Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Çocuk
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Arama
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Dosya Haber
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Dünya
Haber Giriş: 25 Mart 2020 Çarşamba 11:53Son Güncelleme: 25 Mart 2020 Çarşamba 12:02 Kaynak: AA

İran'da şehirlerden çıkışlar yasaklandı

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
İranda şehirlerden çıkışlar yasaklandı
[Fotoğraf: Reuters]
ABONE OL
Follow @trthaber

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında şehirlerden çıkışların ve seyahatlerin yasaklandığını açıkladı.

Ali Rebii, başkent Tahran'da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında devlet televizyonuna açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin duyurduğu yeni kısıtlamaların tüm kurumlara tebliğ edildiğini belirten Rebii, "Cumhurbaşkanı, yeni seyahatlerin ve şehirlerden çıkışların yasaklanması talimatını verdi." dedi.

Rebii, "Bu katı bir karar ve bazı vatandaşlar bu karara razı olmayacak ancak halkın can güvenliği için bu kararlar alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

Kentlerden çıkabilme iznine sahip kişilerin niteliklerinin de yayımlanacak yönetmelikte duyurulacağını aktaran Rebii, "Bu kurallara yönelik ihlaller, adli merciler ve emniyet güçleri tarafından takip edilecektir." diye konuştu.

Rebii, Nevruz Bayramı tatiline çıkan vatandaşların dönüş yolculuklarının Kovid-19 vakalarında ikinci bir dalgaya yol açabileceğine işaret ederek, kalabalığa engel olmak için bugünden itibaren dönüşlerin planlanmas ı gerektiğini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Koronoyla Ulusal Mücadele Kurulu'nda kısıtlamaların artırılması yönünde karar alındığını açıklamış ve hazırlanan planın öğleden sonra yürürlüğe gireceğini belirtmişti.

Ruhani, "Halk yarından itibaren daha fazla kısıtlamalara karşı hazırlıklı olmalıdır." demişti.

İran'ın koronavirüsle mücadelesi

İtalya, İspanya ve hastalığın ortaya çıktığı Çin'in ardından en çok can kaybının yaşandığı ülke İran'da, virüs ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilmiş, ardın dan tüm eyaletlere yayılmıştı.

Ülkede virüse yakalananların sayısı 24 bini aşarken can kaybı 2 bine yaklaştı. Kovid-19 teşhisi konulanlardan yaklaşık 9 bin kişi ise iyileşerek taburcu edildi.

Salgınla mücadele kapsamında büyük kentlerin girişlerinde halkın seyahatini kısıtlamak amacıyla kontrol noktaları oluşturulmuştu.

Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitime ara verilirken, sportif ve sanatsal faaliyetler de Nevruz Bayramı tatilinin sonrasına ertelenmişti. Market, manav ve eczaneler gibi halkın temel ihtiyaçlarının karşılandığı dükkanlar dışındaki alışveriş noktaları da 3 Nisan'a kadar kapatılmıştı.

Son Haberler
Tümü
  • 10:28
    İstanbul'da kombi hırsızı tutuklandı
  • 10:24
    Çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı
  • 10:21
    Brent petrolün varil fiyatı 75,47 dolar
  • 10:17
    Güven endeksleri açıklandı
  • 10:02
    Borsa İstanbul haftaya yükselişle başladı
Dünya Son Haberler
  • İsrail polisinden üst düzey bir yetkili: Protestoların kontrolünü kaybettik
  • Avustralya'da katledilecek kanguru sayısı hükümetle aktivistleri karşı karşıya getirdi
  • Elon Musk'a göre Twitter'ın değeri artık 20 milyar dolar
  • Dünya 'nüfus bombası' beklenildiği gibi patlamayabilir
  • Kaynaklar: İsrail'de Netanyahu, tartışmalı yargı düzenlemesini askıya alacak
Foto Galeri
Erzincan’da sahur sofralarının vazgeçilmezi: Tulum peyniri
Erzincan’da sahur sofralarının vazgeçilmezi: Tulum peyniri
Video Galeri
İsrail'de yüksek tansiyon: Polis ve göstericiler karşı karşıya
İsrail'de yüksek tansiyon: Polis ve göstericiler karşı karşıya
Sıradaki Haber
Avrupa borsaları güne hızlı yükselişle başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz