Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Spor
Haber Giriş: 8 Ocak 2021 Cuma 11:45Son Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 11:45 Kaynak: AA

Buz tutan Kars Çayı'nda "curling" keyfi

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Buz tutan Kars Çayında "curling" keyfi
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Soğukların etkisiyle donan Kars Çayı'nı doğal buz pistine dönüştüren Kars'ın Susuz ilçesine bağlı Yolboyu köylüleri, curling oynayarak keyifli zaman geçiriyor.

Son günlerde bölgede etkisini gösteren dondurucu soğuklar nedeniyle kent genelindeki gölet, dere, çay ve nehirlerin yüzeyi buzla kaplandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle köy dışına çıkmayan Yolboyu köylüleri de çetin kış koşullarını eğlenceye dönüştürdü. Günlük hayvan bakım işlerini yaptıktan sonra tamamen donan Kars Çayı'nda bir araya gelen köylüler, buzda keyifli zaman geçiriyor.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Yetişkinler curling oynuyor, çocuklar kızak kayıyor

Köylülerden yetişkinler doğal buz pistine çevirdikleri çay üzerinde televizyondan izleyerek öğrendikleri curling sporunu oynuyor, çocuklar ise kızak kayarak eğleniyor.

Yöre halkı oyunlarında, curling sporunda kullanılan "curling taşı" yerine buz kütlesini, buzun süpürüldüğü "curling süpürgesi" yerine ise temizlik fırçasını kullanıyor.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

"Profesyonel bir curling takımını da buraya bekliyoruz"

Vatandaşlardan Serhat Aybek, yüzeyi donan Kars Çayı'nda köyün gençleri ve çocuklarıyla zaman geçirdiklerini söyledi. Özbek, boş zamanlarını buz tutan çayda eğlenceli zaman geçirerek değerlendirdiklerini ifade etti.

"Donan Kars Çayı bize çeşitli aktiviteler sunuyor. Burada bildiğimiz, öğrendiğimiz oyunları çocuklara aktarıyoruz. Çocukların fazla bilgisayar, internetle telefonla değil böyle oyunlara yönelmesini istiyoruz. Televizyon ve internetten öğrendiğimiz curlingi de çayda oynuyoruz. Burada kızak ve curling heyecanı yaşıyoruz. Ahırda, tarlada işimiz bittiği zaman yaz, kış Kars Çayı'na gelerek çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Çocuklar için bir curling takımı kurmayı düşünüyoruz. profesyonel bir curling takımını da buraya bekliyoruz."

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Çetin kış şartlarını eğlenceli hale getirdiler

Çağrı Şamcı ise çetin ve uzun geçen kış şartlarında kendilerine eğlenceli oyunlar bulduklarını anlattı. Şamcı, zorlu kışı eğlenceye dönüştürdüklerini aktardı.

"Kışın burası sürekli buz tutuyor. Daha önce kızaklarla kayıyorduk şimdi ise televizyondan curling öğrendik onu oynuyoruz ve bu tarz aktivitelerle günümüzü geçiyoruz." 

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Köy sakinlerinden Erdinç Barak da curlingi öğrenmeye çalıştıklarını dile getirdi.

"Kış ayında sosyal mesafemizi koruyarak güzel bir alan seçtik. Yaklaşık 6 ay kış yaşadığımız için curling sporunu yapmaya başladık. Çok güzel bir oyun, herkesi davet ediyoruz. Pandemi dolayısıyla herhangi bir aktivitemiz olmadığı için böyle bir oyun bulduk. Televizyondan, internetten nasıl oynandığını öğrendik ve sevdiğimiz için oynamaya başladık."

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Son Haberler
Tümü
  • 15:25
    Avustralya, Google'ı 58 milyon dolar ödemeye mahkum etti
  • 15:08
    MİT 'tepeden' çizik atıyor: 1 ayda 6 sözde yönetici etkisiz hale getirildi
  • 15:21
    İran, AB'nin nükleer anlaşma önerisini kabul edebileceğini duyurdu
  • 15:00
    İspanya'da temmuz enflasyonu son 38 yılın en yükseğine çıktı
  • 14:55
    Yüzlerce itfaiyeci, yangınlarla boğuşan Fransa'ya desteğe geldi
Spor Son Haberler
  • İngiltere'de futbol maçlarında su molası verilecek
  • Süper Lig, Hollanda'da da yayınlanacak
  • Sivasspor, Adana Demirspor'a konuk olacak
  • Futbolda haftanın programı
  • PFDK'den 4 Süper Lig takımına para cezası
Foto Galeri
2 bin 300 rakımda Urartu'nun gizemi araştırılıyor
2 bin 300 rakımda Urartu'nun gizemi araştırılıyor
Video Galeri
“Balkız” şoktan çıktı
“Balkız” şoktan çıktı
Sıradaki Haber
Konyaspor'un golleri yabancı oyunculardan
Yükleniyor lütfen bekleyiniz