bundan çok etkilendiğini söyleyen Kazıbekov, "Dizide kullanılan diyalogların tercüme ve dublajını yaparken kelimelerinin yarısına yakının Kırgızcaya benzerliği ile dikkati çektiğini vurgulamak istiyorum" dedi.

"Sırada Diriliş Ertuğrul ve Payitaht Abdülhamid dizileri var"

İzleyicileri ekran başına kilitleyen Uyanış Büyük Selçuklu dizisinden sonra Diriliş Ertuğrul ve Payitaht Abdülhamid dizilerin dublajını hazırlamayı planladıklarını kaydeden Kazıbekov, Kırgız - Türk dostluğunu pekiştirecek bir Kırgız dizisini çekmeyi arzuladıklarını sözlerine ekledi.

Etiketler: Kırgızistan TRT Uyanış Büyük Selçuklu
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Türkiye'den Kırgızistan'daki ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı ulaştırıldı
Türkiye'den Kırgızistan'daki ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı ulaştırıldı
Kırgız Bakan koronavirüse karşı 'zehirli bitki çayı' içti
Kırgız Bakan koronavirüse karşı 'zehirli bitki çayı' içti
Son Haberler
Tümü
  • 01:56
    Bakan Soylu: Fatih Faruk Özer'i tanımıyorum
  • 01:50
    Cuma namazı kılınacak mı? İçişleri Bakanlığı açıkladı
  • 02:07
    Yahya Kaptan'ın evi müze olacak
  • 00:45
    İletişim Başkanlığının "Şehit Diplomatlar Sergisi" 24 Nisan'da açılıyor
  • 00:26
    Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı
Dünya Son Haberler
  • İsrail polisi Doğu Kudüs'te 78 Filistinliyi yaraladı
  • Akdeniz'deki tekne kazasında 100 düzensiz göçmen hayatını kaybetti
  • İngiliz Parlamentosu Çin’in hak ihlallerini soykırım olarak tanıdı
  • ABD gelişmekte olan ülkeler için kamu iklim finansmanını iki katına çıkaracak
  • İsrail Polisi Filistinlilerin üzerine TOMA'lardan fosseptik suyu sıktı
Foto Galeri
82 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması başladı
82 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması başladı
Video Galeri
Cumhurbaşkanı Erdoğan İklim Zirvesi’nde konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan İklim Zirvesi’nde konuştu
Sıradaki Haber
Meksikalı siyasetçi, seçim kampanyasını tabuttan çıkarak başlattı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz