Çok Bulutlu -0.9ºC Ankara
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Düzce
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kahramanmaraş
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kilis
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Şanlıurfa
  • Şırnak
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak
Dünya
AA 19.08.2021 14:27

Arap koalisyonu: Husilere ait bomba yüklü İHA imha edildi

Yemen hükümetini destekleyen Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonu, İran destekli Husilerin Suudi Arabistan'a gönderdiği bomba yüklü bir insansız hava aracının imha edildiğini duyurdu.

Arap koalisyonu: Husilere ait bomba yüklü İHA imha edildi
[Temsili fotoğraf: AA]

Koalisyon güçlerinin Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamasında, Suudi Arabistan topraklarına doğru bomba yüklü bir insansız hava aracı (İHA) gönderildiği belirtildi.

Söz konusu İHA'nın Yemen hava sahasında hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirildiği bildirilirken, koalisyonun, saldırı girişimleri karşısında sivillerin ve sivil nesnelerin korunması için gerekli operasyonel önlemleri alacağı aktarıldı.

Husilerden ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

"Toplam 159 saldırı gerçekleştirildi"

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, haziran ayında yaptığı açıklamada, Husilerin Ocak 2021'den itibaren Suudi Arabistan'a 128'i İHA ve 31'i balistik füzeyle olmak üzere toplam 159 saldırı gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

İran destekli Husiler, sık sık Suudi Arabistan'ın güney bölgelerini balistik füze ve İHA'larla hedef alıyor.

ETİKETLER
Sıradaki Haber
Bahreyn ve Fas yakında Tel Aviv'de büyükelçilik açacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz