Puslu 2.3ºC Ankara
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
Dünya
29.11.2016 12:39

7. Boğaziçi Zirvesi başladı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen ve 3 gün sürecek zirveye Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından 150 konuşmacı katılıyor.

7. Boğaziçi Zirvesi başladı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi" çeşitli ülkelerden gelen yöneticilerin önemli açıklamalarına sahne oldu.

Etkinliğin açılış konuşmacıları arasında yer alan Filistin doğumlu Ghazaleh, dünyada günden güne artan terör, göç sorunu, cehalet, hastalık ve silah ticareti gibi kötülüklerin insanlığın üzerinde karanlık bulutlar gibi dolaştığını söyledi.

İnsanların çözümü konuşmaktan vazgeçmemesi gerektiğini dile getiren Ghazaleh, "Birkaç İskandinav ülkesi dışında genel olarak öyle karanlık ve öngörülemez bir dünyada yaşıyoruz ki. Karanlıkta bir ışık aramak zorundayız. Öylece kalamayız karanlıkta." ifadelerini kullandı.

 "Türkiye ikinci vatanımız"

Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Ahmad Al Sa'di, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı demokrasisini koruyan Türk halkını tebrik ederek, Türkiye'nin ikinci vatanları olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'ın dünyanın en güçlü 20 ekonomisinden biri olduğunu aktaran Sa'di, "Biz ülke olarak ekonomi alanında 2030 yılında çok daha iyi bir noktaya gelmek istiyoruz. Petrol kaynaklarımızı çeşitlendirerek insanlarımıza daha fazla kalıcı istihdam sağlamak en büyük önceliklerimiz arasında." ifadelerini kullandı.

"Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi" nde katılımcılar küresel ekonomiye dair pek çok konu masaya yatırılacak. AA 

Sıradaki Haber
Esed rejiminin saldırıları sürüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz