Hafif Yağmurlu 4.3ºC Ankara
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
Türkiye
12.07.2016 08:40

9 ilde paralel yapı operasyonu: 19 gözaltı

Manisa merkezli 9 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı.

9 ilde paralel yapı operasyonu: 19 gözaltı

Manisa merkezli 9 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda 19 zanlı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy'un FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında Manisa merkezli Aydın, Erzurum, Ankara, Balıkesir, Denizli, Malatya, Van ve Amasya'da operasyon düzenlendi.

Operasyonda 13'ü polis, 6'sı öğretmen 19 zanlı, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Manisa'da gözaltına alınan N.K, U.D, S.S, Ş.U, İ.B, M.K. ve Ş.S. ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Amasya'da gözaltına alınan emekli polis memuru R.Ş. de Manisa'ya gönderildi.

Zanlılar arasında FETÖ'nün emniyet imamlarının da bulunduğu, teşkilattaki üyelere yönelik toplantılar organize ettikleri ileri sürüldü.

Manisa merkezli 5 ilde 17 Mayıs'ta FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün "emniyetten sorumlu imamları" ile bu kişilerle bağlantılı oldukları iddiasıyla aralarında polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 20 zanlı gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine serbest bırakılanlardan 4'ü daha tutuklanmıştı.   

Sıradaki Haber
Otomobil direğe çarptı: 2 yaralı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz