Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Türkiye
Haber Giriş: 10 Eylül 2018 Pazartesi 16:59Son Güncelleme: 10 Eylül 2018 Pazartesi 17:32

Baykar Makina'dan insansız savaş uçağı açıklaması

  • Facebookta Paylaş
Baykar Makinadan insansız savaş uçağı açıklaması
ABONE OL
Follow @trthaber

Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, insansız savaş uçağını 2023 öncesi uçuracaklarını söyledi.

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği milli İnsansız Hava Araçları (İHA) ve SİHA'lar (Silahlı İnsansız Hava Aracı’nı) güvenlik güçlerine büyük katkı sağlıyor. Türkiye, son yıllarda envantere katılan İHA ve SİHA'larla hava sahasını kontrol eden en etkin ülkelerden biri haline geldi.

TSK, taktik ve operatif sınıfta gelişmiş ülkelerle rekabet edebilir düzeydeki İHA ve SİHA'lar sayesinde terör örgütüne ait belirlediği hedefleri imha ediyor.

Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Baykar'ın merkezinde müjdeyi verdi.

İnsansız savaş uçağının ne zaman kullanılacağıyla ilgili Bayraktar, "İnsansız savaş uçağını inşallah 2023 öncesi ve 1,5 ton yük taşıyabilen, daha stratejik görevler yapan insansız hava aracı da inşallah 2019'da uçuracağız. Türkiye SİHA da satmaya başladı. 2012 de biz minilerini satmıştık. Şimdi büyükleri gitmeye başladı. Katar, Ukrayna olmak üzere 3-4 yer var" dedi.

Baykar Makina'dan insansız savaş uçağı açıklaması

"3 yılım Güneydoğu'da geçti"

Selçuk Bayraktar, terör olaylarının son 2 yıl azalmasında İHA’ların büyük katkı sağladığını dile getirdi.

"Ne insansız hava araçlarını ne de mühimmatlarını bize dışarıdan vermiyorlardı. Terörü bitirmek istemiyorlardı. Son 2 senedir terör olayları çok azaldı. Niye? Çünkü insansız hava araçları çok etkili kullanılıyor. 58 tanesi Bayraktar’dan. Şu an biz konuşurken de 15 tanesi havada. Bu sayı git gide artacak, 50 olacak. İnsansız hava araçlarını da teslim ettiğimizde iş bitmiyor. Eğitimlerini de biz veriyoruz. Benim 3 senem ekiple beraber Güneydoğu'da geçti. Afrin operasyonunda da çok özel teknolojilerle İHA’larımız donatıldı. Bayraktar TB1 kendi sınıfında dünyanın en iyisi. Türkiye kadar terörle mücadele harekatı yapıp bu kadar teknolojiyi kullanan başka ülke yok."

"Parayla ölçülmez bir katkı"

Baykar’ın üretimiyle Türkiye'nin İHA ithalatı yapmasının önünün kesilmesinin ülkeye maddi katkısının hatırlatılması üzerine Selçuk Bayraktar, "Bu parayla ölçülmez, ölçülecek olsa milyarlarca dolardır" dedi.

Baykar'ın kendi içinde akademik bir kurum gibi çalıştığını ifade eden Bayraktar, "Lise çağlarından itibaren bizim çekirdek ekibimizin kadrosu bir yerde çalışmış değil, kendi içimizde yetişmiş. Kendi içimizden yetiştiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Haberler
Tümü
  • 19:25
    Afrika'da vaka sayısı 3,5 milyonu geçti
  • 19:25
    AB fonlarıyla Kilis'e 300 yataklı yeni hastane
  • 19:19
    Kazakistan’ın yeni alfabesi tanıtıldı
  • 19:13
    İran Dışişleri Bakanı Zarif: Türkiye ile ikili ilişkiler hayati öneme sahip
  • 19:30
    Bakan Selçuk'tan "Arzu Aygün" cinayeti açıklaması
Türkiye Son Haberler
  • Doğu'da 7 il için yoğun kar uyarısı
  • Cinayet suçundan aranan kişi saklandığı evde yakalandı
  • Durdurulan otomobilde 21 kilogram eroin ele geçirildi
  • Pandemiye rağmen Türkiye’ye 1 milyon Ukraynalı turist geldi
  • Manisa’da çaya düşen aracın sürücüsü aranıyor
Foto Galeri
Çorum'da evsel atıklar elektrik enerjisine dönüşecek
Çorum'da evsel atıklar elektrik enerjisine dönüşecek
Video Galeri
Genç boksörün hedefi dünya şampiyonası
Genç boksörün hedefi dünya şampiyonası
Sıradaki Haber
Özel Harekat Polisi Bayram Çiçek tedavi gördüğü hastanede şehit oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz