Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Türkiye
Haber Giriş: 14 Kasım 2020 Cumartesi 09:01Son Güncelleme: 14 Kasım 2020 Cumartesi 16:18 Kaynak: AA

Maske ve mesafe ihlallerine ceza yağıyor

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Maske ve mesafe ihlallerine ceza yağıyor
ABONE OL
Follow @trthaber

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) etkisini artırarak sürdürüyor. Ekipler, yurt genelinde denetimlerine aralıksız devam ediyor. Maske ve mesafe kuralına uymayan kişilere de cezai işlem uygulanıyor.

Türkiye'de 13 Kasım verilerine göre, 3 bin 45 kişiye daha hastalık tanısı konuldu, hasta sayısı 407 bin 939 oldu.

93 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 11 bin 326'e çıktı.

2 bin 10 kişinin de COVID-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 348 bin 804'e yükseldi.

"Virüs yükünü düşüren en önemli araç maske"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tespit edilen yeni hasta sayısı 3 binden fazla. Ağır hasta sayımız da kayıplarımız da artıyor. Virüs yükünü düşüren en önemli araç maske. Tedbirlere uyarak mücadeleye güç verin" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te COVID-19 tedbirlerine uymayan 647 kişiye ceza

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'te COVID-19 tedbirlerine yönelik denetimler kapsamında dün 647 kişi hakkında sosyal mesafe ve maske takma kurallarını ihlal etmeleri nedeniyle cezai işlem uygulandı.

Ayrıca karantina hükümlerine aykırı davranan 20 kişiye idari işlem yapılırken, denetlenen 443 iş yerinde ise olumsuzluğa rastlanmadı.

Kocaeli'nde COVID-19 tedbirlerine uymayan 276 kişiye para cezası

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, COVID-19 salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında 2008 iş yeri denetlendi, 23 bin 840 kişi kontrol edildi.

Denetimlerde karantina ihlali yapan 31, maske takmayan 165, sosyal mesafe kuralına uymayan 9 ve yasaklanan yerlerde sigara içen 67 kişi, ayakta yolcu kısıtlamasına uymayan 4 sürücüsü ile tedbirlere uymayan 8 iş yerine idari para cezası uygulandı.

Denetimler sırasında çeşitli suçlardan aranan 40 şüpheli de yakalandı.

Ayrıca koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi kapsamında alınan trafik tedbirlerine istinaden yapılan denetimlerde de 1775 araç ve sürücüsü kontrol edildi.

Kırklareli'nde COVID-19 tedbirlerine uymayan 12 kişiye 24 bin 300 lira ceza

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentteki sorumluluk alanlarında denetimlerini sürdürüyor.

Pınarhisar, Lüleburgaz, Babaeski ve Vize ilçelerine bağlı köy ve beldelerde denetimlerini gerçekleştiren ekipler, maske takılması ve sosyal mesafe kuralına uyulması yönünde anonslu uyarıda bulunuyor.

Ekipler, denetimler sırasında maske takmayan ve yasak olduğu halde kahvehanede oturan 65 yaş üzeri vatandaşları tespit etti.

Kurallara uymayan 12 kişiye toplam 24 bin 300 lira ceza yazıldı.

Malatya'da COVID-19 tedbirlerine uymayan 63 kişiye ceza 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, pandemi ekipleri, market, kuaför ve berber, piknik alanı, pazar yeri, AVM, toplu taşıma, kahvehane, lokanta, spor merkezi, düğün salonu, hamam ve sauna, kasap pazarı, ticari taksi, işyeri, konaklama tesisi, taziye yeri, MAŞTİ ve tren garı ile cami ve açık alanları kontrol etti.

37 kişiye maske takmamaktan, 2 kişiye de sosyal mesafe ihlalinden, 18 kişiyeyse yasak alanda sigara içmekten ve 1 iş yerine kural ihlalinden ceza kesildi.

COVID-19 temaslısı olmasından dolayı karantina kuralına uymadığı tespit edilen 5 vatandaşa cezai işlem uygulandı.

COVID-19 testi pozitif olup karantina kuralına uymadığı tespit edilen 1 kişiyse yurda yerleştirildi. 

Beşiktaş'ta, pandemi tedbirlerine uymayan işletmeye 3 gün kapatma cezası

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, asayiş ve pandemi süreci kapsamındaki tedbirlere yönelik denetim amacıyla, 11 Kasım'da gece 00.05 sıralarında Kuruçeşme Mahallesi Arnavutköy Kuruçeşme Caddesi'ndeki bir işletme kontrol edildi.

İçeriden müzik sesi gelen işletmenin kapalı olan kepenklerini açtıran ekipler, müşterilerin çıktığını görmeleri üzerine mekana girdi. Ekipler, alkol sunumu yapılan mekanda, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na aykırı olarak sosyal mesafe kurallarının ihlal edildiğini gördü.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine aykırı hareket ederek saat 22.00'den sonra hizmet verdiği tespit edilen mekanda gerekli kontrolleri yapan ekiplerce, işletmeye 3 gün faaliyet durdurma cezası verildi. 

Aydın’daki COVID-19 denetimlerinde 33 bin 80 lira ceza

Valilikten yapılan açıklamaya göre, salgınla mücadele kapsamında umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan araçlar denetlendi.

Denetimlerde bin 513 personel görev yaptı.

Ekipler, tedbirlere uymayanlara toplam 33 bin 80 lira ceza uyguladı. 6 kişi ve iş yeri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 23 toplu ulaşım aracı faaliyetten men edildi. 41 kişi, öğrenci yurdunda zorunlu izolasyona alındı.  

Eskişehir'de koronavirüs tedbirlerini hiçe sayan 68 kişiye para cezası

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, koronavirüs tedbirleri nedeniyle saat 22.00’de kapanması gereken eğlence mekanının saat 23.30 sıralarında da açık olduğu bilgisi üzerine harekete geçti.

Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü-1 Caddesi üzerinde bulunan eğlence mekanına giden polis ekipleri, içeride koronavirüs salgınına rağmen eğlenen 68 kişi olduğunu tespit etti. Tepebaşı Suç Önleme ve Araştırma ve Yunus timlerince kimlik kontrolü yapılan 68 kişiye, koronavirüs tedbirleri kapsamsında, sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 214 bin 200 lira idari para cezası uygulandı.

İş yeri hakkında koronavirüs tedbirlerine uyulmadığına ilişkin tutanak hazırlandığı sırada, eğlence merkezinde çalışan U.T. de 'görevlilere görevini yaptırmamak için direnme' ve 'hakaret' suçlarından gözaltına alındı.

İşletme sahibi A.A. da gözaltına alınarak, Çarşı Polis Merkezi’ne götürüldü. İşletmeci ve iş yeri hakkında ‘bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere uymamak’ suçundan adli işlem yapıldı. 

Etiketler: Koronavirüs
Bu haberler ilginizi çekebilir:
İnsanlığa Hizmet Ödülü Özlem Türeci ve Uğur Şahin'e
İnsanlığa Hizmet Ödülü Özlem Türeci ve Uğur Şahin'e
Pfizer-BioNTech: Omicron'a karşı daha etkili aşı geliştirdik
Pfizer-BioNTech: Omicron'a karşı daha etkili aşı geliştirdik
Son Haberler
Tümü
  • 13:46
    Riva Deresi'ndeki kirlilik tarım ve hayvancılığı olumsuz etkiliyor
  • 13:29
    Marmaris'te soğutma çalışmaları aralıksız sürüyor
  • 13:38
    İsrail’de sanayi tesisinde yangın
  • 13:06
    Bodrum açıklarında arıza yapan tekne ekiplerce kurtarıldı
  • 13:09
    Fas'tan İspanya'ya kaçak geçiş sırasında ölenlerin sayısı 23 oldu
Türkiye Son Haberler
  • Konya'da ormanlık alanlara giriş çıkışlar yasaklandı
  • Artvin'de heyelan: Yamaçtan kopan kaya evin duvarını yıktı
  • Milli hava araçlarının "kuş çarpma testleri" artık Türkiye'de yapılacak
  • Kastamonu'da Şenpazar-Cide yolu yeniden çöktü
  • Zonguldak'ta sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Foto Galeri
Marmaris'te soğutma çalışmaları havadan görüntülendi
Marmaris'te soğutma çalışmaları havadan görüntülendi
Video Galeri
İsrail’de sanayi tesisinde yangın
İsrail’de sanayi tesisinde yangın
Sıradaki Haber
Bursa’da eğlence mekanına ‘koronavirüs’ baskını: 35 kişiye ceza
Yükleniyor lütfen bekleyiniz