Çok Bulutlu 5.3ºC Ankara
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
Dünya
15.08.2016 00:24

Dünya düşünürleri Filistin için bir araya geliyor

Ureykat, Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında "Filistin'de 100 düşünür" adıyla başlatılan girişimle ilgili bilgi verdi.

Dünya düşünürleri Filistin için bir araya geliyor

"Yurttaşların Toplumsal Kalkınma Hakları Merkezi" Genel Sekreteri Muhammed Ureykat, Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında "Filistin'de 100 düşünür" adıyla başlatılan girişimle ilgili bilgi verdi.

Ureykat, Filistin halkının sosyal, iktisadi ve siyasi haklarını kullanma konusunda sıkıntı yaşadıkları, uluslararası güç dengelerinin değiştiği ve İsrail'de sağcı güçlerin yükselişe geçtiği bir dönemde böyle bir girişim başlatmayı gerekli gördüklerini söyledi.

Ureykat, girişimle düşünürlerin Filistin meselesi ve bölgesel meselelere yaklaşımlarını öğrenmeyi, Filistinli entelektüellerle bu konularda tartışma ortamları oluşturmayı ve Filistin meselesine çözüm önerileri getirilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Girişimde, tüm dünyadan ve Araplar arasından siyasi, iktisadi ve sosyal konularda ihtisas sahibi 100 düşünürün katılımıyla 2 yıl boyunca seminerler düzenlenmesi öngörülüyor.

Sıradaki Haber
Aliyev'den Azerbaycan-Rusya ilişkileriyle ilgili açıklama
Yükleniyor lütfen bekleyiniz