Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Spor
  • Yaşam
  • Özel Haber
  • Dosya Haber
  • Diğer
    • Son Haberler
    • Podcast
    • VIME
    • Kültür-Sanat
    • Sağlık
    • Teknoloji
    • Eğitim
    • Çevre
    • Dünya Dışı
    • Güncel
    • Hava Durumu
    • Koronavirüs
    • TRT'den Haberler
    • TRT Vot World
    • TRT Arşiv
Gündem
Haber Giriş: 26 Mart 2020 Perşembe 08:53Son Güncelleme: 26 Mart 2020 Perşembe 09:29 Kaynak: AA

Solunum cihazlarının ihracatı ön izne bağlandı

  • Facebook Paylaş
  • Twitter Paylaş
  • LinkedIn Paylaş
  • Telegram Paylaş
  • Whatsapp Paylaş
  • E-Posta Paylaş
Solunum cihazlarının ihracatı ön izne bağlandı
[Fotoğraf: AA (Arşiv)]
ABONE OL
Follow @trthaber

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Solunum cihazlarının iç talebi karşılamaya yetecek şekilde yönlendirilmesi için ihracatını ön izne bağladık." dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında yeni bir tebliğ düzenlemesi yaptıklarını belirterek, solunum cihazlarının ihracatında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan ön izin alınması şartını getirdiklerini bildirdi.

Ticaret Bakanlığının konuya ilişkin tebliğ değişikliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakan Pekcan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, düzenlemenin Kovid-19'a karşı uygulamaya konulan tedbirler kapsamında çıkarıldığını bildirdi.

Mesajında, "Koronavirüse yönelik alınan tedbirler kapsamında Ticaret Bakanlığı olarak sağlık hizmet sunucularının ihtiyacı olan solunum cihazlarının iç talebi karşılamaya yetecek şekilde yönlendirilmesini teminen yeni bir tebliğ düzenlemesi yaptık." ifadelerine yer veren Pekcan, kararın Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde alındığını belirtti.

Pekcan, şunları kaydetti:

"Ventilatör, ecmo, ventilasyon sarfları, entübasyon tüpleri, yoğun bakım monitörleri gibi ürünlerin ihracatında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan ön izin alınması şartını getirdik. Sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksamanın ortaya çıkmaması ve mevcut kapasitenin etkin kullanılmasını teminen söz konusu tıbbi cihazların üretiminin ihtiyacı karşılamaya yetecek şekilde yönlendirilmesini amaçlayan düzenleme, tebliğin yürürlüğe girdiği tarih ve sonrasında yapılacak söz konusu ürünlerin ihracatını kapsayacak. Sürecin başından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ve tüm kurumlarımızla tam bir eş güdüm ve koordinasyon içinde gereken her türlü tedbirin alınmakta olduğunu, vatandaşlarımızın da koronavirüse karşı dikkatli olmaları ve sosyal mesafeyi korumaları noktasında hassasiyet göstermeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatırım."

Maske ve etil alkol ihracatındaki düzenlemeler

Ticaret Bakanlığınca daha önce de koruyucu maske, tulum, sıvı geçirmez önlük ve koruyucu gözlüklerin ihracı için ön izin şartı getirilmişti.

Ayrıca, etil alkol, kolonya, dezenfektan, hidrojen peroksit ve meltblown kumaşın (medikal kumaş) ihracatı da kayda bağlanmış, iç piyasadaki tüketimde arz güvenliğinin sağlanmasına yönelik önemli bir adım atılmıştı.

Son Haberler
Tümü
  • 03:31
    Yazılı Kanyon'da mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
  • 03:02
    Bıçaklı kavgada kardeşini yanlışlıkla yaraladı
  • 02:22
    ABD Adalet Bakanlığı, Trump'ın evine yapılan baskının detaylarını açıklamadı
  • 02:08
    Kuzey Marmara Otoyolu'nda servis otobüsü yandı
  • 01:16
    İzmir açıklarında 65 düzensiz göçmen kurtarıldı
Gündem Son Haberler
  • İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı Resmi Gazete'de
  • Bakan Koca'dan intern doktorların ücretlerine ilişkin açıklama
  • İletişim Başkanı Altun: AK Parti demokraside, ekonomide, dış politikada dönüşüm gerçekleştirdi
  • Erdoğan'dan sosyal konut müjdesi: Süratle bu konutları yapacağız
  • Öğrenci affı başvuruları başladı
Foto Galeri
Fenerbahçe'den Kasımpaşa'ya gol yağmuru
Fenerbahçe'den Kasımpaşa'ya gol yağmuru
Video Galeri
Bursa'da tarihi fabrikada yangın
Bursa'da tarihi fabrikada yangın
Sıradaki Haber
Hakim ve savcıların yükselme kararları Resmi Gazete'de
Yükleniyor lütfen bekleyiniz