Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Türkiye
Haber Giriş: 17 Kasım 2020 Salı 10:51Son Güncelleme: 17 Kasım 2020 Salı 11:09 Kaynak: DHA

COVID-19 testi pozitif çıkan çift camiden anons yaptırdı

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
COVID-19 testi pozitif çıkan çift camiden anons yaptırdı
[Fotoğraf: DHA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Samsun’da COVID-19 test sonucu pozitif çıkan bir çift, yakınlarını haberdar etmek için cami hoparlöründen anons yaptırdı. Kentte kimi vatandaşlar ise evlerinin girişlerine karantinada olduklarını bildiren pankartlar astı.

Samsun’da COVID-19 testi pozitif çıkan veya temaslı olduğu için karantinada bulunan bazı vatandaşlar yakınlarını bu durumdan korumak ve haberdar etmek için ilginç yöntemlere başvuruyor.

Tekkeköy ilçesinde koronavirüs testi pozitif çıkan bir çift, cami hoparlöründen anons yaptırarak karantinada olduklarını ve evlerine ziyaretçi kabul edemeyeceklerini duyurdu.

Bazı vatandaşlar ise evlerinin ve apartmanlarının girişine pankartlar asarak karantinada olduklarını bildiriyor.

“İlk önce isim vermiyorlardı”

Samsun 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Emin Demir, İl ve İlçe Salgın Denetim Merkezlerinde görevli mahalle ve iş yeri denetim ekiplerinin tam saha pres yaparak pozitifli veya temaslı olan vatandaşların evde kalmalarını sağlamak için mücadele verdiklerini söyledi.

Demir, "Salgının kontrol altına alınmasının tek çaresi bu. Kendisi pozitif veya temaslı olan vatandaşlarımızın evinde karantina sürecini geçirmeleri gerekiyor. Kural ihlali yapan ve bunda ısrar eden vatandaşlarımız yurtlarda karantina sürelerini geçiriyor. Amacımız pozitif veya temaslı vatandaşın sokakta bir başka vatandaşımıza salgını bulaştırmasına engel olmak. İlk başlarda vatandaşlarımız çok yardımcı değildi açıkçası. Kendisi pozitif olmuşsa kızı ile aynı ortamda bulunmuşsa bize bunu söylemiyor kızının, komşusunun ismini vermiyordu. Ama şu anda olay öyle hale geldi ki vatandaş bilinçlendi. Her kim kendisini ziyaret ettiyse söylüyor hatta bazıları abartıyor selam vereni bile söylüyor" dedi.

COVID-19 testi pozitif çıkan çift camiden anons yaptırdı

Evlerin girişine pankart asıyorlar

Vatandaşların bu konuda daha çok bilinçlenmeye başladığını dile getiren Demir, "Artık 'testim pozitif çıktı eve ziyaretçi kabul etmiyorum' diye afiş asanlar var. Tekkeköy'ün bir mahallesinde bir karı kocanın COVID-19 testi pozitif çıkıyor. Cami imamına söyleyip, cami hoparlöründen anons yaptırıp 'Benim testim pozitif çıktı, şu güne kadar evime ziyaret edilmemesini rica ederim' diye duyuru yaptırmışlar. Böyle güzel örneklerimiz de var. Evinin dış kapısına 'Bu evde pozitif vaka var ziyaretleri daha sonra yapmanız uygun olur' diye yazanlar var. Halkımızda bir bilinç oluştu ama bunun daha da fazla yaygınlaştırılması lazım. Pozitifli olduğunu bildiği halde dışarı çıkan birisi varsa vatandaşlarımızın 112'yi aramalarını rica ediyoruz. Bu çok önemli bir vatandaşlık görevidir. Devlete bunu bildirmek, asli vatandaşlık görevidir" diye konuştu.


 

Etiketler: Koronavirüs
Bu haberler ilginizi çekebilir:
İnsanlığa Hizmet Ödülü Özlem Türeci ve Uğur Şahin'e
İnsanlığa Hizmet Ödülü Özlem Türeci ve Uğur Şahin'e
Pfizer-BioNTech: Omicron'a karşı daha etkili aşı geliştirdik
Pfizer-BioNTech: Omicron'a karşı daha etkili aşı geliştirdik
Son Haberler
Tümü
  • 07:48
    Kazaya karışan araçlar yayalara çarptı: 1 ölü, 7 yaralı
  • 07:07
    Meksika'da bir çiftlikte 7 kişi ölü bulundu
  • 06:36
    ABD'de kürtaj kararı: Eyaletler yasaklayabilecek
  • 06:57
    Marmaris'teki yangından dönen ekipler Burdur'da karşılandı
  • 05:20
    G7 Liderler Zirvesi bugün Almanya'da başlıyor
Türkiye Son Haberler
  • Kastamonu'da otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 16 yaralı
  • İlaçlama yapılan binadaki 16 kişi hastaneye kaldırıldı
  • Antalya'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü
  • Bursa'da evde çıkan yangında 6 kişi dumandan etkilendi
  • Yangında dumandan etkilenen kaplumbağa hayata döndürüldü
Foto Galeri
19'uncu Akdeniz Oyunları başladı
19'uncu Akdeniz Oyunları başladı
Video Galeri
Balkondan düşen çocuğun mucize kurtuluşu
Balkondan düşen çocuğun mucize kurtuluşu
Sıradaki Haber
Kocaeli merkezli 5 ilde FETÖ operasyonu: 9 gözaltı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz