Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Dünya
Haber Giriş: 18 Haziran 2021 Cuma 00:01Son Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 00:39 Kaynak: AA

Afganistan'dan Erdoğan açıklaması: Niyeti barışa ulaşılmasını desteklemek

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Afganistandan Erdoğan açıklaması: Niyeti barışa ulaşılmasını desteklemek
ABONE OL
Follow @trthaber

Afganistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hivad, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabil Havalimanı ile ilgili açıklamalarının ardında yatan niyet ve iradenin Afgan Silahlı Kuvvetleri'nin barışa ulaşmasını desteklemek olduğunu vurguladı.

Afganistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gran Hivad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabil Havalimanı'nın güvenliğinin sağlanması konusunda Pakistan ve Macaristan'ı Türkiye'nin yanına alma düşüncesini ABD Başkanı Joe Biden'a ilettikleri yönündeki açıklamasının temelde yanlış yorumlandığını söyledi.

Gran Hivad, Afganistan Dışişleri Bakanı Muhammed Hanif Atmar ile Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay arasında yapılan görüşmenin ve Afganistan Dışişleri Bakanlığının değerlendirmesinin ardından Erdoğan'ın niyet ve iradesinin, Afgan Silahlı Kuvvetleri’nin barışa ulaşmasını desteklemek olduğunu gördüklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biden ile yararlı bir görüşme gerçekleştirdik

Türkiye'nin, Afganistan'da daima barışçıl ve müzakere yoluyla siyasi çözümden yana olduğunu vurgulayan Hivad, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamayla amacının, Afganistan'da barış ve istikrarın sağlanması için başta Pakistan olmak üzere bölge ülkelerinin ve komşu ülkelerin desteğini ve iş birliğini kazanmak olduğunu vurguladı.

ABD’den diplomatik ve lojistik destek talebi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde Kabil Havalimanı'nın durumunun ele alınıp alınmadığına ilişkin soruya, Afganistan konusundaki düşüncelerini çok açık, net olarak Biden'a ifade ettiği yanıtı vermişti.

Erdoğan, "Eğer Afganistan'dan çıkmamız istenmiyorsa, özellikle orada belli bir desteğin verilmesi isteniyorsa diplomatik, lojistik bunun yanında mali konularda Amerika'nın bize vereceği destek büyük önem arz ediyor" diye konuşmuştu.

Biden'dan 'Afganistan' yorumu: İyi şeyler hissediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taliban gerçeğini bir kenara koymanın mümkün olmadığına dikkat çekti.

"Onlarla da birçok görüşmeleri, farklı atacağımız adımlarla sürdürebiliriz. Bir diğer konu yine Afganistan'da biz Pakistan'ı da yanımıza alma düşüncemizi kendilerine söyledik, Macaristan'ı yanımıza alma düşüncemizi kendilerine söyledik. Bütün bunlarla birlikte istiyoruz ki Afganistan halkı herhangi bir sıkıntıyı yaşamadan Afganistan'daki bu desteği kendilerine verelim ve şu an itibarıyla bir mutabakat söz konusu. Bir sıkıntı burada söz konusu değil." 

Etiketler: Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden Afganistan Pakistan
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit Topçu Er Enes Gazi Özdemir'in ailesine taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit Topçu Er Enes Gazi Özdemir'in ailesine taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "17 Ağustos depremi" paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "17 Ağustos depremi" paylaşımı
Son Haberler
Tümü
  • 21:30
    NATO: Kosova'daki tüm toplulukların güvenliği için ne gerekirse yapacağız
  • 21:23
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit Topçu Er Enes Gazi Özdemir'in ailesine taziye mesajı
  • 21:24
    İspanya'nın Valensiya bölgesinde devam eden yangında 10 bin hektarlık alan yandı
  • 21:20
    Pakistan'da diş enfeksiyonundan muzdarip fil ameliyatla sağlığına kavuştu
  • 21:09
    Çin'in tatbikatlarının Tokyo-Pekin ilişkilerini bozmasından endişe ediliyor
Dünya Son Haberler
  • Fransa'da sahalara yönelik sulama yasağı futbol kulüplerini endişelendiriyor
  • Fas'ta otobüs devrildi: 15 ölü, 37 yaralı
  • IMF'den Suudi Arabistan için yüzde 7,6'lık büyüme beklentisi
  • NATO, Kosova-Sırbistan geriliminde müdahale uyarısını yineledi
  • ABD'de korkutan su hortumu
Foto Galeri
Tuna Nehri'nin su seviyesi normalin altına düştü
Tuna Nehri'nin su seviyesi normalin altına düştü
Video Galeri
ABD'de korkutan su hortumu
ABD'de korkutan su hortumu
Sıradaki Haber
Kavgada yumruk yiyen adam el bombası attı: 5 yaralı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz