Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Gündem
Haber Giriş: 9 Ocak 2021 Cumartesi 20:11Son Güncelleme: 9 Ocak 2021 Cumartesi 20:26 Kaynak: TRT Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Leyen ile görüştü

  • Facebookta Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Leyen ile görüştü
[Fotoğraf: AA (Arşiv)]
ABONE OL
Follow @trthaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik hususlar ele alındı ve bölgesel gelişmeler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, AB'nin Türkiye'nin gündeminde öncelikli konumda olduğunu ve Türkiye'nin geleceğini Avrupa'da gördüklerini ifade etti.

Yeni yılda AB ile ilişkilerde yeni bir sayfa açmak istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin bazı üyelerinin kaprisleri ve ürettikleri yapay sorunlar nedeniyle 2020 yılının yeterince değerlendirilemediğini, bu durumun sadece ilişkilerin geleceği bakımından değil, geniş ortak coğrafya açısından da sürdürülebilir olmadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-AB ilişkilerinde olumlu gündem için ilk aşamada kullanılacak en önemli aracın 18 Mart Mutabakatı'nın güncellenmesi olduğunu belirterek, 2021 yılının göç alanında başlatılacak yeni iş birliği açısından verimli bir ortam sunduğuna işaret etti.

Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlanması ve üyelik müzakerelerinde adım atılması gerektiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılıklı güvenin yeniden tesis edilmesi, istişare mekanizmalarının yeniden işletilmesi, komşudan öte müzakere sürecindeki aday ülke olan Türkiye'ye yönelik dışlayıcı, ayrımcı eylem ve söylemlere son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenli Türkiye-AB zirvelerini ve üst düzey diyalog toplantılarını yeniden başlatmakta fayda gördüğünü ifade etti.

Etiketler: Avrupa Birliği Recep Tayyip Erdoğan
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Conte ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Conte ile görüştü
Whatsapp'ın yeni şartları Avrupa Birliği'nde geçerli değil
Whatsapp'ın yeni şartları Avrupa Birliği'nde geçerli değil
Son Haberler
Tümü
  • 06:23
    Biden, 100 bin sağlık çalışanının işe alımını isteyecek
  • 06:12
    Türkiye'de aşılananların sayısı 620 bine yaklaştı
  • 05:48
    Mali'de bir BM askeri yaşamını yitirdi
  • 05:37
    BM'den 59 milyon dolarlık eğitim projesi
  • 04:45
    Mali'de 15 terörist etkisiz hale getirildi
Gündem Son Haberler
  • Fuat Oktay: Menfur saldırıları şiddetle kınıyorum
  • Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliği başvuru ilanı yayımlandı
  • İletişim Başkanı Altun: Saldırıları telin ediyorum
  • 2021 Yılı Yatırım Programı yayımlandı
  • MEB'den hafta sonu yapılacak sınavlara ilişkin açıklama
Foto Galeri
Birçok il beyaza büründü
Birçok il beyaza büründü
Video Galeri
Freni boşalan kamyon refüje çarparak durabildi
Freni boşalan kamyon refüje çarparak durabildi
Sıradaki Haber
Günlük vaka sayısı 10 binin altına indi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz