Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İllere Göre Haftalık Vaka Haritası
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Türkiye
Haber Giriş: 15 Kasım 2020 Pazar 16:36Son Güncelleme: 15 Kasım 2020 Pazar 16:40 Kaynak: AA

Türkiye'de 18 bin 910 toplanma alanı bulunuyor

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Türkiyede 18 bin 910 toplanma alanı bulunuyor
ABONE OL
Follow @trthaber

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), İstanbul'da 3 bin 21, Türkiye genelinde ise 18 bin 910 toplanma alanı bulunduğu belirtilerek, bazı medya kuruluşlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, toplanma alanları ile ilgili bugün bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlerin kamuoyunu yanlış̧ bilgilendirdiği vurgulandı.

Toplanma alanlarının afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak, toplanabileceği güvenli alanlar olduğu, toplanma alanları ile karıştırılabilen barınma alanlarının ise afetzedelerin barınma ihtiyaçlarını gidermek için kullanılacak, çadır kent-konteyner kentleri ifade ettiği belirtildi.

İstanbul'da 3 bin 21 toplanma alanı

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Afet ve acil durum toplanma alanı tespit kriterlerini, bölgedeki nüfus yoğunluğu, alanın ulaşılma ve tahliye edilme kolaylığı, alanın mümkün olduğunca engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygun olması, ikincil tehlikelerden uzaklığı, mümkün olduğunca engebesiz düz arazilerde yer alması, konut alanlarına yakın ancak yapısal ve yapısal olmayan unsurlardan etkilenmiyor olması, elektrik, su, tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların karşılanabileceği yapılara yakın olması oluşturmaktadır. Bahse konu haberlerde İstanbul'daki toplanma alanları, barınma alanları ile de karıştırılarak, 470 olarak verilmiştir. Oysa İstanbul'da halihazırda 3 bin 21 toplanma alanı, Türkiye genelinde ise 18 bin 910 toplanma alanı bulunmaktadır."

İstanbul'un genel olarak afetlere hazırlığına ilişkin son iki yılda yaklaşık 500 toplantı yapıldığı ve toplanma alanları konusunda da bazı kararlar alındığının vurgulanan açıklamada, özellikle İstanbul'da yapılaşmasını 2000 yılı öncesi tamamlamış merkez ilçelerde toplanma alanlarının sayısında yetersizlik tespit edildiği kaydedildi. Mevcut durumda "Afet Toplanma Alanı" olarak belirlenen park ve yeşil alanlara ilaveten, asgari standartları sağlayan yeni yapılmış veya güçlendirilmiş okul bahçelerinin de kullanılmak üzere belirlenmesi için çalışmalara başlandığı vurgulandı.

Bu çalışmalarla il genelinde hali hazırda kişi başına düşen 1,29 metrekare olan ortalamanın 2 metrekarenin üzerine yükseltilmesi ve toplanma alanlarının niteliklerinin iyileştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca 3 Kasım'da Kağıthane'de yapılması planlanan, "Tahliye ve Yerleştirme Çalışma Grubu Toplanma Alanı" tatbikatının, İzmir depremi sebebiyle ertelendiği belirtilerek, kasım sonuna kadar bu tatbikatın daha sonra da yıl sonuna kadar tüm İstanbul'da tatbikatların yapılmasının hedeflendiği belirtildi.

İstanbul'da ayrıca pilot olarak seçilen Kağıthane ve Zeytinburnu'nda başlatılan çalışma ile her evin ya da apartmanın girişine en yakın üç toplanma alanını gösteren afişlerin asıldığı kaydedildi.

Etiketler: AFAD
Bu haberler ilginizi çekebilir:
İstanbul'da deprem tatbikatı
İstanbul'da deprem tatbikatı
Bakan Soylu: Türkiye'nin her tarafında 54 bin 300 tatbikat yapacağız
Bakan Soylu: Türkiye'nin her tarafında 54 bin 300 tatbikat yapacağız
Son Haberler
Tümü
  • 00:42
    MGK bugün toplanıyor: Suriye'nin kuzeyine olası operasyon masada
  • 00:29
    Gözler Merkez Bankası'nda: Faiz kararı bugün açıklanacak
  • 00:36
    Texas'ta 19 çocuğu öldüren saldırgan öncesinde sosyal medyadan uyarı yapmış
  • 00:49
    Şekerli mamul imalatçıları için ithalat yetkisi çalışmaları başladı
  • 00:14
    Finans uzmanı dolandırıcılara 15 milyon lirasını kaptırdı
Türkiye Son Haberler
  • Bursa'da ağıl yangını: 100'den fazla tavuk telef oldu
  • Havalandırma boşluğuna sıkışan kedileri kurtarmak için duvar deldiler
  • İklim elçileri Salda Gölü'nde araştırma ve inceleme yaptı
  • Artvin'de bu yıl etkili olan yoğun kar barajlara yaradı
  • İstanbul'da "Yeditepe Huzur Uygulaması"
Foto Galeri
Azerbaycan TEKNOFEST'e hazır
Azerbaycan TEKNOFEST'e hazır
Video Galeri
Kripto para borsasında dolandırıcılık: Yeni bir Thodex vakası mı?
Kripto para borsasında dolandırıcılık: Yeni bir Thodex vakası mı?
Sıradaki Haber
İzmir'de ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz