Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Dünya
Haber Giriş: 21 Ocak 2021 Perşembe 12:19Son Güncelleme: 21 Ocak 2021 Perşembe 13:33 Kaynak: AA

Endonezya'dan Biden yönetimi değerlendirmesi

  • Facebookta Paylaş
Endonezyadan Biden yönetimi değerlendirmesi
[Fotoğraf: AA (Arşiv)]
ABONE OL
Follow @trthaber

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, yeni ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde, İsrail-Filistin sorununun çözümüne önemli katkılar sağlanmasını umut ettiklerini söyledi.

Bakan Marsudi, video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, Brunei'nin ev sahipliğinde düzenlenen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları toplantısı ve yeni ABD yönetimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Küresel barış ve istikrarın sürdürülmesinde ASEAN-ABD ilişkilerinin önemine değinen Marsudi, ABD yönetiminin dünya sorunlarına karşı adil ve kapsayıcı şekilde çok taraflılık yürütmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

Tüm ülkelerin daha iyi bir dünya ve sorunların çözümü için iş birliği ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğunu belirten Marsudi, "Endonezya, göreve yeni başlayan Joe Biden yönetimindeki ABD'nin, iki devletli çözüm de dahil olmak üzere İsrail-Filistin sorununun çözümüne önemli katkılar sağlamasını umut ediyoruz" açıklamasını yaptı.

ABD ile çalışmaya hazırız

Marsudi, Afganistan'daki kalkınma ve barış sürecinin desteklenmesi için ABD ile çalışmaya hazır olduklarına dikkati çekerek, ABD'nin ASEAN ile ortaklıklarını geliştirmesi umudunu da söyledi.

Güney Çin Denizi meselesinde tüm tarafların uluslararası hukuka saygı göstermesi halinde bölgenin barış ve istikrar içinde kalacağına işaret eden Marsudi, koronavirüs salgının etkilerine karşı da dünya ekonomisini iyileştirme çabalarında ABD öncülüğünün beklenildiğini ifade etti.

Marsudi, ASEAN dışişleri bakanları toplantısında, salgınla mücadele, iklim değişikliği, ticaret, turizm, kalkınma, deniz ve siber güvenlik gibi konuları ele aldıklarını aktardı.

"Stratejik ortaklığımız sadece iki ülke yararına değil"

Salgına karşı ortak kararla ASEAN COVID-19 Müdahale Fonu için 13,6 milyon dolar taahhüt alındığını belirten Marsudi, ülke ekonomilerinin yeniden açılmasının ve seyahatlerin başlamasının öncelikli konuları arasında olduğunu kaydetti.

Öte yandan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'nin 46. başkanı olarak yemin eden Joe Biden'ı ve yardımcısı Kamala Harris'i tebrik ederek, "Stratejik ortaklığımızı sadece iki ülke yararına değil herkes için, tüm dünya için geliştirmeye devam edelim" ifadesini kullandı.

Etiketler: ABD Endonezya Joe Biden
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Biden'dan Suudi Arabistan'a "Kaşıkçı" tepkisi: Hesap soracağız
Biden'dan Suudi Arabistan'a "Kaşıkçı" tepkisi: Hesap soracağız
Salgınla mücadelede son 24 saat
Salgınla mücadelede son 24 saat
Son Haberler
Tümü
  • 00:57
    Güney Afrika Cumhuriyeti'nde vaka sayısı 1 milyon 512 bini geçti
  • 00:16
    KKTC'de koronavirüs tedbirleri gevşetiliyor
  • 23:57
    İsrail Umman'daki gemi patlamasından İran'ı sorumlu tuttu
  • 23:51
    Mesrur Barzani: PKK varlığına müsamaha yok
  • 23:40
    Silivri'de 18 düzensiz göçmen yakalandı
Dünya Son Haberler
  • Biden'dan Suudi Arabistan'a "Kaşıkçı" tepkisi: Hesap soracağız
  • İtalya'da son 24 saatte 18 bin 916 yeni vaka
  • Bakan Pakdemirli, Kuzey Makedonya'daki Köprülü şehrini ziyaret etti
  • Myanmar cuntası darbeyi eleştiren BM Büyükelçisini azletti
  • İran destekli Husiler Marib'i balistik füzelerle vurdu
Foto Galeri
Palandöken Kayak Merkezi'nde gece
Palandöken Kayak Merkezi'nde gece
Video Galeri
Konya'da 10 metre çapında 40 metre derinliğinde obruk oluştu
Konya'da 10 metre çapında 40 metre derinliğinde obruk oluştu
Sıradaki Haber
Haiti’de Devlet Başkanı Moise'nin istifasını isteyenler protesto düzenliyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz