Açık 18.1ºC Ankara
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
Gündem
06.06.2017 23:19

'Bunun adı kanı kanla temizlemeye çalışmaktır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Dış ilişkiler Başkanlığı geleneksel iftar yemeğinde yaptığı konuşmada terörle işbirliği yapan ülkelere sert çıktı.

'Bunun adı kanı kanla temizlemeye çalışmaktır'

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nın düzenlediği 10'uncu Geleneksel iftar yemeğinde büyükelçilerle biraraya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle işbirliği yapan ülkelere sert çıktı.

Suriye'de DEAŞ'a karşı terör örgütlerinin kullanılmasını "stratejik körlük" olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendisinden başka kimseye hayat hakkı tanımayan bir terör örgütü kesinlikle bir demokratik güç olamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada siz dostlarımın arasında samimiyetle konuşmak istiyorum. Maalesef onca çabamıza rağmen terörizmle mücadele konuşunda beklentilerimizin çok altındayız tüm insanlığın geleceğini tehdit eden böyle bir mesele konusunda karşı karşıya kaldığımız ikircikli tavırlar gerçekten üzüyor." ifadelerini kullandı.

'Terör örgütüne arka çıkmak asla doğru değildir'

Yüzlerce insanını terör saldırılarında kaybetmiş ülkelerin bile iyi terörist kötü terörist diye ayrıma gidebildiğinin altını çizen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir stratejik körlük komşumuz Suriye'de yaşanıyor. DEAŞ terör örgütünü bertaraf etmek için bir başka eli kanlı örgüt ele alınıyor.Demin ne söyledim dost acı söyler ama doğru söyler. Bunun adı kanı kanla temizlemeye çalışmaktır. Taktik sebeplerle bile olsa işgal ettiği bölgelerde etnik temizlik yapan kimi zaman rejimle kimi zaman DEAŞ'la işbirliği yapan bir terör örgütüne arka çıkmak asla doğru değildir.Kendisinden başka kimseye hayat hakkı tanımayan bir terör örgütü kesinlikle bir demokratik güç olamaz."

'Üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'ın Körfez İşbirliği Konseyi üyesi devletler tarafından izole edilmesini doğru bulmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katar'a karşı başlatılan yaptırımları doğru bulmadığımız peşinen ifade etmek istiyorum. Körfez işbirliği konseyi üyelerinin kendi aralarındaki meseleleri karşılıklı diyalog yoluyla çözmesi en doğru yoldur. Bu çerçevede Katar'ın ortaya koyduğu soğuk kanlı ve yapıcı tutumu takdirle karşılıyoruz. Terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele verdiğini bildiğimiz Katar'ın bu şekilde izole edilmeye çalışılması hiçbir sorunun çözümüne katkı sağlamayacaktır. Türkiye olarak 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere en zor zamanlarımızda daima güçlü desteklerini hissettiğimiz tüm dostlarımız gibi Katar'la ilişkilerimizi geliştirerek sürdüreceğiz.Diğer ülkelerin Katar'la olan sorunlarını çözümü konusunda da üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
İnsan kaçakçılığı organizatörleri tutuklandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz