Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İllere Göre Haftalık Vaka Haritası
    • Kontrollü Normalleşme Haritası
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Ramazan
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Dünya
Haber Giriş: 26 Mart 2021 Cuma 00:02Son Güncelleme: 26 Mart 2021 Cuma 00:28 Kaynak: AA

Strasbourg Belediye Başkanı, Eyüp Sultan Camii'ne yapılan para yardımını savundu

  • Facebookta Paylaş
Strasbourg Belediye Başkanı, Eyüp Sultan Camiine yapılan para yardımını savundu
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Fransa'da Strasbourg Belediye Başkanı Jeanne Barseghian, Eyüp Sultan Camii'nin inşaatı için 2,5 milyon avroluk yardım kararının Alsace-Moselle bölgesinin yerel hukukuna uygun olduğunu söyledi.

Fransa'da Strasbourg Belediye Başkanı Jeanne Barseghian, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in belediyenin Eyüp Sultan Camii'nin inşaatı için 2,5 milyon avroluk yardım kararının idari hakime sevk edilmesi talebine tepki göstererek, söz konusu kararın Alsace-Moselle bölgesinin yerel hukukuna uygun olduğunu savundu.

Macron'a mektup

Barseghian, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yazdığı ve sosyal medya hesabından paylaştığı mektupta, Darmanin'in belediyenin İslam Toplumu Milli Görüşüne (IGMG) bağlı Eyüp Sultan Camii'nin inşası için yardım kararına ilişkin yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "22 Mart'ta alınan karar Alsace-Moselle bölgesinin yerel hukukuna uygun" sözlerini kullandı.

Caminin inşaatı için temelin dönemin Strasbourg Belediye Başkanı Roland Ries ve bölgenin valisi Jean-Luc Marx'in katılımıyla atıldığı kaydedildi.

Barseghian, IGMG yöneticileri ile yerel yetkililer arasında uzun yıllardır diyaloğun olduğunu aktardı.

Darmanin'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya kadar Eyüp Sultan Camii ve IGMG ile ilgili kendisine herhangi bir uyarıda bulunulmadığını vurgulayan Barseghian, "Fransa'nın değerlerine bağlılığına karşılık yabancıların ülkeye müdahalesi" konusunun titizlikle ve ciddiyetle ele alınması gerektiğini belirtti.

"Ayrımcılık yapılmasını kabul etmeyeceğim"

Barseghian, "Strasbourg'da ve Cumhuriyetin içerisinde barış ve huzur içinde yaşamayı arzulayan kent sakinlerine ayrımcılık yapılmasını kabul etmeyeceğim" dedi.

Olay

Belediye Meclisinde yapılan oylamada, IGMG'ye bağlı caminin inşaatının maliyetinin yüzde 10'u olan 2 milyon 563 bin 999 avro para yardımı kararı kabul edilmişti.

Darmanin, yaptığı açıklamada, Yeşiller Partisinden olan Strasbourg Belediyesinin kararına tepki göstererek, "Strasbourg Belediyesi, Fransa İslamı Prensipler Tüzüğünü imzalamayı reddeden ve siyasi İslam'ı savunan bir federasyon (İslam Toplumu Milli Görüş) tarafından desteklenen bir camiyi finanse ediyor. Umarım bir an önce herkes gözlerini açar, ayrılıkçı yasası onaylanır ve yürürlüğe girer" ifadelerini kullanmıştı.

Müslümanları hedef aldığı gerekçesiyle eleştirilen "ayrılıkçı" yasa tasarısının henüz onaylanmadığını ancak belediyenin aldığı kararın ciddi olduğunu savunan Darmanin, Grand-Est ve Bas-Rhin Valiliğinden yardım kararını idari hakime sevk etmesini istediğini belirtmişti.

Etiketler: Emmanuel Macron Fransa
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Macron, Montpellier ziyareti sırasında protesto edildi
Macron, Montpellier ziyareti sırasında protesto edildi
Macron: Rusya'ya ilişkin kırmızı çizgilerimizi net şekilde çizmeliyiz
Macron: Rusya'ya ilişkin kırmızı çizgilerimizi net şekilde çizmeliyiz
Son Haberler
Tümü
  • 04:40
    AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP’li Engin Altay'a tepki
  • 04:24
    ABD'de Floyd davasında çıkan karar memnuniyetle karşılandı
  • 05:13
    Derya Yanık: Aldığımız bayrağı biz taşıyacağız
  • 04:27
    Siyasilerden yeni atanan bakanlara tebrik mesajı
  • 03:06
    Suriye'de Esed rejimi ile terör örgütü PKK/YPG çatıştı
Dünya Son Haberler
  • Nijerya'da yetersiz beslenme nedeniyle 81 çocuk yaşamını yitirdi
  • ABD, dünyadaki ülkelerin yüzde 80'i için "seyahat etmeyin" uyarısı yayımladı
  • Nijerya: Debi'nin ölümü Boko Haram ile mücadelede boşluk yaratacak
  • Mısır'daki tren kazasında ölü sayısı 23'e yükseldi
  • Brezilya'da bir günde 3 bin 321 kişi hayatını kaybetti
Foto Galeri
Beşiktaş Sivasspor'u geçemedi
Beşiktaş Sivasspor'u geçemedi
Video Galeri
Yaya köprüsünden geçirilmeye çalışılan otomobil korkuluklara sıkıştı
Yaya köprüsünden geçirilmeye çalışılan otomobil korkuluklara sıkıştı
Sıradaki Haber
Rusya'da helikopter düştü: 1 ölü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz