Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İllere Göre Haftalık Vaka Haritası
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Ekonomi
Haber Giriş: 21 Ocak 2021 Perşembe 13:24Son Güncelleme: 21 Ocak 2021 Perşembe 13:26 Kaynak: AA

Tarım Kredi'den yetiştiricilere faizsiz kredi desteği

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Tarım Krediden yetiştiricilere faizsiz kredi desteği
ABONE OL
Follow @trthaber

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi), üreticilerin kısa vadeli yem ihtiyaçlarının faizsiz olarak karşılanması amacıyla kampanya başlattı.

Tarım Kredi, koronavirüs salgınının yanı sıra son dönemde ülke genelinde etkisini gösteren kuraklık gibi nedenlerle süt üreticiliği ve besicilik yapan yetiştiricileri desteklemek için bir çalışmaya imza attı.

Tarım Kredi iştiraki Tarım Kredi Yem A.Ş. iş birliğiyle üreticilerin kısa vadeli yem ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başlatılan kampanya kapsamında, hayvancılık yapan Tarım Kredi ortağı üreticilere 2 ay vadeli faizsiz hayvan yemi kredisi imkanı sağlandı.

Tarım Kredi'den yetiştiricilere faizsiz kredi desteği

Piyasa düzenleyici fiyat politikası izlendi

Genel Müdür Fahrettin Poyraz, Tarım Kredi olarak üreticilerin üretim faaliyetlerini kolaylaştırmak için tarımsal girdilerde maliyetlerin düşürülmesine dair çalışmalar yaptıklarını, bu doğrultuda kimyevi gübre ve karma hayvan yemi satışlarında tavan-taban fiyat uygulamasına geçildiğini, kar odaklı fiyatlar yerine piyasa düzenleyici fiyat politikası izlendiğini vurguladı.

Poyraz, kooperatif ortakları için kredi maliyetlerini baştan bilmelerine olanak tanıyacak şekilde tarımsal girdilerde sabit oranlı kredi uygulamasını hayata geçirdiklerine işaret etti.

Faizsiz 60 gün vade

Poyraz, ​​​​yeni başlattıkları kampanya kapsamında kredi kullanan ortaklara 2 ay süreyle hiçbir kredi maliyetinin yansıtılmayacağının altını çizerek, şöyle devam etti:

"İştirakimiz Tarım Kredi Yem ile üreticilerimizin kısa vadeli yem ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir kampanya başlattık. Tarım Kredi Yem markalı büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik karma hayvan yemleri 60 güne kadar faizsiz olarak kredilendirilecek.

Kampanyadan tüm kooperatif ortakları kendilerine tanımlanmış kredi limitleri dahilinde yararlanabilecek. Süt üreticileri ve besiciler için can suyu niteliğinde olan bu kredi çerçevesinde ortaklarımıza faiz, vade farkı ve benzeri herhangi bir maliyet yansıtılmayacak. Ayrıca bu krediden yararlanmak için TARSİM şartı da bulunmuyor."

Toplamda 250 milyon lira faizsiz finansman desteği

Poyraz, söz konusu kampanya ile bu yıl içerisinde Tarım Kredi ortaklarına 250 milyon lira tutarında faizsiz finansman desteği sağlanmasını hedeflediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir buçuk asırdır ülke tarımının en büyük destekçisi olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, geçmişte olduğu gibi bugün de çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyor. Amacımız, tarımsal üretimin desteklenmesi suretiyle ortaklarımızın ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak ve ülke insanının kaliteli ve sağlıklı gıdaya uygun fiyatlarla ulaşımını sağlamak. Bu zor zamanları hep birlikte atlatacağız ve yolumuza daha güçlü devam edeceğiz"

Etiketler: Tarım Kredi
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Sivas'ta çiftçilere 130 milyon 200 bin lira ek destek sağlanacak
Sivas'ta çiftçilere 130 milyon 200 bin lira ek destek sağlanacak
Kırşehir'de çiftçilere tohum desteği
Kırşehir'de çiftçilere tohum desteği
Son Haberler
Tümü
  • 11:59
    Bakan Çavuşoğlu İsrailli mevkidaşıyla bir araya geldi
  • 11:57
    İran ile Rusya arasındaki ticaret hacmi yüzde 81 arttı
  • 11:38
    ABD ve Güney Kore’den Kuzey Kore’ye misilleme
  • 11:53
    Gündüz "Kartal", gece "Yarasa"… F-16'lar her şartta göreve hazır
  • 11:59
    Sanal gerçeklik Alzheimer'a çare olur mu?
Ekonomi Son Haberler
  • Rusya Merkez Bankası'ndan olağanüstü toplantı kararı
  • Gram altın ne kadar? Çeyrek altın 2022 fiyatı... 25 Mayıs 2022 güncel altın fiyatları...
  • Rusya'da rublenin altına endekslenmesi tartışılıyor
  • Buğdayda yüksek rekolte bekleniyor
  • Dolar ne kadar? Euro kaç lira? 25 Mayıs 2022 güncel dolar kuru… Dolar/TL…
Foto Galeri
Yüksek manevra kabiliyetli yangın söndürme uçakları İzmir'e geldi
Yüksek manevra kabiliyetli yangın söndürme uçakları İzmir'e geldi
Video Galeri
Samsun'da iş yerine molotoflu saldırı
Samsun'da iş yerine molotoflu saldırı
Sıradaki Haber
Fahiş fiyat artışı yapan 375 firmaya ceza yağdı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz