Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Gündem
Haber Giriş: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 14:00Son Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 17:17 Kaynak: TRT Haber

Ağrı Dağı'nda 'derin' operasyon: TRT Haber operasyon bölgesini görüntüledi

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
ABONE OL
Follow @trthaber
okuma süresi Okuma süresi

Ağrı Dağı teröristlere mezar oldu. 19 Şubat'ta başlayan Eren Kış-9 operasyonu 9 Mayıs'ta tamamlandı, 11 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü PKK'nın Ağrı grubunun imha edildiği operasyon bölgesine, ilk kez TRT Haber ekibi ulaştı.

Güvenlik güçleri Ağrı Dağı'nda nefes kesen bir operasyona imza attı. 11 terörist, saklandıkları mağarada etkisiz hale getirildi.

Çetin arazi şartlarında gerçekleşen operasyon bölgesine ilk kez TRT HABER ekibi ulaştı.

19 Şubat'ta İHA'lar tarafından mağaradan çıkan bir kadın teröristin tespit edilmesiyle düğmeye basıldı. Mağara ablukaya alındı, 82 timden oluşan bin 592 personel harekete geçti. 

Teknik cihazlarla dinleme yapıldı. Mağarada terörist grubun olduğu kesinleştirildi.

Ağrı Dağı'nda 'derin' operasyon: 11 terörist böyle etkisiz hale getirildi

Komandolar adım adım ilerledi

Teslim olmayan teröristler mağaranın derinliklerine saklandı. TRT Haber'in ulaştığı görüntüler, teröristlerin mağarada aylarca kalabilecekleri yaşam alanı oluşturduklarını ortaya koydu.

Güvenlik güçleri teröristlere defalarca 'Teslim Olun' çağrısında bulundu. Çağrı karşılık bulmayınca operasyon emri verildi.

Ağrı Dağı'nda 'derin' operasyon: TRT Haber operasyon bölgesini görüntüledi

Bölgeye şantiye kuruldu

Güvenlik güçleri diğer operasyonlara nazaran bu operasyonda farklı bir yol izledi, mağaraya girilmedi ancak mağara yerle bir edildi. İş makinaları ile günlerce kazılarak teröristlere ulaşıldı.

Yerle bir edilen mağarayı ortaya çıkarmak için bölgeye adeta şantiye kuruldu. 7 ekskavatör, 2 dozer, 2 rok makinesi getirildi.

Çalışmalar şiddetli soğuk altında gece gündüz sürdü. 80 günlük mücadelenin ardından mağara ortaya çıkarıldı, 14 bin 770 kamyon hafriyat çıkarıldı.

Ağrı Dağı'nda 'derin' operasyon: TRT Haber operasyon bölgesini görüntüledi

Mağara 3 bölümden oluşuyor

28 metre derinlikteki mağara 100 metre uzunluğundaydı. Y şeklindeki mağara 3 bölümden oluşuyordu. Tamamen imha edilen mağaranın ilk ve son hali görüntülere bu şekilde yansıdı.

Mağarada 11 teröristin etkisiz hale getirildiği belirlendi. Aralarında örgütün sözde Ağrı Dağı sorumlusu da bulunuyordu. Terör örgütü PKK'nın Ağrı Grubu, bu başarılı operasyonla imha edildi.

Operasyon için devletin tüm kademeleri seferber oldu. Çalışmalar, koordinasyon merkezinden canlı olarak izlendi.

Ağrı Dağı'nda 'derin' operasyon: TRT Haber operasyon bölgesini görüntüledi

Ne soğuk ne kar engel oldu

Zor şartlarda, adeta destan yazan kahramanlar, o anları TRT Haber'e anlattı.

"Kar, kış, yağmur çamur demeden zorlu arazi şartlarına aldırış etmeden 84 gündür buradayız. Jandarma genel komutanlığının bünyesinde bulunan Jandarma Özel Harekat ve Jandarma komando birliklerinin inançlı, inatçı ve intikamcı prensini benimseyerek yapmış olduğumuz bu ortak harekat neticesinde 11 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir."

Operasyona katılan Mehmetçik, şehit ailelerine mesaj da gönderdi.

"Tam bir yıl önce vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak amacı ile canlarını seve seve feda eden Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Dokumacı ve Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Yırtıcı'nın kanları yerde bırakılmayarak aynı bölgede ağrı dağında intikamları alınmıştır. Bu kıymetli vatan evlatlarını yetiştiren anne ve babalarımızı saygı ver hürmetler kıymetli ellerinden öperiz. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun."

Bölgede arazi arama tarama çalışmaları ve operasyonlar kesintisiz olarak devam ediyor. 

Haber: Mikail Kurban

Kamera: Ertaç Koçak

Etiketler: Ağrı PKK/KCK Terörle Mücadele
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Ağrı Valisi Varol selden zarar gören köylerde incelemelerde bulundu
Ağrı Valisi Varol selden zarar gören köylerde incelemelerde bulundu
Ağrı'da polis memuru trafik kazasında yaralandı
Ağrı'da polis memuru trafik kazasında yaralandı
Son Haberler
Tümü
  • 13:37
    Lise tercihleri 4-20 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek
  • 13:20
    Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Başbakanı Scholz ile bir araya geldi
  • 13:08
    EPDK: Elektrikte fiyat değişmedi
  • 13:00
    Asgari ücrette yeni rakam belli oluyor
  • 13:00
    Midibüsün freni boşaldı, çocuk altında kalmaktan son anda kurtuldu
Gündem Son Haberler
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı dış borç stoku verilerini açıkladı
  • Ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesi komisyonda
  • Kadına yönelik şiddete karşı iletişim stratejisi hazırlanacak
  • Lise kontenjanları ve yüzdelik dilimler açıklandı
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İspanya Başbakanı ile bir araya geldi
Foto Galeri
Zihinsel engelli ressam 2. kişisel sergisini açtı
Zihinsel engelli ressam 2. kişisel sergisini açtı
Video Galeri
Midibüsün freni boşaldı, çocuk altında kalmaktan son anda kurtuldu
Midibüsün freni boşaldı, çocuk altında kalmaktan son anda kurtuldu
Sıradaki Haber
Suriye'nin kuzeyinde 10 terörist etkisiz hale getirildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz