Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İllere Göre Haftalık Vaka Haritası
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Güncel
Haber Giriş: 17 Ocak 2022 Pazartesi 08:57Son Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 08:59 Kaynak: AA

`Bodrum Mandalina Hasat Festivali`

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
`Bodrum Mandalina Hasat Festivali`
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Muğla'da "Bodrum Mandalina Hasat Festivali" gerçekleştirildi.

Bodrum ilçesi Bitez Mahallesi'nde düzenlenen festivalin açılışında, protokol üyeleri ve vatandaşlar, davul zurna eşliğinde gittikleri bahçede mandalina topladı. Cumhuriyet Caddesi'ndeki etkinlik alanında başta mandalina ve mandalinalı ürünlerin tanıtımının yanı sıra satışı yapıldı. Çeşitli stantların açıldığı etkinlikte, mandalina kullanılarak hazırlanan gıda ürünleri beğeni kazandı.

Kendine has kokusu ve aromasıyla bilinen coğrafi işaretli Bodrum mandalinasının korunması ve önemine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen festivalde, halk oyunları gösterileri sunuldu.

Bitez beldeyken belediye başkanlığı da yapan üretici İbrahim Çömez, eskiden büyük şehirlere mandalina gönderirken kullandıkları kasalardan çakıp, beraberindekilerle içerisine mandalina dizdi.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, konuşmasında, mandalinanın ilçenin ekonomisinde önemli yeri olduğunu söyledi.

Bayar, Bodrum'da 1960'lı yıllar ve öncesinde doğmuş ve şu an hayatta olan mühendis ve doktorların, mandalinadan elde edilen gelirle okutulduğunu anlattı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da Bodrum'da turizm potansiyelinin, tarımın önüne geçmesinden ilk etkilenen ürünün mandalina olduğunu belirterek, çeşitli sebeplerle mandalina bahçelerinin korunamadığını kaydetti.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise mandalina üretimi konusunda isteyen üreticilerle, iyi tarım ve organik tarım uygulamalarına yönelik çalışma yapacaklarını söyledi.

Küresel iklim değişikliğine dikkati çeken Saylak, geçen yıl yağışlardaki azalma nedeniyle sulamada sıkıntı yaşandığını hatırlatarak, "Bir damla suyun kıymetini lütfen bilelim." dedi.

Saylak, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı çerçevesinde, yağmur suyu hasadı yapan üreticilere yüzde 50 hibe desteği verildiğini sözlerine ekledi.

Festivale, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Etiketler: Muğla Tarım Üretimi
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Cumhurbaşkanlığı 3. Uluslararası Yat Yarışları başladı
Cumhurbaşkanlığı 3. Uluslararası Yat Yarışları başladı
Muğla merkezli dolandırıcılık operasyonunda 3 şüpheli yakalandı
Muğla merkezli dolandırıcılık operasyonunda 3 şüpheli yakalandı
Son Haberler
Tümü
  • 12:03
    Ukrayna: Rus ordusu, bugüne kadar 29 bin 600 askerini kaybetti
  • 11:56
    Bakan Kurum: Kiracılar şikayette bulunabilir
  • 11:42
    Genelkurmay Başkanı Güler, Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı ile görüştü
  • 11:43
    Malezya Başbakanı: Hint-Pasifik Ekonomik Çerçevesi bölgede ekonomik iş birliğini güçlendirecek
  • 12:08
    Batıda sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyredecek
Güncel Son Haberler
  • Kilis, Malatya ve Kahramanmaraş'ta `Türk Mutfağı Haftası` kapsamında etkinlikler yapıldı
  • Kahramanmaraş'ta cezaevi firarisi uyuşturucu operasyonunda yakalandı
  • Bilecik'te çamaşır makinesi içinden yılan çıktı
  • Hatay'da uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli yakalandı
  • Hatay'da evinde 4 bin 315 sentetik uyuşturucu hap bulunan şüpheli yakalandı
Foto Galeri
TOMA'ya 2022 FIFA Dünya Kupası görevi
TOMA'ya 2022 FIFA Dünya Kupası görevi
Video Galeri
Havaya ateş açtı, silahını indirmeden yakalandı
Havaya ateş açtı, silahını indirmeden yakalandı
Sıradaki Haber
Aydın'da silahlı kavga: 6 yaralı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz