İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Gürcistan, Almanya, Bulgaristan, ABD, hırvatistan, İsviçre, Karadağ, Rusya ve Yunanistan'da yakalanan kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aranan 40 şüphelinin izinin titizlikle sürüldüğünü belirtti.
Operasyonlar Gürcistan, Almanya,Bulgaristan, ABD, Hırvatistan, İsviçre, Karadağ, Rusya ve Yunanistan'ta gerçekleştirildi.
???? Kırmızı Bültenle ve
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) January 2, 2026
❌ Ulusal Seviyede Aradığımız 40 Suçluyu,
GÜRCİSTAN(27), ALMANYA(4), BULGARİSTAN(3), ABD, HIRVATİSTAN, İSVİÇRE, KARADAĞ, RUSYA ve YUNANİSTAN’dan Ülkemize Getirdik.
???? Kırmızı Bültenle Aradığımız;
-“Kasten Öldürme” suçundan aranan H.S. isimli şahıs… pic.twitter.com/oe4HtzdxXd
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı koordinesinde yürütüldü. Terör örgütüne üye olma, cinayet, yaralama, uyuşturucu ticareti, resmi belgede sahtecilik gibi suçlardan aranan 40 şüpheli yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik etti.