Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İllere Göre Haftalık Vaka Haritası
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Gündem
Haber Giriş: 28 Ocak 2021 Perşembe 17:05Son Güncelleme: 28 Ocak 2021 Perşembe 17:14 Kaynak: AA

İletişim Başkanı Altun: Türkiye'mizin önü açık, geleceği aydınlık

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
İletişim Başkanı Altun: Türkiyemizin önü açık, geleceği aydınlık
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye'mizin önü açık, geleceği aydınlık. Milletiyle, lideriyle, devletin tüm kurumlarıyla yeni dünyanın önemli aktörlerinden biri olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz" açıklamasında bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 2021 yılı İnsan Kaynakları Değerlendirme Toplantısı'nda kurum personeline hitap etti.

Konuşmasına, asli memurluğa atanan personeli tebrik ederek başlayan Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı çatısı altında, birlik ve beraberlik içinde, her bir çalışanın gayretleriyle Türkiye için önemli hizmetler ortaya koyacaklarına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, Türkiye'nin bölgesel ve küresel alanda gücünün her geçen gün artması hasebiyle, ülkenin ihtiyaçlarını karşılayacak çok güçlü bir zemin ortaya koyduğunu belirten Altun, Türkiye'nin siyasal gerçekleriyle uyumlu bu sistemde devletin tüm kurumlarının "millet merkezli" olarak yeniden yapılandırıldığını ifade etti.

İletişim Başkanlığının da bu sistemin ortaya koyduğu yeni yönetim vizyonunun en önemli köşe taşlarından biri olduğunu vurgulayan Altun, gerek kurumlar arasındaki stratejik fonksiyonu gerekse çok boyutlu yapısıyla İletişim Başkanlığının önemli bir görev icra ettiğini aktardı.

Türkiye anlatısının, tezlerinin, iddialarının ve uygulamalarının uluslararası kamuoyuna doğru, sürdürülebilir ve bütünlüklü bir iletişim stratejisiyle izahını sağlamak için durmaksızın çalıştıklarını dile getiren Altun, "Tüm mesaimizi, bölgede ve dünyada söz sahibi olan ülkemizin yükselişine yakışır nitelikte ve değerde faaliyetler gerçekleştirmeye adamış durumdayız" dedi.

"Doğruluk ve hakkaniyet zemininde varlık göstermek çok önemli"

Fahrettin Altun, hakikat ötesi (post-truth) olarak adlandırılan bu çağda, gerçekleri bulanıklaştırıp tezviratı ön plana çıkaran zihniyetle mücadele etmenin ve hakikat savunucusu olmanın ancak iyi tasarlanmış bir iletişim stratejisiyle tesis edilebileceğini vurguladı.

Dijital medya mecralarında da doğruluk ve hakkaniyet zemininde varlık göstermenin stratejik önem taşıdığına işaret eden Altun, "İletişim Başkanlığı olarak biz de Türkiye'de ve dünyada hakikatin önemine vurgu yapan çalışmalara imza atıyoruz. 'Yaşasın hakikat' şiarımızı her geçen gün daha geniş kesimlere ulaştırmaya ve hakikat savunucularının yanında durmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Altun, "Yoğun ve kontrolsüz enformasyon çağında, kadim tabirimizle her daim 'agah ve müteyakkız olmak' her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Bu noktada, doğru ile yanlışı ayırt edebilme yetisi ile donanmış olmak, en hayati zırhımız ve silahımız olacaktır. Bu nedenle yeni dönemin getirdiği imkanların farkında olup bunlardan istifade etmek kadar, muhtemel tehditlere karşı uyanık olup bunlarla mücadele etmek de oldukça kritiktir" değerlendirmesinde bulundu.

Sürekli yenilenme ve gelişme içinde olmanın aynı zamanda millete ve tüm insanlığa karşı sorumluluğun da gereği olduğunu belirten Altun, "İletişim Başkanlığı olarak biz de kurumsal kapasitemizi geliştirmek için bu konuya azami hassasiyet gösteriyoruz. Stratejik planlama çerçevesinde, yüksek kalite anlayışıyla beşeri kaynaklarımızdan mevzuat ve fiziki altyapımıza kadar bütün alanlara sürekli yatırım yapıyor ve kurumumuzu geliştiriyoruz. Her bir çalışanımız ülkemizin ve Başkanlığımızın hakikat mücadelesine omuz veriyor" ifadesini kullandı.

"Devletimizi, kurumlarını ve çalışanlarını hedef almak ihanettir"

Türkiye'de siyaset ve medyanın bir kesiminin hakikatin her türlüsüne savaş açmışçasına hareket ettiğini dile getiren Altun, şunları kaydetti:

"Gün geçmiyor ki devletin bir çalışması, bir projesi, bir icraatı hedef alınmasın ve yalanlarla kamuoyu manipüle edilmesin. Özellikle son günlerde, toplumsal sorumluluk taşıması gereken aktörlerin, toplumu kutuplaştırma pahasına, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve çalışma arkadaşlarına yönelik kirli bir dil geliştirdiklerine şahit oluyoruz. Hakaretlerin boyutu zaman zaman öyle yüksek bir noktaya taşınıyor ki bunlara cevap vermek bile insani açıdan bize zul geliyor. Kurum ve çalışanlarına yönelik her geçen gün dozu daha da artan hakaretlere, atanmış-seçilmiş bağlamına hapsedilen yüzeysel cehalet dolu tartışmalarla muhatap oluyoruz. Devletin kurum ve çalışanlarına yönelik bu sistematik saldırı son günlerde 'militan' söylemiyle kendini gösteriyor."

Bu söylemin demokrasiye, hukuka ve millet egemenliğine saldırı anlamına geldiğine işaret eden Altun, muhalefet etmenin ve eleştiride bulunmanın demokratik sınırlar içinde olması gerektiğini ve Türkiye'nin hak etmediği bu seviyesiz dilin toplumda da bir karşılığı olmadığını anlattı.

Altun, "Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık bir devlet geleneğinin ve büyük bir medeniyetin varisidir. Tarihte olduğu gibi bugün de aziz milletimizin ve tüm insanlığın selameti için var gücüyle çalışan devletimizi, kurumlarını ve çalışanlarını hedef almak tarihe ve millete ihanettir. Elbette bunların bizleri çalışmalarımızdan alıkoyması ve Cumhurbaşkanımızın önderliğinde güçlü Türkiye idealine yürümemizi engellemesi asla mümkün değildir" dedi.

"Türkiye'mizin önü açık, geleceği aydınlık"

Fahrettin Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu çok açık bir gerçek ki Türkiye'mizin önü açık, geleceği aydınlık. Ülkemiz hiç olmadığı kadar güçlü ve dirayetli. Milletiyle, lideriyle, devletin tüm kurumlarıyla yeni dünyanın önemli aktörlerinden biri olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Sadece ülkemiz için değil, bölgemiz ve tüm dünya için hak ve adalet mücadelemizi sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımızın 'Dünya 5'ten büyüktür' mesajı, adil bir dünya düzeni arayışlarının ve küresel vicdanın sesi oldu. Zira biz biliyoruz ki Türkiye, Türkiye'den büyüktür. Farklı kültürlerden, milletlerden yüz milyonlarca insanın umudu olmayı başarmak tarihsel olarak çok az devlete nasip olmuştur. Türkiye modern zamanlarda bunu başarabilen neredeyse tek ülkedir. Türkiye dünyaya söyleyecek sözü olan bir ülkedir. Yükümüz ağır ancak her türlü imkana sahip güçlü bir devletimiz ve dirayetli, vicdanlı, güçlü bir liderimiz var."

Kurum çalışanlarına tavsiyelerde de bulunan Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yaptığınız işin manevi hazzını alamıyorsanız, o iş size yüktür" düsturunu aktardı.

Altun, "Onun millete hizmet için ortaya koyduğu tükenmeyen enerjinin, azmin, gayretin arkasında da işte bu şiar yatıyor. Sizin için de mesele sadece rutini yürütmek değil zihninizle ve yüreğinizle kendinizi vazifenize adamak olmalı. Hem birey olarak manevi hazzını yaşayacağımız hem de milletimizin gurur duyacağı çalışmalar için yorulmadan aşk ile koşmaya devam edeceğiz. Hep birlikte ülkemiz ve Başkanlığımız adına gurur verici nice başarılara imza atacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

  

Etiketler: İletişim Başkanlığı Fahrettin Altun
Bu haberler ilginizi çekebilir:
İletişim Başkanı Altun, Türkiye ile Cezayir arasında imzalanan anlaşmaları değerlendirdi
İletişim Başkanı Altun, Türkiye ile Cezayir arasında imzalanan anlaşmaları değerlendirdi
Altun: Katar ve Türkiye bir elin parmakları gibi
Altun: Katar ve Türkiye bir elin parmakları gibi
Son Haberler
Tümü
  • 08:02
    İstanbul merkezli rüşvet operasyonu: 224 gözaltı kararı
  • 07:51
    Japonya ile Ukrayna arasında 13 milyar yenlik kredi anlaşması
  • 07:34
    Japonya'da kaybolan teknenin yolcuları için ''satürasyon dalgıçları'' devrede
  • 07:44
    İstanbul merkezli 7 ilde Twitch operasyonu: 18 gözaltı
  • 06:52
    Manisa'da kaldırıma çıkan otomobil 5 ağacı devirdi
Gündem Son Haberler
  • HSK'dan meslekten ihraç kararı
  • Adalet Bakanlığı sözleşmeli 22 bilişim personeli alacak
  • Ekrem İmamoğlu öğrenciye ulaşım indirimi kararını veto etti
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun onuruna yemek verdi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Abu Dabi'ye gidiyor
Foto Galeri
Kütahya'da sağanak kazalara sebep oldu
Kütahya'da sağanak kazalara sebep oldu
Video Galeri
Mutluluğun formülü nedir?
Mutluluğun formülü nedir?
Sıradaki Haber
"Temizlik, maske ve mesafe hassasiyeti okulların açılış takvimine yansıyacak"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz