Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Çocuk
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Arama
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Dosya Haber
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Güncel
Haber Giriş: 27 Mart 2020 Cuma 09:37Son Güncelleme: 27 Mart 2020 Cuma 09:40 Kaynak: AA

KOBİ alacakları garanti altına alındı

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
KOBİ alacakları garanti altına alındı
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Hazine ve Maliye Bakanlığının aldığı ve 1 Nisan'da yürürlüğe girecek karar, Kovid-19 salgınının yol açması beklenen ekonomik risklere karşı işletmelere rahat nefes aldıracak.

Dünyayı etkileyen Kovid-19 salgınının küresel ekonomide yaratacağı en önemli risklerin başında, ticari alacakların ödenememesi geliyor. Türkiye'de bu risk, özellikle ekonominin bel kemiği olarak görülen KOBİ'ler için önemli bir endişe kaynağı durumunda bulunuyor. 

Hazine ve Maliye Bakanlığının "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketine ek olarak aldığı, KOBİ'lere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortasına ilişkin yeni kararı, bu dönemde ticari alacaklarından endişe eden işletmeleri rahatlatacak.

1 Nisan'da yürürlüğe girecek kararla mevcutta sadece yıllık cirosu 25 milyon lira ve altında olan kurumlara sağlanan "devlet destekli ticari alacak sigortası"nın kapsamı genişletilecek. Böylece, yıllık cirosu 125 milyon liraya kadar olan tüm KOBİ'ler bu imkandan yararlanacak.

Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte, tüm KOBİ'ler ödenmeme riskine karşı ticari alacaklarını sigortalama imkanına kavuşacak.

Alıcı başına 750 bin lira teminat limiti

Bakanlığın "Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i 25 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Yeni düzenlemeye göre, ticari alacağını sigortalamak isteyen KOBİ'ye, alıcı başına 750 bin liraya kadar teminat limiti sağlanacak. Bu rakam, risk değerlendirme kriterleri dikkate alınarak artırılabilecek. Alacak sigortası, tacir sıfatı taşımayan gerçek kişilere yapılan satışlara teminat sağlamayacak.

Küçük ve orta ölçekli işletmelere, finansal risk yönetimi açısından büyük bir güvence olacak "KOBİ'lere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortası" sistemine, devletin verdiği desteğin yanı sıra Türk Reasürans AŞ liderliğinde bu alandaki yerli ve uluslararası şirketler de reasürans desteği sağladı.

Ticari alacaklarını sigortalamak isteyen küçük işletmeler "www.alacaksigortasi.gov.tr" üzerinden detaylı bilgilere ulaşabilecek. 

Son Haberler
Tümü
  • 14:34
    Ücretsiz yemek uygulamasında son hazırlıklar yapılıyor
  • 13:51
    İETT şoförüne silahlı tehdit
  • 13:21
    Hamsinin kilogramı tezgahlarda 50 liradan satılıyor
  • 12:59
    AB'nin Rus petrol ürünlerine ambargo ve tavan fiyat uygulaması yürürlüğe girdi
  • 13:19
    Milli denizaltı 2023'te görünür olacak
Güncel Son Haberler
  • Kırklareli'nde kaza: 2 yaralı
  • Kastamonu'da kar nedeniyle 27 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor
  • Samsun'da devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı
  • Şanlıurfa'da kar nedeniyle çöken tentenin altında kalan araçlarda hasar oluştu
  • Elazığ'da elektrik direğine çarparak devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı
Foto Galeri
Gölcük Tabiat Parkı'nda hafta sonu yoğunluğu
Gölcük Tabiat Parkı'nda hafta sonu yoğunluğu
Video Galeri
Bursa'da zincirleme kaza: 4 ölü, 6 yaralı
Bursa'da zincirleme kaza: 4 ölü, 6 yaralı
Sıradaki Haber
Aydın'da kamyonet devrildi: 2 yaralı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz