Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Gündem
Haber Giriş: 20 Şubat 2021 Cumartesi 11:20Son Güncelleme: 20 Şubat 2021 Cumartesi 11:28 Kaynak: AA

KKTC'de yakalanan FETÖ firarisi itirafçı oldu

  • Facebookta Paylaş
KKTCde yakalanan FETÖ firarisi itirafçı oldu
ABONE OL
Follow @trthaber

MİT, İçişleri Bakanlığı, KOM Daire Başkanlığı ve KKTC polisinin koordinasyonuyla KKTC'de yakalanan ve Hatay'da tutuklanan FETÖ'nün gizli sorumlusu Ahmet Yiğit, itirafçı oldu.

KKTC'de, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine faaliyet gösteren terör ve organize suç örgütü mensuplarının tespiti ve yakalanmasıyla ilgili çalışmalar neticesinde 28 Ocak'ta düzenlenen operasyonla yakalanan ve 2 Şubat'ta tutuklanan Ahmet Yiğit hakkında Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Firari FETÖ'cü KKTC'de yakalandı

15 yıla kadar hapsi isteniyor

Yiğit hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ByLock kullandığı tespit edildi

İddianamede, sanığın Elazığ, Ankara ve Sakarya'da polis memurlarından sorumlu olarak "Asaf" kod adıyla faaliyet gösterdiği ve ByLock kullandığının tespit edildiği belirtildi.

Sanığın, örgüt elebaşının talimatı sonrasında Bank Asya'daki hesabına para yatırdığının belirlendiği aktarılan iddianamede, Yiğit'in 2008-2011'de sözde polis okulu sınıf sorumlusu ve FETÖ'nün gizli yapılanmasında görev aldığı kaydedildi.

Etkin pişmanlıktan faydalanmak için itirafçı oldu

İddianamede, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen Yiğit'in itiraflarına yer verildi.

Yiğit, 2007'de örgüte ait dershaneye gitmesiyle FETÖ bağlantısının başladığını, üniversite yıllarında da örgüte ait evlerde kaldığını anlatarak, üniversite 1. sınıfta okuyan öğrencilerin sorumluluğunu verdiklerini kaydetti.

Yiğit, şunları söyledi:

Polis okulu öğrencileriyle ankesörlü telefondan aramak suretiyle iletişim kurdum. 2012 yılında üniversiteden mezun olana kadar bu görevi devam ettirdim. Polis okuluyla ilişkisi sona eren polis memurlarını bana verilen operasyonel hat ile aradım. Üniversite döneminde Yusuf kod adını kullandım. 2012 yılında örgütün yönlendirme ve talimatıyla Ankara'ya gittim. Asaf kod adını aldım. Burada örgütün belirlediği polis memurlarından sorumlu oldum, sözde sohbet hocalığı yaptım. 2014 yılında örgütün talimatıyla ByLock yükledim. Aynı yıl örgütün ByLock programını kullanmadığı gerekçesiyle, talimat üzerine Eagle programını ve silme programı olan Cleaner isimli programı yükledim."

"Geçen sene hakkımda yakalama kararı olduğunu öğrendim"

Yiğit, 2016 yılı ekim ayında KKTC'ye gittiğini belirterek, "Amacım çalışmaktı, geçen sene hakkımda yakalama kararı olduğunu öğrendim." savunmasında bulundu.

Örgütle bağlantılı birçok kişinin ismini verdi

İddianamede, örgütle bağlantılı birçok kişinin ismini verdiği, teşhiste bulunduğu ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediği belirtilen Yiğit'in 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Lefkoşa Büyükelçiliği, MİT, İçişleri Bakanlığı Müşavirliği, KKTC Polis Genel Müdürlüğü ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenen operasyonda FETÖ üyesi Ahmet Yiğit KKTC’de yakalanmıştı..

Etiketler: Emniyet Genel Müdürlüğü FETÖ İçişleri Bakanlığı KKTC MİT
Bu haberler ilginizi çekebilir:
İzmir'de bir evde 50 litre sahte içki ele geçirildi
İzmir'de bir evde 50 litre sahte içki ele geçirildi
Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonlarında 23 zanlı tutuklandı
Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonlarında 23 zanlı tutuklandı
Son Haberler
Tümü
  • 16:08
    Kısıtlamada eğlence düzenleyenlere 20 bin 814 lira ceza
  • 16:04
    Bursa'da oto yedek parça dükkanında yangın
  • 16:05
    İstanbul'daki barajlarda su seviyesi 7 ayın zirvesinde
  • 15:51
    İstanbul'da zehir tacirlerine operasyon: 18 gözaltı
  • 15:55
    Gaziantep'te midibüs devrildi: 3 yaralı
Gündem Son Haberler
  • Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması
  • Dışişleri'nden Yunanistan açıklaması
  • İran'ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
  • Anadolu'dan kaçırılan 412 tarihi eser Türkiye'de
  • 28 Şubat sürecinde inancı nedeniyle ordudan ihraç edildi
Foto Galeri
Van'da polisler okul bahçelerine sosyal mesafe uyarı işaretleri çizdi
Van'da polisler okul bahçelerine sosyal mesafe uyarı işaretleri çizdi
Video Galeri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat mesajı
Sıradaki Haber
PKK'ya "Eren Operasyonları" darbesi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz