Kayseri'de yapılan denetimlerde, turna balığı satan işletmeye 5 bin 455 lira ceza kesildi.
Hamsi yasağının dışında kalan İğneada’da denize açılan balıkçılar, avladıkları bol miktarda hamsi ile limana dönüyor.
Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinden Karadeniz'e açılan balıkçılar, av yasağının olmadığı bölgede tonlarca hamsi avladı. Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılan hamsilerin fiyatları da 15 liraya kadar düştü.
Ağrı'da geçimlerini balıkçılıkla sağlayan vatandaşlar, dondurucu soğukta nehirde açtıkları delikten ağ atarak balık avlıyor.
Türkiye'de özellikle kıyı bölgelerinde çokça tüketilen balıkta, bazı işletmelerin hileye başvurduğu öne sürüldü. İddiaya göre bazı işletmeler büyük balıklara küçük balık yutturarak ağırlıklarını artırıyor.
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, zabıta ve deniz polisi ekipleri hamsi yasağının sona ermesine günler kala, İstanbul Boğazı’nda denetime çıktı.
Kuraklık nedeniyle balık ölümlerinin arttığı Yeşilırmak Nehri'nde balık tutmak yasaklandı. Amasya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Balık ölümlerinin halk sağlığı açısından oluşturabileceği riski önlemek amacıyla balık tutmak yasaklanmıştır" denildi.
Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve deniz suyu sıcaklığının düşmemesi balıkların göç yollarını da değiştirdi. Karadeniz'de balıklar tersine göç etmeye başladı. Uzmanlar, bölgede ilk kez böyle bir durum yaşandığını söylüyor.
Yeşilırmak'ta bir vatandaşın yayın balığını yakalamak için verdiği mücadele sosyal medyada viral oldu.
Küresel iklim değişikliği Karadeniz'de, balıkların boyutunun yanı sıra göç yollarını da etkiledi. Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, Karadeniz'de bütün balıkların doğu yerine batıya doğru göç ettiğini söyledi.
Batı Karadeniz'in önemli balıkçı limanlarından Düzce'nin Akçakoca ilçesinde balıkçılar, hamsi avının 10 gün durdurulmasının ardından bolluk bekliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı hamsi avcılığının 10 gün süreyle kısmi olarak yasaklandığını duyurmuştu. Uzmanlar 'örnek karar' olarak niteledikleri bu yasağı olumlu karşılıyor.
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde ağlara takılan toplam 20 kilogram ağırlığındaki 3 levrek, 2 bin 600 liraya alıcı bekliyor.
2019 yılında hale en çok getirilen ilk beş ürün hamsi, istavrit, mezgit, levrek ve karagöz istavrit olurken, bu sıralama 2020'de hamsi, palamut, mezgit, istavrit ve lüfer olarak değişti.