Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Kültür Sanat
Haber Giriş: 10 Aralık 2020 Perşembe 17:44Son Güncelleme: 12 Aralık 2020 Cumartesi 01:28 Kaynak: TRT Haber

Bir İnterpol kahramanı: Komiser Yiğit

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Bir İnterpol kahramanı: Komiser Yiğit
ABONE OL
Follow @trthaber
okuma süresi Okuma süresi

İnterpol deyince akla kırmızı bülten, en çok arananlar geliyor. İnterpol görevlilerinin hayatlarının gizemli olduğu düşünülüyor. Ancak İnterpol Daire Başkanı Lütfi Çiçek "Komiser Yiğit-Bir Kırmızı Bülten Hikayesi" romanında bu yargıyı değiştiriyor.

Yunus Emre Gözde
Yunus Emre Gözde

Gençlik yıllarında şiir yazmaya başladığında nereden bilebilirdi İnterpol’ün en tepesindeki isim olacağını yahut bu görevi sayesindeki birikimiyle bir de roman yazacağını.

Şöyle diyordu yeni çıkan Komiser Yiğit-Bir Kırmızı Bülten Hikayesi kitabının başlarında: Yıllar ay gibi, aylar gün gibi, günler de su gibi geçiyor… Türkiye İnterpol Daire Başkanı Lütfi Çiçek, su gibi akıp giden zamanı kitabında tekrar yaşatıyor, kurgusuyla okuyucuyu defalarca zirveye çıkartıp, ardından aşağılara indiriyor.

Roman, kırmızı bültenle aranan bir mafya babasının kızına aşık olan İnterpol’de görevli Komiser Yiğit’in başından geçen aksiyon dolu olayları ele alıyor. Komiser Yiğit’in ülkesi ile aşkı arasında seçim yapmak zorunda kaldığı eserin final bölümünde okuyucuyu büyük bir sürpriz bekliyor.

Elbette böyle bir romanda yazarın hayatından izlerin olmaması imkansız. Biz de bunu sorduk. Çiçek, “Kitabı okuyanlar benden bir parça bulacak” diyor ama kitabın girişinde “Romandaki karakter ve olaylar tamamen hayal ürünüdür” yazdığının da altını çiziyor.

Türkiye İnterpol Daire Başkanı Lütfi Çiçek

[Türkiye İnterpol Daire Başkanı Lütfi Çiçek]

Uluslararası operasyonlara imza attı

Filmleri aratmayan uluslararası operasyonlara imza atan, büyük suç örgütlerinin liderlerini yurtdışından Türkiye’ye getiren Lütfi Çiçek, edebiyata düşkünlüğü ve yatkınlığını Aşık Veysel’in de memleketi Sivaslı olmasına bağlıyor ve ekliyor: “Tabii bunlarda çocukluktan itibaren okuduğum kitapların çok büyük katkısı var.”

Suçlularla, kaçakçılarla uğraşan polislerin edebiyat alanında da başarılı olabileceğinin altını çizen Çiçek, şunları söylüyor:

“Herkesçe malum polisliğin soğuk bir yüzü var. Ama bu üniformanın altında insan var neticede. Bir vatandaş var, bir baba var, bir eş var, bir evlat var. Ben ilk şiir kitabımı yazdım, adı “Çiçeğin Dilinden”. Herkes şaşırdı. Bu kadar işin içinde, bu kadar suçlular, tacizciler, hırsızlarla mücadele ederken nasıl bir duygu yoğunluğu, nasıl bir motivasyon buluyorsun da bu şiirleri yazıyorsun diye… Üniformayı çıkarttığımızda neticede bir insanız.”

Çiçek, Komiser Yiğit’in devam niteliğinde ikinci romanının çıkacağı müjdesini de okurlarına veriyor.

Etiketler: Kırmızı Bülten İnterpol
Bu haberler ilginizi çekebilir:
İngiltere’de kırmızı bültenle aranan şüpheli İstanbul Havalimanı'nda yakalandı
İngiltere’de kırmızı bültenle aranan şüpheli İstanbul Havalimanı'nda yakalandı
Para dolu çantanın sahibinin kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı
Para dolu çantanın sahibinin kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı
Son Haberler
Tümü
  • 08:13
    Times Meydanı'na 15 Temmuz şehitleri anısına 251 çift ayakkabı konuldu
  • 08:23
    Yapay zeka kümesteki tehlikeyi fark edecek
  • 08:10
    4 terörist etkisiz hale getirildi
  • 07:54
    İtalya'da kuaförlere "iki kez şampuanlama" yasağı
  • 07:21
    Bakan Kurum: 16 binada 37 bağımsız bölüm ağır hasarlı
Kültür Sanat Son Haberler
  • Şanlıurfa, İslam ülkelerinin 2023 turizm kenti oldu
  • Cüneyt Arkın için taziye mesajları
  • Cüneyt Arkın hayatını kaybetti
  • Almanya sömürge döneminde Afrika'dan aldığı eserleri iade edecek
  • Oyuncu Osman Wöber hayatını kaybetti
Foto Galeri
Meteoroloji'den "sarı" uyarı: 17 kentte kuvvetli yağış bekleniyor
Meteoroloji'den "sarı" uyarı: 17 kentte kuvvetli yağış bekleniyor
Video Galeri
Rusya’nın Ukrayna’daki AVM’ye düzenlediği saldırı güvenlik kamerasında
Rusya’nın Ukrayna’daki AVM’ye düzenlediği saldırı güvenlik kamerasında
Sıradaki Haber
Türkiye'den kaçırılan Kybele heykeli ana vatanına geri dönüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz