Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Spor
Haber Giriş: 3 Aralık 2020 Perşembe 00:56Son Güncelleme: 3 Aralık 2020 Perşembe 00:57 Kaynak: AA

Okan Buruk: Çok keyifli bir maç oldu

  • Facebookta Paylaş
Okan Buruk: Çok keyifli bir maç oldu
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Şampiyonlar Ligi H Grubu beşinci maçında sahasında Leipzig'e 4-3 yenilen Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Okan Buruk, maça kötü başladıklarını ancak ikinci yarıda çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Okan Buruk, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuştu.

"Rakibimiz maça daha iyi başladı. Çıkardığım kadroyla rakibe önde baskı yapıp, hücumda üretken olmayı düşünüyorduk ama birkaç oyuncunun kötü oyunu takımı etkiledi. Rakibimize net pozisyonlar verdik. Gol olacak pozsiyonlar gol olmadı, gol olmayacak pozisyon gol odu. İlk yarı sonunda attığımız gol ikinci yarı bizi maçta tuttu. İkinci yarıdaki performansımızın sebebi, oyuncu değişiklikler ile performansımız ve ilk yarı sonunda farkı bire indirmemiz. İkinci yarı çok iyi bir oyun oynadık. Rakibimiz çok kaliteli bir takım ve bizden daha çok pozisyona girdi. Son dakikada yediğimiz golle maçı kaybettik. Çok keyifli bir maç oldu. İki takım oyuncularını da tebrik ediyorum."

İrfan Can Kahveci'nin üç golü yetmedi

"Ofansif oyunumuzu devam ettireceğiz defansımızı da düzelteceğiz"

Okan Buruk, son maçlarda çok gol yemeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Çok da gol attık çok da gol yedik. Yediğimiz gollerde takım savunması tabii ki önemli ama bireysel hata veya son maçlarda karşılaştığımız penaltı ve VAR kararları oldu. Türkiye Ligi'nde kötü yediğimiz goller oldu. Doğru buna bir çözüm bulmamız gerekiyor. Çok fazla antrenman yapacak vaktimiz de yok. Bunu çözmek için gayret edeceğiz. Ofansif oynamayı düşünen bir takımız. Dört gol yedik ama Avrupa'nın en az gol yiyen takımlarından birine de 3 gol attık. Ofansif oyunumuzu devam ettireceğiz ama defansımızı da biraz daha düzelteceğiz." 

Başakşehir duraklamalarda yıkıldı

"Maç maç oyuncularımızı değiştireceğiz"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü, "Maça Berkay ile başladınız. Mahmut'u ilk 11'e almamanızı bir hata olarak değerlendiriyor musunuz?" sorusuna yanıt verdi:

"Üç gün önce Mahmut oynadı, bugün de Berkay ile başladık. Maç maç oyuncularımızı değiştireceğiz. Kazandığımız Manchester United maçını Berkay ile kazanmıştık. O zaman herkesin övgüsünü alırken, bugün farklı yaklaşılabilir. Futbol sonuç oyunu. Özellikle ülkemizde. Sonucu alan takımlar başarılı oluyor, sonucu alan hoca doğru 11'ler çıkarmış oluyor. Maç öncesinde birçok değişkenler oluyor. Hangi oyuncu hazır, bunları da doğru bilmek gerek. Her oyuncumuzu kullanacağız, çünkü çok fazla maç var. Her oyuncumuzu maç maç değerlendireceğiz. Bugün Epureanu ile başlamadık, sonraki maç onunla başlayabiliriz. Çok geniş bir kadromuz var, tüm oyuncularımız iyi oyuncular."

Başakşehir Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

"İrfan toplu ve topsuz oyunu iyi oynayabilecek bir oyuncu"

Okan Buruk, son olarak üç gol atan İrfan Can Kahveci'nin performansıyla ilgili olarak konuştu.

"İrfan'ın özellikle ikinci yarıda iyi oynadığını düşünüyorum. İlk yarıda kötü oyun içinde o da kayboldu. Yalnızca attığı gollerde değil benim için takım savunmasına katkı yapması, ikili mücadelelere girmesi de önemliydi. İrfan toplu ve topsuz oyunu iyi oynayabilecek bir oyuncu. İkisini de doğru oynarsa Avrupa'da önemli bir takıma gider, diğer Türk oyuncular gibi. İnşallah İrfan'ın gelişimini ve bugünkü gollerini bundan sonra da devam ettiririz. İnşallah onu Avrupa'da sahne alan iyi bir Türk oyuncu konumuna getiririz."

Etiketler: Şampiyonlar Ligi
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Aleksander Ceferin: İstanbul'daki finale seyirci olacakmış gibi hazırlanıyoruz
Aleksander Ceferin: İstanbul'daki finale seyirci olacakmış gibi hazırlanıyoruz
Futbolda ırkçılığa karşı sosyal medya tek yürek oldu
Futbolda ırkçılığa karşı sosyal medya tek yürek oldu
Son Haberler
Tümü
  • 06:39
    "Trump yeni bir siyasi parti kurma hazırlığında"
  • 06:24
    Avusturya’da 'terörle mücadele yasa tasarısı' protesto edildi
  • 06:14
    Peru'da 266 sağlık çalışanı koronavirüsten yaşamını yitirdi
  • 06:09
    Polisten kaçan ehliyetsiz sürücü otomobil ile dereye düştü
  • 05:43
    Sinabung Yanardağı'nda patlama oldu
Spor Son Haberler
  • 9 kişi kalan Roma kupaya veda etti
  • Leverkusen, Dortmund'a geçit vermedi
  • Rizespor teknik direktör Sumudica ile prensipte anlaştı
  • Klaas-Jan Huntelaar Schalke 04’e döndü
  • Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür şoku
Foto Galeri
İdlib'deki sağanak kamplarda yaşayan sivillerin yaşamını zorlaştırıyor
İdlib'deki sağanak kamplarda yaşayan sivillerin yaşamını zorlaştırıyor
Video Galeri
Aşılamada sıra geleceğin sağlıkçılarında
Aşılamada sıra geleceğin sağlıkçılarında
Sıradaki Haber
Julian Nagelsmann: Çok önemli bir galibiyet oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz