Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Ekonomi
Haber Giriş: 25 Haziran 2022 Cumartesi 11:58Son Güncelleme: 25 Haziran 2022 Cumartesi 11:59 Kaynak: AA

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: Asgari ücret trafiği hızlandı

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: Asgari ücret trafiği hızlandı
ABONE OL
Follow @trthaber

Asgari ücrette artışın gündeme gelmesi üzerine işçi, işveren ve hükümet temsilcileri arasında görüşmeler yoğunlaştı. Taraflarla görüşen Bakan Vedat Bilgin'in kabine toplantısında asgari ücret konusunda bir sunum yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı 16 Haziran'da AK Parti Genel Merkezi'nde kabulünün ardından gündeme yerleşen asgari ücrette artış beklentisi çalışma hayatını hareketlendirdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işverenleri temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, dün gerçekleştirdiği temaslar kapsamında ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret etti.

Bu ziyaretin ardından Komisyonda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ'e geçen Akkol, Genel Başkan Atalay ile asgari ücret başta olmak üzere çalışma hayatının gündemindeki konuları görüştü. Atalay ve Akkol, karşılıklı olarak asgari ücret konusundaki görüş, tutum ve hassasiyetlerini dile getirdi.

Gelecek hafta gelişmeler yaşanması bekleniyor

İşçi ve işveren temsilcileriyle görüşen Bakan Bilgin'in hafta başı yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda asgari ücretle ilgili bir sunum yapması ve bu doğrultuda gelecek hafta asgari ücret konusunda gelişmeler yaşanması bekleniyor.

Komisyonun toplanması gerekiyor

Asgari ücret, bir kişinin çalıştırılabileceği en düşük ücreti ifade ediyor. 2015 yılına kadar altı aylık dilimler şeklinde belirlenen asgari ücrette, 2016 yılındaki değişiklikle yılın tamamında geçerli olan tek bir rakama geçildi.

Yasaya göre, asgari ücrette yapılacak artış için işçi, işveren ve hükûmetten 5'er temsilciden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması gerekiyor.

Mevzuat gereği Komisyonun aldığı zam kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın başında uygulamaya giriyor.

Mevcut asgari ücret net 4 bin 253 lira

2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 5 bin 879 lira 70 kuruş düzeyinde. Bunun 5 bin 4 lirasını brüt asgari ücret, 775 lira 62 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 100 lira 8 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonu kalemi oluşturuyor.

Etiketler: Asgari Ücret
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Bakan Bilgin: Emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayeye ezdirmeyeceğiz
Bakan Bilgin: Emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayeye ezdirmeyeceğiz
Bakan Bilgin: Aralıkta da emekçilerimizi koruyacak bir düzenleme yapacağız
Bakan Bilgin: Aralıkta da emekçilerimizi koruyacak bir düzenleme yapacağız
Son Haberler
Tümü
  • 05:31
    Bursa'da zincirleme kaza: 5 yaralı
  • 05:18
    Sulama kanalında kaybolan 2 kişinin cansız bedeni bulundu
  • 04:22
    Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile İsrail Başbakanı Lapid Gazze’deki ateşkesi görüştü
  • 04:18
    Çanakkale'de tır devrildi
  • 03:53
    Ankara'da ahşap dükkanında yangın
Ekonomi Son Haberler
  • VakıfBank'tan yılın ilk yarısında 10 milyar liralık net kar
  • Borsa İstanbul rekor tazeledi
  • TOKİ'nin sosyal konut projesinde detaylar belli olmaya başladı
  • Borsa günün ilk yarısında yükseldi
  • Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sorunlar arabulucularla çözülüyor
Foto Galeri
Kadıköy'de kazanan çıkmadı
Kadıköy'de kazanan çıkmadı
Video Galeri
Antik çeşmeden 1800 yıl sonra yeniden su aktı
Antik çeşmeden 1800 yıl sonra yeniden su aktı
Sıradaki Haber
NDK'nın görev ve yetkileri ile çalışma usul ve esasları belirlendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz