Son Dakika Haberler
  • Koronavirüs
    • Koronavirüs Haberleri
    • İstatistikler
    • İnteraktif Harita
    • Koronavirüs Rehberi
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Diğer
    • Özel Haber
    • Dosya Haber
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Güncel
    • TRT'den Haberler
    • TRT Kariyer
    • TRT Vot World
Spor
Haber Giriş: 17 Mart 2020 Salı 11:51Son Güncelleme: 17 Mart 2020 Salı 11:59 Kaynak: AA

İşitme engelli milli güreşçinin hedefi Dünya şampiyonluğu

  • Facebookta Paylaş
İşitme engelli milli güreşçinin hedefi Dünya şampiyonluğu
[Fotoğraf: AA]
ABONE OL
Follow @trthaber

Doğuştan işitme engelli İlkay Özer, haziran ayında Trabzon'da düzenlenecek İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya alarak kürsünün zirvesine çıkmak istiyor.

Ankara'da yaşayan doğuştan işitme engelli 15 yaşındaki İlkay Özer, öğretmeninin yönlendirmesiyle 13 yaşında güreşe başladı.

İşitme engellilerde olimpiyat ve dünya şampiyonluğu bulunan antrenörü İlhan Çıtak'ı örnek alan İlkay, yaklaşık 2 sene önce başladığı güreşte, şubat ayında Afyonkarahisar'da düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda birinci olarak, milli takıma seçildi.

Azmiyle herkese örnek olan İlkay Özer, İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya alarak Türk bayrağını göndere çektirmek istiyor.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

"Çok hırslıyım, bayrağımı çok seviyorum"

Genç sporcu, Dünya Şampiyonası'nın hazırlıkları için geldiği Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'nde, hedeflerinin büyük olduğunu söyledi. İlkay Özer, öğretmeninin kendisini güreş antrenmanlarına davet etmesiyle bu spora başladığını belirtti.

"Güreşe Ankara'da başladım. 2 senedir güreş yapıyorum. Şubat ayında Türkiye şampiyonu oldum. Dünya Şampiyonası'nda hedefim büyük. Çalışmalarım güzel gidiyor. Çok hırslıyım, bayrağımı çok seviyorum. İnşallah bayrağımızı birinci sırada göndere çektireceğim." 

İlkay Özer, küçükken futbol oynarken bacağından sakatlık geçirdiğini ancak güreş sayesinde bunu atlattığını aktardı.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

İlkay Özer, ilk olarak milli takıma seçilme hedefini gerçekleştirdiğini dile getirdi.

"Şimdi Trabzon'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda birincilik hedefliyorum. Hedeflerimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Engelli olan herkesi spor yapmaya davet ediyorum. İster futbol ister basketbol ister voleybol olsun mutlaka spor yapsınlar."

Son Haberler
Tümü
  • 08:50
    31 suçtan kaydı olan şüpheli Ankara'da yakalandı
  • 08:35
    Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında
  • 08:13
    'Türkiye-İngiltere ilişkileri: Ticaretin ötesinde yeni dönem' semineri düzenlendi
  • 07:43
    Biden'ın kabinesine Senato'dan ilk onay geldi
  • 07:20
    Su borularının ve sayaçların donmasını önlemek için ne yapmalı?
Spor Son Haberler
  • Lille'de aralık ayının en iyisi Burak Yılmaz oldu
  • Muslera: İlk maçımı oynayacakmışım gibi heyecanlıydım
  • Galatasaray'ın 500. gol Sekidika'dan
  • Galatasaray'dan altı gollü galibiyet
  • Konyaspor Rahmanovic'i transfer etti
Foto Galeri
Biden koronavirüs ve güvenlik önlemleri gölgesinde yemin etti
Biden koronavirüs ve güvenlik önlemleri gölgesinde yemin etti
Video Galeri
ABD'de yemin töreni güvenlik önlemleri gölgesinde gerçekleşti
ABD'de yemin töreni güvenlik önlemleri gölgesinde gerçekleşti
Sıradaki Haber
TFF 1. Lig'de beraberlikler haftası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz