Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Eğitim
Haber Giriş: 13 Eylül 2018 Perşembe 10:29Son Güncelleme: 13 Eylül 2018 Perşembe 10:46

Öğretim elemanı kadrolarına üniversiteler atama yapacak

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Öğretim elemanı kadrolarına üniversiteler atama yapacak
ABONE OL
Follow @trthaber

Öğretim elemanı kadrolarına atamalar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından çıkarılacak norm kadro yönetmeliğinde belirtilen esaslara göre üniversiteler tarafından yapılacak.

"Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Düzenleme ile 10 Temmuz 2018'de Resmi Gazete'de yayımlanan 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin "açıktan ve nakil suretiyle atama sayıları" başlıklı 11. maddesine yeni fıkra eklendi.

Buna göre, öğretim elemanı kadrolarına, devlet yükseköğretim kurumları bünyesindeki birimler, önlisans, lisans ve lisansüstü programlarının sayısı, niteliği ve öğrenci sayıları ile yükseköğretim kurumunun eğitim-öğretim dışında yürüttüğü hizmetler dikkate alınarak YÖK tarafından çıkarılan norm kadro yönetmeliğine göre ilgili devlet yükseköğretim kurumunca atama yapılacak.

Geçici madde gereğince de norm kadro yönetmeliği 60 gün içerisinde yürürlüğe konulacak. Yönetmelik yürürlüğe girinceye kadar yükseköğretim kurumları, atama yetkisini yönetmeliğin yürürlüğe girmesini beklemeden kullanabilecek.

Rektör görevlendirmelerini YÖK Başkanı yapacak

Diğer yandan, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 3 sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne de rektör görevlendirmelerine ilişkin bir hüküm eklendi.
Bu kapsamda, kadro, pozisyon ve görevlerin boşalması halinde YÖK Başkanı tarafından rektör görevlendirmesi yapılabilecek. Bu görevlendirmeler, aynı gün Cumhurbaşkanlığı'na bildirilecek.

Rektörlük için "üç yıl" şartı kaldırıldı

Öte yandan rektörlerin, en az üç yıl profesörlük yapanlar arasından atanacağını belirleyen ilgili hükümden "en az üç yıl" ibaresi çıkarıldı. Buna göre, rektörler profesörler arasından atanacak.

TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyeliklerine yapılacak atamalarda kamuda en az 5 yıllık hizmeti bulunma koşulu aranmayacak.

Kaynak: AA 

Son Haberler
Tümü
  • 14:09
    Sinemalarda 7 film vizyona girecek
  • 13:59
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü
  • 13:58
    DSÖ: Maymun çiçeği yayılma eğilimi gösteriyor
  • 13:53
    İstanbul'da drift yapan sürücüye 13 bin 198 lira ceza
  • 13:37
    Lise tercihleri 4-20 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek
Eğitim Son Haberler
  • LGS sonuçları yarın açıklanacak
  • Atanacak 20 bin öğretmenin yarısı İstanbul'da göreve başlayacak
  • TRT ile MEB İngilizce öğretimine yönelik iş birliği protokolü imzaladı
  • Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ilk mezunlarını verdi
  • Bakan Özer: Öğretmen ataması 2022'de olacak
Foto Galeri
Zihinsel engelli ressam 2. kişisel sergisini açtı
Zihinsel engelli ressam 2. kişisel sergisini açtı
Video Galeri
Donanmanın 'kurtarıcı' gemisi: TGC Alemdar
Donanmanın 'kurtarıcı' gemisi: TGC Alemdar
Sıradaki Haber
Yükseköğretim Kurumları Sınavı milli sporcu yerleştirme sonuçları açıklandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz