Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında Türkiye'nin "Milli Uzay Programı" hedeflerine katkı sağlayacak iş birliği protokolü imzalanacak.
İstanbul’daki ihracatçılar, geçen ay 27 sektörde üretilen 6,1 milyar dolarlık ürünü dünyanın 212 noktasına ulaştırdı.
Deri ve deri mamülleri sektörü şubat ayında 129 milyon 641 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. En fazla dış satım ise Rusya’ya yapıldı.
Elektrik-elektronik sektörünün şubat ayı ihracatı 2020'nin aynı dönemine kıyasla yüzde 23,7 artarak 1 milyar 66 milyon dolar oldu.
Gemi ve yat sektörü, şubat ayında en fazla dış satımı 4 milyon 875 bin dolar ile Norveç’e yaptı.
Konya Türkiye ihracatından aldığı yüzde 1,47 payla en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasına girdi.
Bu yılın şubat ayında otomotiv endüstrisinde en fazla ihracat gerçekleştiren il sıralamasında Kocaeli, Bursa'dan liderliği alarak ilk sıraya yerleşti. İstanbul da Sakarya'yı geride bırakarak üçüncü oldu.
Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, "Türkiye İhracatçılar Meclisi yönetiminin kalıcı fiyat istikrarı hedefine yönelik güçlü ve açık desteklerinin görülmesinden büyük memnuniyet duyuldu." dedi.
Türkiye ile Birleşik Krallık arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması ile geçen ay en fazla ihracat 200 milyon 677 bin dolarla otomotiv endüstrisinde oldu.
Avrupa'nın en büyük çelik üreticisi konumuna yükselen Türkiye, geçen ay 1 milyar 56 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Türkiye’nin geçen ay miktar bazındaki en fazla ihracat artışı, 170 milyon dolarla ABD’ye yapıldı.
Bursa'dan yılın ilk ayında 158 ülkeye yapılan ihracatla 1 milyar 142 milyon dolarlık gelir sağlandı.
Mücevher sektörünün ihracatı geçen ay yaklaşık 331 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak ayında en fazla ihracat artışı yüzde 13,4 ile mücevher sektöründe gerçekleşti
Türkiye'nin elektrik-elektronik ürünü ihracatı geçen ay 897 milyon 123 bin dolara yükseldi. Sektörün ihracatının toplam ihracattaki payı yüzde 6,6 olarak gerçekleşti.