Çok Bulutlu 4.3ºC Ankara
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
Ekonomi
16.05.2017 12:02

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Türkiye şaha kalkacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, ekonomide gidişatın iyi olduğunu ancak bunu yeterli bulmadıklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Türkiye şaha kalkacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yaptığı açıklamada, 2016'nın Türkiye açısından zor bir yıl olduğunu ifade ederek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yaşanan süreç ve referandum döneminde oluşturulan haksız algı ortamını hatırlattı. Tüfenkci, bu ortamda hükümetin aldığı tedbir ve hayata geçirdiği teşviklerle 2017'ye ekonomik anlamda güçlü bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Türk lirasının ABD doları karşısında en değerli para birimlerinden biri haline geldiğini bildiren Bülent Tüfenkci, "Bu anlamıyla Türkiye'de ekonomik gidişatın iyi olduğunu görüyoruz ama bunu yeterli bulmuyoruz. Bunu daha da iyileştirme noktasında neler yapabiliriz? Atmamız gereken adımları, uyum yasalarıyla aynı zamanda ekonomiyi geliştirecek, destekleyecek tedbir ve destekleri yine önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz." dedi.

Tüfenkci, Üretim Reform Paketine değinirken de çalışmanın komisyona sevk edildiğini, pakette organize sanayi bölgelerinde yatırım yapanlara ciddi avantajlar getirildiğini, sanayicinin üzerinde yük olan TRT payı, emlak, ilan, reklam vergisi gibi birtakım vergilerin kaldırıldığını söyledi.

"Türkiye şaha kalkacak"

Yeni istihdam alanı yaratanlara veya 2017'de yatırım yapanlara sağladıkları vergisel avantajlarla sanayi yatırımlarının da artacağını düşündüklerini belirten Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Cazibe merkezleriyle ilgili değerlendirme son safhada. Önümüzdeki çok kısa sürede bunlar da hayata geçtiğinde Türkiye şaha kalkacak ve büyüme rakamlarının da özellikle Dünya Bankasının veya kredi derecelendirme kuruluşlarının beklentilerinin çok üzerinde, şaşırtıcı derecede geleceğine inanıyorum. Bu kredi derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmelerinin reel ekonomiden çok uzak, objektiflikten de uzakta siyasi değerlendirmeler olduğunu gördük. Geçmişte bu kredi derecelendirme kuruluşlarını bu millet, bu devlet, AK Parti hükümetleri mahcup ettiyse inşallah önümüzdeki dönemde açıklanacak büyüme rakamlarıyla yine mahcup edecektir."

Sıradaki Haber
Banka Asya mülkiyetindeki santraller satışa çıkarıldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz