Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Güncel
Haber Giriş: 30 Aralık 2020 Çarşamba 13:03Son Güncelleme: 30 Aralık 2020 Çarşamba 13:13 Kaynak: TRT Haber

SBK Holding ve bünyesindeki 6 şirkete kara para aklama operasyonu... SBK Holding operasyonu...

  • Facebookta Paylaş
SBK Holding ve bünyesindeki 6 şirkete kara para aklama operasyonu... SBK Holding operasyonu...
ABONE OL
Follow @trthaber

132 milyon dolarlık kara para akladıkları tespit edilen SBK Holding ve bünyesindeki 6 şirkete operasyon düzenlendi. SBK Holding operasyonu...

SBK Holding'in, kurduğu 6 şirket arasında hayali ürünler göstererek 132 milyon dolar transfer ettiği ve kara para akladığı tespit edildi.

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ilde İstanbul merkezli operasyon düzenlendi.

Gözaltı kararı verilen 19 şüpheliden 10'u yakalandı.

Kara para operasyonunda TRT Haber detaylara ulaştı 

SBK Holding'in, kurduğu 6 şirket arasında hayali ürünler göstererek 132 milyon dolar transfer ettiği ve kara para akladığı tespit edildi. İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ilde İstanbul merkezli operasyon düzenlendi. 

Gözaltı kararı verilen 19 şüpheliden 10'u yakalandı. Şüphelilerden 8'inin yurt dışında olduğu öğrenildi. Bir şüpheli ise aranıyor.

 

“Kara para aklayan SBK Holding'e ait şirketlerin serverlarının, operasyon öncesi kaçırıldığı ortaya çıktı."

İstanbul'da düzenlenen 132 milyon dolarlık kara para operasyonunun ayrıntılarına @trthaber ulaştı.https://t.co/Pf0pkgJzZB pic.twitter.com/E8OTkT04ny

— TRT Haber Canlı (@trthabercanli) December 29, 2020

 

Kaçırılan serverlarda ne vardı?

TRT Haber, operasyonun ayrıntılarına ulaştı. SBK Holding'e ait şirketlerin serverlarının operasyon öncesi kaçırıldığı ortaya çıktı. Polis kaçırılan serverları arıyor.

Şöminede yanmış cep telefonu

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın evindeki şöminede yanmış cep telefonu bulundu. SBK Holding'e ait şirketlerde arama devam ediyor. 

SBK operasyonunda yeni görüntü: Kağıt üzerinde milyoner bekçi

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın şirketlerine yönelik yapılan operasyonlarda Komaks isimli şirkete arama için gidildiğinde çok ilginç bir durumla karşılaşıldı.

Binanın bekçisi Ziyattin Bartık'tı. Araştırıldığında bekçinin Lüksemburg'da kurulu Ivory S.A.l isimli şirketin sahibi olduğu ortaya çıktı.

2018 yılından bu yana şirketin sahibi olan, aynı zamanda üzerine 7 milyon lira değerinde villa alınan kişi hala bekçilik yapmaya devam ediyordu.

Bekçi Bartık, SBK Holding sahibi Korkmaz'ın üzerine kara para aklamak için üzerine şirketler kurdurduğu kişilerden sadece biriydi.

132 milyon dolar kara para aklandığı tespit edildi

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde 132 milyon dolar kara para aklandığını belirledi.

Korkmaz hakkındaki iddialar

Suçlarını itiraf eden ve mahkum olan Kingston kardeşlerin ABD Hazinesini dolandırarak elde ettiği yarım milyar dolar civarındaki teşviklerin en az 134 milyon dolarının Türkiye'ye gönderildiği, bu parayla 2014 ile 2018 yılları arasında Sezgin Baran Korkmaz'ın kontrolünde ilaç, inşaat ve teknoloji başta olmak üzere birçok farklı yatırımlar yapıldığı ve şirketler alındığı iddia edilmişti.

Kingston kardeşlerin, Türkiye'ye gönderdiği paranın işlem belgeleri de dahil olmak üzere, Korkmaz ve Türkiye irtibatlarıyla ilgili iletişim bilgilerini Amerikalı savcılarla paylaştığı ve sonrasında, ABD'de Utah Federal Savcılığının mahkemeye başvurarak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'deki varlıklarının ABD tarafından geri alınmasını talep ettiği belirtilmişti.

Ayrıca, Sezgin Baran Korkmaz ile Kingston kardeşleri tanıştıran ve iş birliği yapan Lev Dermen'in de Korkmaz'ın Türkiye'deki finansörü olduğu öne sürülüyor. 

Son Haberler
Tümü
  • 04:38
    Ankara'da kaçakçılara göz açtırılmıyor: 51 gözaltı
  • 04:02
    Yellen, ABD'nin ilk kadın Hazine Bakanı oldu
  • 03:35
    Kolombiya'da silahlı saldırı: 5 ölü, 2 yaralı
  • 03:18
    Fransa'da son 24 saatte 449 kişi daha COVID-19'dan öldü
  • 03:03
    Tren, çarptığı tırı metrelerce sürükledi: 2 yaralı
Güncel Son Haberler
  • Polis ekiplerince 97, jandarma ekiplerince de 44 kişiye ceza uygulandı
  • Ankara-Sivas YHT hattının performans testlerini yapacak tren yola çıktı
  • Çiftlikköy Belediyesi, seralarında ürettiği peyzaj bitkileriyle ilçeye renk katıyor
  • Genel Başkan Yardımcısı Dağ, AK Parti Uşak 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu
  • Yükseklerde ot bulamayan Munzur'un yaban keçileri düze indi
Foto Galeri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev ziyareti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ev ziyareti
Video Galeri
Azerbaycan'daki yanardağ faaliyete geçti
Azerbaycan'daki yanardağ faaliyete geçti
Sıradaki Haber
Esnaf destek başvuruları bugün başlıyor... Esnafa kira ve hibe desteği başvurusu....
Yükleniyor lütfen bekleyiniz