Parçalı Bulutlu 18.3ºC Ankara
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
Dünya
AA 02.04.2026 17:17

New York borsası Trump'ın İran'a yönelik açıklamaları sonrası düşüşle açıldı

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik saldırıların süreceğine işaret etmesinin ardından Orta Doğu'da gerilimin kısa sürede azalabileceği yönündeki beklentilerin zayıflamasıyla güne düşüşle başladı.

New York borsası Trump'ın İran'a yönelik açıklamaları sonrası düşüşle açıldı

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,2 azalarak 46.469,36 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,95 azalışla 6.512,61 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,68 düşüşle 21.472,52 puana indi.

Orta Doğu'da süren ABD/İsrail-İran savaşına ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında olmaya devam ederken, ABD Başkanı Trump'ın dün akşamki konuşmasının ardından pay piyasalarında negatif bir seyir izlendi.

Beyaz Saray'da yaptığı "Ulusa Sesleniş"te İran gündemine ilişkin güncel durumu değerlendiren Trump, İran'daki askeri hedeflerini önemli ölçüde tamamladıklarını ve yakında süreci "bitireceklerini" belirterek, "Amerika’nın (İran’daki) tüm askeri hedeflerini çok kısa bir süre içinde tamamlama yolundayız ancak önümüzdeki 2-3 hafta içinde onlara çok sert bir darbe indireceğiz." dedi.

Ayrıca Trump, bu süre zarfında bir anlaşma sağlanamazsa İran'ın elektrik santrallerini vuracaklarını ifade etti.

Orta Doğu'da çatışmaların başlamasından bu yana yükseliş eğiliminde olan ancak son iki gündür bölgede gerilimin azalabileceğine dair beklentilerle gerileme gösteren petrol fiyatları yeniden yükselişe geçti.

Brent petrolün varil fiyatı TSİ 16.30 itibarıyla yüzde 8,2 artışla 109,4 dolara çıktı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili de yüzde 12,9 artarak 113,03 dolara tırmandı.

Petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketle enerji hisseleri de yükseldi. ABD'li enerji şirketlerinden Exxon Mobil'in hisseleri yüzde 2'nin, Chevron'un hisseleri yüzde 3'ün üzerinde değer kazandı.

Yükselen enerji maliyetleri enflasyonist baskıların yeniden artabileceğine dair endişeleri güçlendirirken, ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikası görünümüne ilişkin belirsizlikleri de artırdı.

Para piyasalarındaki fiyatlamalar, Fed'den bu yıl herhangi bir gevşeme beklenmediğine işaret ediyor.

Makroekonomik veri tarafında da ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 28 Mart ile biten haftada 202 bine gerileyerek beklentilerin altında kaldı.

ABD'de iş gücü piyasasının durumuna ilişkin daha fazla bilgi edinmek isteyen yatırımcılar yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisini beklerken, ülkede piyasalar "Kutsal Cuma" tatili dolayısıyla yarın kapalı olacak.

Sıradaki Haber
Lübnan'da İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 1345'e yükseldi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz