Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Güncel
Haber Giriş: 29 Mart 2020 Pazar 10:54Son Güncelleme: 29 Mart 2020 Pazar 10:59 Kaynak: AA

Jandarma ihtiyaçlarını karşıladığı yaşlılara devletin şefkatli elini uzatıyor

  • Facebookta Paylaş
Jandarma ihtiyaçlarını karşıladığı yaşlılara devletin şefkatli elini uzatıyor
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Muş'ta jandarma ekipler, bir yandan vatanın bölünmez bütünlüğü için gece gündüz fedakarca operasyon yürütürken bir yandan da koronavirüs tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Muş'ta jandarma ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak gönüllerine dokunuyor.

Valilik bünyesinde kurulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına destek veren güvenlik güçleri, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan yaşlıların önceden ihtiyaç listesini alarak alışverişten sonra evlerine teslim ediyor.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

156 Jandarma İmdat hattını arayarak talepte bulunan yaşlıların ihtiyaçlarını temin ederek evlerine teslim eden ekipler, ailelerin hayır dualarını alıyor.

Merkeze bağlı Yarpuzlu köyünde yaşayan kanser hastası Selma Harar'ın yardımına koşan jandarma ekipleri, eczaneden aldığı ilaçları yaşlı kadına teslim etti.

Kronik hastalığı olan Harar, gazetecilere yaptığı açıklamada, jandarmanın bu uygulamasından çok memnun kaldığını söyledi.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Salgın nedeniyle evden çıkma yasağına uyduğunu ifade eden Harar, şöyle konuştu:

"Jandarma İhbar hattını aradım. Jandarma geldi, ilaç reçetemi verdim. İlaçlarımı alarak bana teslim ettiler. Allah devletimize zeval vermesin. Jandarma ekiplerine teşekkür ediyorum. Bu yasaya uyuyorum. Herkes evinde kalsın ve dışarı çıkmasın. Sağlıklı bir yaşam ve çocuklarımızın geleceği için temiz bir Türkiye bırakalım."

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Mesai mefhumu gözetmeksizin yaşlıların yardımına koşuyorlar

Jandarma Astsubay Çavuş Hafize Doğan, 7 gün 24 saat mesai mefhumu gözetmeksizin yaşlıların yanında olup, ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdi.

Tüm vatandaşların evde kalması gerektiğini dile getiren Doğan, "Devletimizin çağrısına uyarak dışarı çıkmayan Selma teyze jandarmadan yardım istemesi kendi ve tüm toplum sağlığı açısından çok önemlidir" dedi.

72 yaşındaki Felek Örün de emekli maaşının çekilmesi ve meyve alınması için Jandarma İhbar hattını arayarak yardım talebinde bulundu.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Ekipten Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Bedir, Felek Örün ile Kürtçe konuşarak taleplerini aldı.

Jandarma ekipleri, bankadan maaşını çektikleri Örün'ün ihtiyaçlarını da alarak, köyde kendisine teslim etti.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Örün, jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Ekiplere, Muş Merkez Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Temiz ve Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hakan Aydın da eşlik ettik.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

Son Haberler
Tümü
  • 20:05
    "Kutsal iksir" içen Sri Lankalı Sağlık Bakanı virüse yakalandı
  • 19:58
    Son 24 saatte 5 bin 856 yeni vaka
  • 19:41
    İçişleri Bakanlığından Berhan Şimşek hakkında suç duyurusu
  • 19:11
    Tunceli'de teröristlerin kullandığı sığınak imha edildi
  • 19:18
    Çekmeköy'deki kuyumcu soygunu kamerada
Güncel Son Haberler
  • Yaralı karacayı hayata döndürmek için suni teneffüs ve kalp masajı yaptı
  • Çankırı'da hırsızlık zanlısı 4 kişi tutuklandı
  • Adana merkezli PKK/KCK operasyonunda İstanbul'da yakalanan 2 zanlı tutuklandı
  • Isparta'da mesaiye giden polis memuru trafik kazasında ağır yaralandı
  • Konak'ta hafriyat kamyonu devrildi
Foto Galeri
Bolu yarıyıl tatilinde doğa ve termal tutkunlarını ağırlıyor
Bolu yarıyıl tatilinde doğa ve termal tutkunlarını ağırlıyor
Video Galeri
Çoban Şevki sosyal medyada viral oldu
Çoban Şevki sosyal medyada viral oldu
Sıradaki Haber
Sivas'ta öğretmenler gönüllü olarak siperlik ve maske üretiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz