KDP Başkanlık Konseyi üyesi Ali Avni, İran'ın Erbil sınırındaki dağlık alanları bombalamasındaki amacın, KDP'ye baskı uygulamak olduğunu belirtti.
IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki KDP üyelerinden Avni, yaptığı açıklamada, "İran'ın sınır bölgelerini obüs atışlarıyla vurmasının perde arkasında, KDP'yi köşeye sıkıştırıp baskı uygulama girişimi var." dedi.
İran'ın ağır toplarla bombaladığı Sidekan sınır bölgesinde İKDP'ye bağlı Peşmergelerin olmadığını belirten Avni, "Orada köylü ve yörükler var. Sınırın bombalanması İran'ın, KDP'ye uygulamak istediği baskının bir başka türüdür. Amaçları partimizin güçlü olduğu bölgelerde bizi zayıflatmaya çalışmaktır." ifadesini kullandı.
Avni, İran'ın KDP'nin kontrolündeki bölgeleri bombalamak için İKDP'yi bahane ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Büyük bir savaş içerisindeyiz. Bir yandan kendileri (İran) tarafından yönetilen Bağdat'ın bütçe ve maaşları keserek ağırlaştırdığı baskılara maruz kalırken, diğer yandan PKK'nın çıkardığı sorunlar ve terör örgütü DAİŞ'in savaşı içerisindeyiz."
İran ordusu, dün Erbil'in sınır bölgesindeki dağlık alana topçu atışı yapmış olayda bir basın mensubu yaralanmıştı.