Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Türkiye
Haber Giriş: 18 Aralık 2020 Cuma 11:55Son Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 12:07 Kaynak: AA

Bir ayda aynı aileden 6 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

  • Facebookta Paylaş
Bir ayda aynı aileden 6 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Rize'de aynı aileden altı kişi, bir ay içinde yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ailenin üyeleri büyük acı yaşadıklarını belirterek herkese tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

İstanbul'da yaşayan ve bir ay önce COVID-19 nedeniyle hayatını kaybeden 24 yaşındaki Burak Genç, memleketi Güneysu ilçesine bağlı Gürgen köyünde toprağa verildi.

Genç'in aynı hastalıktan tedavi gören babası Muhammet Genç de 4 gün sonra vefat edince cenazesi oğlunun yanına defnedildi.

Burak Genç'in cenaze törenine katılan akrabalarından 12'sinin COVID-19 belirtileri göstermeleri yapılan testlerin pozitif çıkmasının ardından tedavilerine başlanan aile bireylerinden Bünyamin Genç 1 Aralık'ta yaşamını yitirdi. Tedavisi hastanede yapılan ve oğlunun vefat haberi saklanan baba Ali Genç ise 11 Aralık'ta COVID-19'a yenik düştü.

Bir ayda aynı aileden 6 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Muhammet Genç'in ağabeyi İbrahim Genç, 4 Aralık'ta hayatını kaybetti ve kardeşi ile yeğeninin yanına defnedildi.

Genç ailesi, COVID-19 sebebiyle son acıyı ise 17 Aralık'ta yaşadı. Ağabeyi Ali Genç'i toprağa veren Fatma Duman, 53 yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

"Milletimiz perişan olmasın, yuvalar yıkılmasın"

Fatma Duman'ın kız kardeşi Aysel Peçe'nin ise İstanbul'daki bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisinin devam ettiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Fatma Duman'ın eşi Muhammet Duman, 36 yıllık hayat arkadaşını toprağa koyması nedeniyle acısının çok büyük olduğunu anlattı.

Bir ayda aynı aileden 6 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Genç ailesinden 29 gün içerisinde altıncı cenazeyi defnettiklerini ifade eden Duman, "Aşının bir an önce başlamasını istiyorum. Milletimiz perişan olmasın, yuvalar yıkılmasın. Ufak baldızım 46 yaşında aynı hastalıktan yatıyor. Belki de bu akşam haberini alacağız" dedi.

"İlk yeğenimizin maalesef tabutu açıldı"

Salgında dayısı ve kuzenleri ölen Mustafa Duman, çok zor bir imtihandan geçtiklerini söyledi.

Ailede COVID-19 nedeniyle ölümü gerçekleşen ilk kişinin Burak Genç olduğunu vurgulayan Duman, "İlk yeğenimiz İstanbul'da öldükten ve buraya geldikten sonra maalesef burada tabut açılıyor. Açıldıktan sonra benim abim ve ölen yengem orada bulundu. Büyük ihtimalle oradan COVID hastalığını aldılar. Ufak rahatsızlığı vardı. İki haftadır yoğun bakımdaydı. Bu sabah kaybettik" şeklinde konuştu.

Bir ayda aynı aileden 6 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

"Aile neredeyse sönmek üzere"

Mustafa Duman, "Niye açıyorsun cenazeyi? Niye açılıyor. İnsanlar perişan oldu. Ufak kardeşi de pozitif İstanbul'da yoğun bakımda. Belki onu da kaybedeceğiz. Çok üzücü içimiz hep yanıyor. Bir ay içerisinde bir aileden 6 kişi" dedi.

Kendisinin çift maske taktığını ve hiç çıkarmadığını aktaran Duman, "Kimseye bulaştırmamak için dikkat ediyoruz. Dezenfekte cebimizde, her şey cebimizde. Halen bize hayal geliyor. Bir akrabadan altı kişi. Aile neredeyse sönmek üzere" dedi.

Etiketler: Koronavirüs Koronavirüs Tedbirleri
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Mozambik'teki çatışmalar nedeniyle binlerce kişi evinden oldu
Mozambik'teki çatışmalar nedeniyle binlerce kişi evinden oldu
BM, Biden'ın yeni kararlarından memnun
BM, Biden'ın yeni kararlarından memnun
Son Haberler
Tümü
  • 04:46
    Peru'da 5,5 büyüklüğünde deprem
  • 04:34
    Mersin'de çiftçilerden 'zirai don' nöbeti
  • 04:17
    Konya Büyükşehir Belediyesi, 50 zabıta memuru alacak
  • 04:04
    Mozambik'teki çatışmalar nedeniyle binlerce kişi evinden oldu
  • 03:55
    BM, Biden'ın yeni kararlarından memnun
Türkiye Son Haberler
  • İzmir art arda sallandı
  • Esenyurt'ta patlama ve yangın
  • Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde son 24 saat
  • Manisa'da 166 parça tarihi eser ele geçirildi
  • Oyuncak ayının içinden silah çıktı
Foto Galeri
Biden koronavirüs ve güvenlik önlemleri gölgesinde yemin etti
Biden koronavirüs ve güvenlik önlemleri gölgesinde yemin etti
Video Galeri
ABD'de yemin töreni güvenlik önlemleri gölgesinde gerçekleşti
ABD'de yemin töreni güvenlik önlemleri gölgesinde gerçekleşti
Sıradaki Haber
Seyir halinde alev alan tır küle döndü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz