Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Güncel
Haber Giriş: 8 Ocak 2021 Cuma 12:43Son Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 12:44 Kaynak: AA

Nevşehir'de her ay kurayla belirlenecek kişi 1 saat belediye başkanı olacak

  • Facebookta Paylaş
Nevşehirde her ay kurayla belirlenecek kişi 1 saat belediye başkanı olacak
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, "Başkan Sensin" adlı uygulama kapsamında başvuranlar arasından her ay yapılacak kurayla belirlenecek kişinin, bir saatliğine belediye başkanı olmasını sağlayacaklarını söyledi.

Arı, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 2020 yılındaki icraatlarını anlattı, bu yıl hayata geçirmeyi hedefledikleri projeler hakkında bilgi verdi.

Görevi devraldığında belediyenin 89 milyon lira borcu olduğunu belirten Arı, süreç içinde hayata geçirilen çok sayıda projenin ardından borç miktarının 50 milyon liraya düştüğünü ifade etti.

Kentin turizmden yeterli payı alabilmesi amacıyla ziyarete açılan kayadan oyma tarihi yamaç yerleşimi Kayaşehir'in bulunduğu alanın çevresinde çalışmaların sürdüğünü anlatan Arı, şunları kaydetti:

"Nevşehir il merkezinin turizmden yeterli payı alması hedefiyle Kayaşehir'i turizme açtık. Şimdi de çevresindeki Meryem Ana Kilisesi başta olmak üzere diğer tarihi yerlerde restorasyon başlattık. Alan için hazırlanan projelerin hayata geçirilmesinin ardından yerli ve yabancı turistler için Kayaşehir ve çevresi daha dikkat çekici cazibe merkezi haline gelecek. Son dönemin en önemli konularından olan su sorunu da Nevşehir'de yaşanmayacak. Nevşehir'de 9 bin 500 tonluk su depoları vardı. Bunların bir kısmı su sızdırıyordu. 20 milyon lira maliyetle üç su deposu yapıyoruz. 15 bin ton su depolama kapasitesi ile kentin su deposu kapasitesini 24 bin 500 tona çıkarıyoruz."

Nevşehir'de "Başkan Sensin" uygulaması hayata geçirilecek

Ülke genelinde dikkati çekecek bir uygulamayı, gelecek hafta başlatacaklarını da dile getiren Arı, "Başkan Sensin" adlı uygulama kapsamında, dileyen kişilerin bir saatliğine belediye başkanı olmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Arı, etkinlikle ilgili gelecek hafta açılacak web sitesi üzerinden başvuruların alınacağını belirterek "Her ay başvurusu alınanlar arasında kura çekilerek bir vatandaşımız bir saatliğine belediye başkanı olacak. O bir saatte, hukuka uygun bütün talimatları yerine getirilecek. İsteyen gelecek başkanlık yapacak, şeffaflığı ve beraber yönetmeyi göstermiş olacağız." diye konuştu.

Son Haberler
Tümü
  • 02:04
    Sıcaklıklar 4 ila 8 derece düşecek
  • 01:44
    MTV'de yapılandırma imkanı
  • 01:15
    Ankara'da kar yağışı kısıtlamayı unutturdu
  • 00:50
    Kocaeli'de tedbirlere uymayan 200 kişiye para cezası
  • 00:33
    Türkiye'nin salgınla mücadelesinde son 24 saat
Güncel Son Haberler
  • Sivas'ta yüksek kesimlerde kar yağışı ve sis etkili oluyor
  • Halfetili öğrenciler Şehit polislerin portrelerini meslektaşlarına hediye etti
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Covid-19 aşısı yaptırdı
  • Bursa ve çevre illerde kar yağışı etkili oluyor
  • Antalya'da inşaat deposundan hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan zanlı tutuklandı
Foto Galeri
İstanbul'da yüksek kesimler, kısa sürede beyaz örtüyle kaplandı
İstanbul'da yüksek kesimler, kısa sürede beyaz örtüyle kaplandı
Video Galeri
ABD'nin yaşlı koalası Lottie öldü
ABD'nin yaşlı koalası Lottie öldü
Sıradaki Haber
Muşlu muhtar öğrenciler için evinin bir odasını sınıfa dönüştürdü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz