Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İllere Göre Haftalık Vaka Haritası
    • Kontrollü Normalleşme Haritası
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Ramazan
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Sağlık
Haber Giriş: 9 Mart 2017 Perşembe 16:49Son Güncelleme: 9 Mart 2017 Perşembe 16:50

'Her 3 dakikada bir kadına meme kanseri teşhisi konuyor'

  • Facebookta Paylaş
Her 3 dakikada bir kadına meme kanseri teşhisi konuyor
ABONE OL
Follow @trthaber

Doç. Dr. Atakan Sezer, dünyada her üç dakikada, bir kadına meme kanseri teşhisi konduğunu, kadınlarda ölüme bağlı kanserlerin başında da meme kanserinin geldiğini söyledi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atakan Sezer, Edirne Belediyesi'nin Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Edirne Barosu'nda düzenlediği "Meme Kanseri: Tanı ve Tedavisi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, kadınlar arasında en çok görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu belirterek, erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

Meme kanserinin, dünya genelinde çok yaygın olduğunu ifade eden Sezer, "Dünyada her yıl 11 milyon kadına meme kanseri tanısı konuyor. Kadınlar arasında en çok görülen kanser türü, meme kanseri... Kadınlarda ölüme bağlı kanserlerin başında da meme kanseri geliyor. Kanser hastalıklarından ölen her 5 kadından biri, meme kanserinden hayatını kaybediyor. Dünyada her 3 dakikada bir de, bir kadına meme kanseri teşhisi konuyor." diye konuştu.

Kadınların meme kontrollerini aksatmadan yapmaları gerektiğini de anlatan Sezer, sözlerini şöyle tamamladı:

"20 ile 40 yaş arasındaki her kadın ayda bir kere adet dönemi başladıktan 5 ile 8’inci günü arasında kendi memesine bakacak. Burada memesinde bir kitle var mı yok mu buna bakacak. Meme başında çökme ya da akıntı var mı, meme başında içeri doğru çekilme var mı bunlara bakacak.

Daha önce olmayan farklı bir durum var mı, bunlara dikkat edecek. Biz 20 ile 40 yaş arasındaki kadınları 3 yılda bir görmeyi öneriyoruz. 40 yaşından sonra ise, her yıl bir kez mamografi ve ultrason çektirmesini ve doktora gözükmesini öneriyoruz. Erken tanı erken tedaviyi getirir." 

Son Haberler
Tümü
  • 00:54
    İngiltere: Navalnıy’ın sağlık durumundan endişe ediyoruz
  • 00:27
    İsrail polisi Filistinlilere olan müdahalesini sürdürüyor
  • 00:25
    Kılıçdaroğlu'ndan Torbalı Belediye Başkanı Uygur için taziye mesajı
  • 00:17
    Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur yaşamını yitirdi
  • 00:07
    KKTC Başbakanı Saner: "KKTC'de hiç kimsenin Kur'an kurslarını kapatma diye bir niyeti yok"
Sağlık Son Haberler
  • Yerli COVID-19 aşısında son aşamaya geçildi
  • Üçüncü dalgada daha çok 40-60 yaş grubu etkileniyor
  • Gebelik şekeri tehlikesi
  • Ambulans uçak kalp hastası iki bebek için havalandı
  • Yoğun bakımdaki genç sayısı arttı
Foto Galeri
İsrail polisi Filistinlilere olan müdahalesini sürdürüyor
İsrail polisi Filistinlilere olan müdahalesini sürdürüyor
Video Galeri
Mısır'da tren raydan çıktı: 100'den fazla yaralı
Mısır'da tren raydan çıktı: 100'den fazla yaralı
Sıradaki Haber
Namazın sağlığa faydaları kanıtlandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz