Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Sağlık
Haber Giriş: 31 Mayıs 2022 Salı 16:45Son Güncelleme: 31 Mayıs 2022 Salı 16:49 Kaynak: AA

Erzurum Yanık Tedavi Merkezi 32 bin hastaya hizmet verdi

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Erzurum Yanık Tedavi Merkezi 32 bin hastaya hizmet verdi
ABONE OL
Follow @trthaber

Erzurum'da 13 yıl önce kur4ulan Yanık Tedavi Merkezi'nde bugüne kadar 5 bini yatarak olmak üzere 32 bin hastaya hizmet verildi.

Kentteki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (BEAH) 2009'da kurulan ve bu hastanenin 3 yıl önce Şehir Hastanesi bünyesine katılmasıyla hizmetlerine burada devam eden Yanık Tedavi Merkezi'nde yoğun bakım, ameliyathane, pansuman odaları, yıkama ile hidroterapi tankı gibi birimler bulunuyor.

26 yataklı Yanık Tedavi Merkezi'nde, 1'i yanık cerrahi doktoru olmak üzere 2 hekim, 14 hemşire, 4 sağlık memuru, 6 hizmetli, psikolog, fizyoterapist ve diyetisyen hastalara hizmet veriyor.

Kaynar su ve benzeri sıvı dökülmeleri, elektrik çarpması, ateşli tandıra düşme, kimyasal vakalar sonucu oluşan yanık gibi her türlü yanma vakalarının kabul edildiği merkez ve bünyesindeki polikliniğe, kurulduğu günden beri Erzurum'un yanı sıra Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Muş, Bingöl ve Artvin ile komşu ülkelerden 32 bin hasta başvurdu.

Merkezde görevli doktor ve personel, ilk günden bu yana hastaların sağlığına kavuşması için özveriyle çalışıyor.

Salgın döneminde hizmetler aksamadı

Şehir Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Mehmet Öztürk öncülüğünde Dr. Onur Ceylan ile yeni tip koronavirüs salgını döneminde de yüksek tedavi ve rehabilitasyon teknolojisiyle en zor vakalara bile başarıyla müdahale edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Hakkı Tör, merkezin bölge için önemli olduğunu belirterek, özellikle taşrada tandıra düşme sonucu oluşan yanıkların yanı sıra elektrik ve sıcak sıvı yanığı, kimyasal, bitkisel ve çeşitli kaza ve sebepler sonucu oluşmuş yanıklarda vatandaşların tedavilerinin süratli ve sağlıklı şekilde yapıldığını kaydetti.

Tam donanımlı merkezde 2 küvet, 2 yıkama sedyesi, 1 ekstremite debritman cihazı, otomatik hasta taşıma sedyelerinin bulunduğunu belirten Tör, merkezde durumu ağır yoğun bakım hastalarının takiplerinin 24 saat yapıldığını, yanık derecesi düşük hastalar için de poliklinik hizmeti verildiğini aktardı.

Dr. Öztürk de yanıktan dolayı hastaların tedavilerinin biraz uzun sürebildiğini belirterek, taburcu olan hastalardan olumlu geri dönüş aldıklarını anlattı.

Açıklamada, merkezde tedavi gören hasta ve yakınlarının hizmetlerden memnun kaldığı kaydedildi.

Etiketler: Erzurum
Bu haberler ilginizi çekebilir:
Erzurum'da 3,7 büyüklüğünde deprem
Erzurum'da 3,7 büyüklüğünde deprem
Tüfeği temizlerken kendini vurduğu iddia edilen kadın hayatını kaybetti
Tüfeği temizlerken kendini vurduğu iddia edilen kadın hayatını kaybetti
Son Haberler
Tümü
  • 16:15
    İngiltere'de tren sürücülerinin yeniden greve gitmesi ulaşımı felç etti
  • 16:08
    Bakan Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ile bir araya geldi
  • 15:59
    NASA'nın Lucy görevi yeni bir Ay keşfetti
  • 15:52
    Rus savaş uçaklarının Finlandiya hava sahasını ihlal ettiğinden şüpheleniliyor
  • 15:49
    Kırgızistan Dışişleri Bakanı: Ukrayna limanlarından buğday ihracatı büyük bir başarı
Sağlık Son Haberler
  • DSÖ evcil hayvan sahiplerine maymun çiçeği uyarısı yaptı
  • Araştırma: Koronavirüs bilinç bulanıklığı ve bunamayla bağlantılı
  • "Aile Diş Hekimliği" uygulaması başlıyor
  • Sırbistan'da Batı Nil Virüsü'ne yakalanan bir kişi hayatını kaybetti
  • Hollanda'da maymun çiçeği virüsü vaka sayısı bini aştı
Foto Galeri
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da
Video Galeri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi
Sıradaki Haber
Kahve sevenleri sevindirecek araştırma: Erken ölüm olasılığı daha düşük
Yükleniyor lütfen bekleyiniz